Vonn-drama: Hoppet gjennom port og kjørte ut

ÅRE/OSLO (NRK): Lindsey Vonn fikk en verst tenkelig start på sitt siste VM da hun hoppet gjennom en port og kjørte ut i kvinnenes super-G. Mikaela Shiffrin tok gullet, mens Ragnhild Mowinckel var hundredeler unna en medalje.

Sofia Goggia og Mikaela Shiffrin ser Lindsey Vonn falle

GISP: Det gikk et gisp gjennom utøvere og publikum da Vonn falt.

Laster innhold, vennligst vent..

– Alt er litt ømt, men jeg er forholdsvis intakt. Jeg ser frem til søndag og skal absolutt prøve å få kroppen min klar, sier Vonn til NRK etter fallet i super-G.

Det var like etter hun hadde passert første mellomtid at det gikk galt for Vonn, som har annonsert at hun legger opp når VM er over.

Hun hoppet gjennom en port, landet på magen og seilte inn i nettet.

I målområdet snudde lagvenninnen Shiffrin og italienske Sofia Goggia seg vekk i forferdelse, mens det gikk et gisp gjennom publikum.

Hjelpemannskapene var raskt på plass med båre, men etter å ha fått summet seg, reiste Vonn seg for egen maskin. Da kunne de som hadde fulgt med fra målområdet puste lettet ut.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Women's Super G

KJØRTE NED SELV: Vonn vinker til publikum etter å ha kjørt til mål.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

– Jeg fikk lufta slått ut av meg og ribbena mine er ømme. Nakken min er sår, så jeg skal bare prøve å få litt behandling, sier Vonn etter fallet.

– Hun er knalltøff. Selv med alle skadene og så lite tid på ski, så våger hun fortsatt å gi alt hun har, sa Kjetil André Aamodt mens Vonn kjørte ned til mål for egen maskin.

Hundredelsstrid

Ragnhild Mowinckel ble nummer seks. Hun ledet ved passering siste mellomtid, men på det siste hoppet var Norges medaljehåp i ubalanse.

I mål var hun 14 hundredeler bak Sofia Goggia, som lenge ledet.

– På de siste to hoppkantene kommer jeg litt ut av balanse og må rette opp, sier Mowinckel til NRK.

– Små utslag får store konsekvenser, og det ble et par av de i dag. Jeg var ikke god nok, sier Mowinckel.

BARE NESTEN: Mowinckel var hundredeler unna en VM-medalje.

Goggia ble senere slått av Shiffrin, som for første gang stilte til start i et fartsrenn i et mesterskap.

16 hundredeler skilte gullvinner Shiffrin og Mowinckel på 6. plass.

Kajsa Vickhoff Lie overrasket da hun var nummer tre på utfortreningen på mandag. I tirsdagens super-G ble hun nummer 13, 93 hundredeler bak.

– Det var utrolig gøy. Forholdene er fantastiske, så det var mulig å gjøre det bra fra hvilket som helst startnummer, sier Vickhoff Lie, som hadde startnummer 24, til NRK.

NYTT FARTSHÅP: Kajsa Vickhoff Lie.

Vonn gir seg etter VM

Vonn har, som Aksel Lund Svindal, annonsert at hun gir seg etter VM.

Den amerikanske alpinisten har en merittliste som svært få utøvere kan matche. Ett VM-gull, to OL-gull og 82 verdenscupseire har hun tatt i løpet av 19 sesongen som alpinist.

Hun er dermed fire verdenscupseire unna å tangere Ingemar Stenmarks rekord på 86 verdenscupseire.

– Jeg tror hun har en god mulighet til å avslutte på topp i utforen. Det er en løype som passer henne veldig godt, sa Kjetil André Aamodt om Vonn.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal