Hopp til innhold

Vonn-drama: Hoppet gjennom port og kjørte ut

ÅRE/OSLO (NRK): Lindsey Vonn fikk en verst tenkelig start på sitt siste VM da hun hoppet gjennom en port og kjørte ut i kvinnenes super-G. Mikaela Shiffrin tok gullet, mens Ragnhild Mowinckel var hundredeler unna en medalje.

Sofia Goggia og Mikaela Shiffrin ser Lindsey Vonn falle

GISP: Det gikk et gisp gjennom utøvere og publikum da Vonn falt.

Laster innhold, vennligst vent..

– Alt er litt ømt, men jeg er forholdsvis intakt. Jeg ser frem til søndag og skal absolutt prøve å få kroppen min klar, sier Vonn til NRK etter fallet i super-G.

Det var like etter hun hadde passert første mellomtid at det gikk galt for Vonn, som har annonsert at hun legger opp når VM er over.

Hun hoppet gjennom en port, landet på magen og seilte inn i nettet.

I målområdet snudde lagvenninnen Shiffrin og italienske Sofia Goggia seg vekk i forferdelse, mens det gikk et gisp gjennom publikum.

Hjelpemannskapene var raskt på plass med båre, men etter å ha fått summet seg, reiste Vonn seg for egen maskin. Da kunne de som hadde fulgt med fra målområdet puste lettet ut.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Women's Super G

KJØRTE NED SELV: Vonn vinker til publikum etter å ha kjørt til mål.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

– Jeg fikk lufta slått ut av meg og ribbena mine er ømme. Nakken min er sår, så jeg skal bare prøve å få litt behandling, sier Vonn etter fallet.

– Hun er knalltøff. Selv med alle skadene og så lite tid på ski, så våger hun fortsatt å gi alt hun har, sa Kjetil André Aamodt mens Vonn kjørte ned til mål for egen maskin.

Hundredelsstrid

Ragnhild Mowinckel ble nummer seks. Hun ledet ved passering siste mellomtid, men på det siste hoppet var Norges medaljehåp i ubalanse.

I mål var hun 14 hundredeler bak Sofia Goggia, som lenge ledet.

– På de siste to hoppkantene kommer jeg litt ut av balanse og må rette opp, sier Mowinckel til NRK.

– Små utslag får store konsekvenser, og det ble et par av de i dag. Jeg var ikke god nok, sier Mowinckel.

BARE NESTEN: Mowinckel var hundredeler unna en VM-medalje.

Goggia ble senere slått av Shiffrin, som for første gang stilte til start i et fartsrenn i et mesterskap.

16 hundredeler skilte gullvinner Shiffrin og Mowinckel på 6. plass.

Kajsa Vickhoff Lie overrasket da hun var nummer tre på utfortreningen på mandag. I tirsdagens super-G ble hun nummer 13, 93 hundredeler bak.

– Det var utrolig gøy. Forholdene er fantastiske, så det var mulig å gjøre det bra fra hvilket som helst startnummer, sier Vickhoff Lie, som hadde startnummer 24, til NRK.

NYTT FARTSHÅP: Kajsa Vickhoff Lie.

Vonn gir seg etter VM

Vonn har, som Aksel Lund Svindal, annonsert at hun gir seg etter VM.

Den amerikanske alpinisten har en merittliste som svært få utøvere kan matche. Ett VM-gull, to OL-gull og 82 verdenscupseire har hun tatt i løpet av 19 sesongen som alpinist.

Hun er dermed fire verdenscupseire unna å tangere Ingemar Stenmarks rekord på 86 verdenscupseire.

– Jeg tror hun har en god mulighet til å avslutte på topp i utforen. Det er en løype som passer henne veldig godt, sa Kjetil André Aamodt om Vonn.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal