NRK Meny

Ulykkesfuglen Lindsey Vonn med nytt fall

Verdenscupleder Lindsey Vonn falt stygt under kvinnenes super-G i Soldeu. Amerikaneren klarte ikke reise seg og måtte bli fraktet ut av bakken.

Lindsey Vonn kjørte ut og falt stygt i lørdagens super-G i Soldeu. Amerikaneren klarte ikke reise seg og måtte bli fraktet ut av bakken. I hele 15 minutter ble rennet stoppet.

SE VIDEO: Her faller Vonn.

Kilde: NTB

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Det siste denne alpinsesongen her tenger er en ny skade, utbryter NRKs kommentator rett etter at Lindsey Vonn kjører ut av lørdagens super-G i Soldeu.

Amerikaneren blir liggende etter fallet og kommer seg ikke opp. I hele 15 minutter stoppes rennet før helsepersonell får brakt 31-åringen ut av bakken på båre og rett til sykehus.

Flere skader

– Hun kjører på grensa, men det er en del av super-G. For å vinne må man ta den risikoen, sier NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken.

– I utgangspunktet ser det ikke ut som om det skal ha blitt noen skade der. Men hun har jo skjøre knær fra før, fortsetter han.

Trolig har hun fått seg en trøkk i den venstre kneet etter fallet.

Vonn er nærmest kjent for å være ulykkesfugl i bakken, men minst like mye for å klare å komme tilbake. Hun var sist ute med en stygg kneskade fra januar 2013 til desember 2014 og var ute med en ankelskade i sommer.

Holder på sammenlagtledelsen

Før fallet kjører Federica Brignone inn til den ledelse. Etter Vonns fall, er resten av utøverne sjanseløs på å matche ledertiden, ettersom det rakk å snø mye og forholdene ble dårlige for løperne bak.

Italieneren vinner rennet foran Laurenne Ross og Tamara Tippler. Ragnhild Mowinckel blir nummer 17.

Før rennet ledet Vonn verdenscupen sammenlagt med 23 poeng på Lara Gut. Gut ender på 16.-plass og tar 15 verdenscuppoeng. Dermed har Vonn fremdeles sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm