NRK Meny
Normal

Ulykkesfuglen Lindsey Vonn med nytt fall

Verdenscupleder Lindsey Vonn falt stygt under kvinnenes super-G i Soldeu. Amerikaneren klarte ikke reise seg og måtte bli fraktet ut av bakken.

Lindsey Vonn kjørte ut og falt stygt i lørdagens super-G i Soldeu. Amerikaneren klarte ikke reise seg og måtte bli fraktet ut av bakken. I hele 15 minutter ble rennet stoppet.

SE VIDEO: Her faller Vonn.

– Det siste denne alpinsesongen her tenger er en ny skade, utbryter NRKs kommentator rett etter at Lindsey Vonn kjører ut av lørdagens super-G i Soldeu.

Amerikaneren blir liggende etter fallet og kommer seg ikke opp. I hele 15 minutter stoppes rennet før helsepersonell får brakt 31-åringen ut av bakken på båre og rett til sykehus.

Flere skader

– Hun kjører på grensa, men det er en del av super-G. For å vinne må man ta den risikoen, sier NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken.

– I utgangspunktet ser det ikke ut som om det skal ha blitt noen skade der. Men hun har jo skjøre knær fra før, fortsetter han.

Trolig har hun fått seg en trøkk i den venstre kneet etter fallet.

Vonn er nærmest kjent for å være ulykkesfugl i bakken, men minst like mye for å klare å komme tilbake. Hun var sist ute med en stygg kneskade fra januar 2013 til desember 2014 og var ute med en ankelskade i sommer.

Holder på sammenlagtledelsen

Før fallet kjører Federica Brignone inn til den ledelse. Etter Vonns fall, er resten av utøverne sjanseløs på å matche ledertiden, ettersom det rakk å snø mye og forholdene ble dårlige for løperne bak.

Italieneren vinner rennet foran Laurenne Ross og Tamara Tippler. Ragnhild Mowinckel blir nummer 17.

Før rennet ledet Vonn verdenscupen sammenlagt med 23 poeng på Lara Gut. Gut ender på 16.-plass og tar 15 verdenscuppoeng. Dermed har Vonn fremdeles sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal