NRK Meny
Normal

Vonn dropper sesongåpning for bokpromotering

SÖLDEN/OSLO (NRK): Lindsey Vonn dropper storslalåmrennet i Sölden for å promotere sin nye bok.

Lindsey Vonn

NEDPRIORITERER: Lindsey Vonn velger boklansering fremfor sesongåpningen.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Verdens beste kvinnelige alpinist gjennom tidene dropper verdenscupåpningen i Sölden denne helga. Lindsay Vonn prioriterer heller å promotere sin nye bok.

Hun starter ikke å konkurrere før om en måned.

– Jeg har jobbet med boka veldig lenge, og den handler om at man skal være selvsikker og sterk. Den gir også tips om trening og kosthold, også handler den litt om meg selv, forteller Vonn til NRK.

Hun er ti seiere bak Ingemar Stenmarks legendariske rekord på 86 verdenscupseiere. Foran denne sesongen legger hun bort tanken på sammenlagtcupen for å slå svensken.

– Jeg har ingen skader, føler meg bra og fokuserer på å vinne. Jeg tar en dag av gangen, et renn av gangen og forhåpentligvis fører det til at jeg får en god sesong.

Har trent med de norske utøverne

Den amerikanske alpinstjerna har tidligere vært mye utsatt for skader, som da hun falt stygt under VM i 2013. Denne sommeren har Vonn vært skadefri, og har blant annet brukt sesongoppkjøringen på å trene med det norske laget i Chile. Det har motivert amerikaneren.

– Jeg liker veldig godt å trene med de norske utøverne. De er konkurransemennesker, og jeg blir motivert av å se dem kjøre. De får meg til å ville kjøre raskere og bedre, sier Vonn til NRK.

Flere stjerner glimrer med sitt fravær

Tina Maze

LEGGER OPP: Slovenske Tina Maze legger opp etter sesongen.

Foto: ALEX TROVATI / Ap

En som heller ikke blir å se i sesongåpningen er den slovenske alpinstjerna Tina Maze, som hadde et sabbatsår forrige sesong. Hun annonserte tidligere denne uka at dette blir hennes siste sesong i alpinsirkuset. 33-åringen skal kun konkurrere i Maribor 7.januar.

– Jeg er veldig fornøyd med hva jeg har oppnådd, og jeg føler ikke trangen til å konkurrere på et så høyt nivå lenger, forklarer Maze.

Føler ikke presset etter fjorårssesongen

En som skal konkurrere i Sölden, er sveitsiske Lara Gut. Til tross for seier i verdenscupen sammenlagt i fjor, forteller hun i forkant av sesongåpningen at hun ikke føler hun har noe å forsvare.

Lara Gut

FAVORITT: Lara Gut føler ikke presset etter seier i fjorårssesongen.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Målet mitt er å forbedre meg hver eneste dag. Jeg vant verdenscupen forrige sesong, men det var da. Nå starter jeg på null igjen, sier hun.

– Det er alltid veldig spesielt i Sölden. Man kan bare vinne hundre poeng, men det er hundre viktige poeng du kan ta med deg videre.

Storslalåmrennet fra Sölden kan du se på NRK1 fra 09:45!

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal