Hopp til innhold

Vonn-drama: Hoppet gjennom port og kjørte ut

ÅRE/OSLO (NRK): Lindsey Vonn fikk en verst tenkelig start på sitt siste VM da hun hoppet gjennom en port og kjørte ut i kvinnenes super-G. Mikaela Shiffrin tok gullet, mens Ragnhild Mowinckel var hundredeler unna en medalje.

Sofia Goggia og Mikaela Shiffrin ser Lindsey Vonn falle

GISP: Det gikk et gisp gjennom utøvere og publikum da Vonn falt.

Laster innhold, vennligst vent..

– Alt er litt ømt, men jeg er forholdsvis intakt. Jeg ser frem til søndag og skal absolutt prøve å få kroppen min klar, sier Vonn til NRK etter fallet i super-G.

Det var like etter hun hadde passert første mellomtid at det gikk galt for Vonn, som har annonsert at hun legger opp når VM er over.

Hun hoppet gjennom en port, landet på magen og seilte inn i nettet.

I målområdet snudde lagvenninnen Shiffrin og italienske Sofia Goggia seg vekk i forferdelse, mens det gikk et gisp gjennom publikum.

Hjelpemannskapene var raskt på plass med båre, men etter å ha fått summet seg, reiste Vonn seg for egen maskin. Da kunne de som hadde fulgt med fra målområdet puste lettet ut.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Women's Super G

KJØRTE NED SELV: Vonn vinker til publikum etter å ha kjørt til mål.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

– Jeg fikk lufta slått ut av meg og ribbena mine er ømme. Nakken min er sår, så jeg skal bare prøve å få litt behandling, sier Vonn etter fallet.

– Hun er knalltøff. Selv med alle skadene og så lite tid på ski, så våger hun fortsatt å gi alt hun har, sa Kjetil André Aamodt mens Vonn kjørte ned til mål for egen maskin.

Hundredelsstrid

Ragnhild Mowinckel ble nummer seks. Hun ledet ved passering siste mellomtid, men på det siste hoppet var Norges medaljehåp i ubalanse.

I mål var hun 14 hundredeler bak Sofia Goggia, som lenge ledet.

– På de siste to hoppkantene kommer jeg litt ut av balanse og må rette opp, sier Mowinckel til NRK.

– Små utslag får store konsekvenser, og det ble et par av de i dag. Jeg var ikke god nok, sier Mowinckel.

BARE NESTEN: Mowinckel var hundredeler unna en VM-medalje.

Goggia ble senere slått av Shiffrin, som for første gang stilte til start i et fartsrenn i et mesterskap.

16 hundredeler skilte gullvinner Shiffrin og Mowinckel på 6. plass.

Kajsa Vickhoff Lie overrasket da hun var nummer tre på utfortreningen på mandag. I tirsdagens super-G ble hun nummer 13, 93 hundredeler bak.

– Det var utrolig gøy. Forholdene er fantastiske, så det var mulig å gjøre det bra fra hvilket som helst startnummer, sier Vickhoff Lie, som hadde startnummer 24, til NRK.

NYTT FARTSHÅP: Kajsa Vickhoff Lie.

Vonn gir seg etter VM

Vonn har, som Aksel Lund Svindal, annonsert at hun gir seg etter VM.

Den amerikanske alpinisten har en merittliste som svært få utøvere kan matche. Ett VM-gull, to OL-gull og 82 verdenscupseire har hun tatt i løpet av 19 sesongen som alpinist.

Hun er dermed fire verdenscupseire unna å tangere Ingemar Stenmarks rekord på 86 verdenscupseire.

– Jeg tror hun har en god mulighet til å avslutte på topp i utforen. Det er en løype som passer henne veldig godt, sa Kjetil André Aamodt om Vonn.

Siste nytt

 • Riise gleder seg over Graham-comeback: – Hun er motivert

  For første gang under Hege Riise var Caroline Graham Hansen tilbake i landslagstroppen.

  Også Ada Hegerberg var tilbake etter et langt skadeavbrekk.

  – Vi gleder oss veldig. Det er jo to verdensklassespillere. Vi skal ta imot dem og få dem inn i vårt spill og benytte det de har av erfaring og kapasitet, sier landslagssjefen til NRK.

  Det var i august i fjor at Graham Hansen meldte forfall til landslaget, og ba om en pause. Grunnen var at hun var utmattet og sliten.

  – Hun er veldig motivert for å spille. Hun har mere lyst til å være med og bidra. Jeg synes det er en voksen avgjørelse, å hoppe av når du kjenner at du ikke orker. Det er en fin og viktig avgjørelse, og så er vi glad for at hun melder seg til tjeneste igjen.

  Riise har hatt jevnlige samtaler med både Hegerberg og Graham Hansen selv om de har vært ute av landslaget i en lengre periode.

  – Å få dem inn med den erfaringen de har er viktig. Vi føler at det vil løfte oss enda mer. Det vil gi oss en spisskompetanse som vi gleder oss til å se, sier Riise.

 • Hauger lagt inn på sykehus før Australia GP

  Dennis Hauger har ikke hatt noen optimal oppladning til Formel 2-løpet i Australia denne helgen.

  I forrige uke måtte nordmannen legges inn på sykehus i England etter mistanke om blindtarmsbetennelse. Etter ultralyd og en CT-sjekk slapp han operasjon, men mistet verdifull simulatortid før løpet til helgen.

  – Han har det bra nå, men det er ikke ideelt ettersom han måtte avbryte treningen hos Red Bull, sier manager Harald Huysman til NRK.

  I tillegg røk en reise til Nederland som forberedelser til helgen.

  – Han skulle reise videre til Nederland for videre simulatortrening og forberedelser med sine ingeniører. Men dette måtte han også droppe og reise hjem til Norge istedenfor, forteller Huysman videre.

  Hauger ligger på en sjuendeplass i Formel 2-sammendraget.

  Dennis Hauger
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK
 • Vipers med rumensk motstand i mesterliga-kvartfinale

  Tittelforsvarer Vipers Kristiansand møter Rapid Bucuresti i kvartfinalen i håndballens mesterligaen.

  Vipers har fordel av å spille hjemmekampen (6. eller 7. mai) til slutt i dobbeltoppgjøret. Første kamp spilles trolig 29. april.

  Bucuresti slo ut slovenske Krim med ett måls margin etter to kamper i omspillet. I den rumenske ligaen ligger Rapid 12 poeng bak lederlaget CSM Bucuresti.

  De andre kvartfinalene: FTC Hungaria (Ungarn) – Metz (Frankrike), Odense (Danmark) – Györ (Ungarn) og Esbjerg (Danmark) – CSM Bucuresti (Romania):

  Mesterliga-sluttspillet avvikles i Budapest første helgen i juni. Der venter semifinaler, kamp om 3.-plassen og finale. (NTB)

  Håndball kvinner, Champions League finale Györ - Vipers Kristiansand
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste