NRK Meny
Normal

Vonn dropper sesongåpning for bokpromotering

SÖLDEN/OSLO (NRK): Lindsey Vonn dropper storslalåmrennet i Sölden for å promotere sin nye bok.

Lindsey Vonn

NEDPRIORITERER: Lindsey Vonn velger boklansering fremfor sesongåpningen.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Verdens beste kvinnelige alpinist gjennom tidene dropper verdenscupåpningen i Sölden denne helga. Lindsay Vonn prioriterer heller å promotere sin nye bok.

Hun starter ikke å konkurrere før om en måned.

– Jeg har jobbet med boka veldig lenge, og den handler om at man skal være selvsikker og sterk. Den gir også tips om trening og kosthold, også handler den litt om meg selv, forteller Vonn til NRK.

Hun er ti seiere bak Ingemar Stenmarks legendariske rekord på 86 verdenscupseiere. Foran denne sesongen legger hun bort tanken på sammenlagtcupen for å slå svensken.

– Jeg har ingen skader, føler meg bra og fokuserer på å vinne. Jeg tar en dag av gangen, et renn av gangen og forhåpentligvis fører det til at jeg får en god sesong.

Har trent med de norske utøverne

Den amerikanske alpinstjerna har tidligere vært mye utsatt for skader, som da hun falt stygt under VM i 2013. Denne sommeren har Vonn vært skadefri, og har blant annet brukt sesongoppkjøringen på å trene med det norske laget i Chile. Det har motivert amerikaneren.

– Jeg liker veldig godt å trene med de norske utøverne. De er konkurransemennesker, og jeg blir motivert av å se dem kjøre. De får meg til å ville kjøre raskere og bedre, sier Vonn til NRK.

Flere stjerner glimrer med sitt fravær

Tina Maze

LEGGER OPP: Slovenske Tina Maze legger opp etter sesongen.

Foto: ALEX TROVATI / Ap

En som heller ikke blir å se i sesongåpningen er den slovenske alpinstjerna Tina Maze, som hadde et sabbatsår forrige sesong. Hun annonserte tidligere denne uka at dette blir hennes siste sesong i alpinsirkuset. 33-åringen skal kun konkurrere i Maribor 7.januar.

– Jeg er veldig fornøyd med hva jeg har oppnådd, og jeg føler ikke trangen til å konkurrere på et så høyt nivå lenger, forklarer Maze.

Føler ikke presset etter fjorårssesongen

En som skal konkurrere i Sölden, er sveitsiske Lara Gut. Til tross for seier i verdenscupen sammenlagt i fjor, forteller hun i forkant av sesongåpningen at hun ikke føler hun har noe å forsvare.

Lara Gut

FAVORITT: Lara Gut føler ikke presset etter seier i fjorårssesongen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Målet mitt er å forbedre meg hver eneste dag. Jeg vant verdenscupen forrige sesong, men det var da. Nå starter jeg på null igjen, sier hun.

– Det er alltid veldig spesielt i Sölden. Man kan bare vinne hundre poeng, men det er hundre viktige poeng du kan ta med deg videre.

Storslalåmrennet fra Sölden kan du se på NRK1 fra 09:45!

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal