Volleyballspillernes hund Kiara (3) tar nettet med storm igjen: – Helt utrolig

Volleyballandslagets Mathias Berntsen har i løpet av få uker trent opp familiehunden til å bli hans nye «vikar-partner». Klippene av hunden er sett av millioner, og imponerer hundeeksperten.

SE KIARA SPILLE: Slik så det ut da Kiara lørdag for første gang skulle spille treningskamp. (VIDEO: PRIVAT)

Lørdag prøvde Berntsen for første gang å få familiehunden Kiara med på å spille «treningskamp» sammen med søsteren og en venninne. Det gikk nesten sjokkerende bra - noe du kan se i klippet over.

– Det er ganske spesielt. Jeg er overrasket selv over at hun klarer det, og ikke løper unna nettet. Vi greide å få henne til å holde seg på sin side og vente på at det var hennes tur til å slå, forteller Berntsen.

Gikk viralt

Til vanlig er han en av Norges beste volleyballspillere. Han skulle egentlig prøve å kvalifisere seg til sommerens OL, men da kvalifiseringsrundene ikke ble noe av på grunn av koronavirus-pandemien, fikk han plutselig mye tid til overs.

Han måtte dessuten finne seg en ny treningspartner, siden hans vanlige makker Hendrik Mol sitter i karantene.

For noen uker siden begynte Berntsen så smått å sparre litt med Kiara, som er tre år gammel og en blanding av en flat coat retriever og svart labrador. Berntsen har delt prosessen på Instagram-kontoen sin, og det har vært enorm interesse for klippene - som har blitt plukket opp og delt av en rekke store kontoer.

Slik så det ut i første del av "opplæringsprosessen". (VIDEO: PRIVAT)

– Jeg tror det ene klippet er sett av nesten 12 millioner totalt. På den ene siden den er delt, har den 11 millioner «views». Det virker som folk liker det. Jeg har ikke fått så mange kommentarer på min egen konto, men på de store kontoene tror jeg det er flere hundre tusen kommentarer til sammen, sier han.

Hundeeksperten: – Utrolig

Hans Petter Dalby, NRKs hundeekspert og mangeårige ekspert under Finnmarksløpet, blir mildt sagt imponert når han får se hva hunden har lært seg.

– Helt utrolig. Dette er helt opplagt en veldig spesiell hund, sier han, og legger til:

– Det er utrolig imponerende at de får det til, og enda mer imponerende at det siste bare tok en dag å lære. Det man ser er at hunder kan være veldig lærevillige, og de kan lære seg utrolig mye forskjellig. Men det fordrer en trygghet og tillit i bånn. Han har tydeligvis veldig god kontakt med hunden sin, som nok også er spesiell. Man kan ikke få alle hunder til å lære seg å spille volleyball, sier Dalby.

Berntsen sier han får mange spørsmål om hvordan han har lært hunden disse triksene.

– Jeg har ikke helt forklaringen. Hun elsker bare å leke ballen. Å spille sånn lærte hun i dag, og vi brukte ikke mange forsøk heller. Hun klarer å holde ballen i gang ganske lenge. Det var ikke bare på det klippet vi la ut, det var mange. Vi holdt vel på en time, sier Berntsen.

DLq037stGf4

Berntsen (i blått til venstre) har som mange andre idrettsutøvere måttet trene alternativt den siste tiden.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Han venter fortsatt på at makkeren skal komme ut av karantene, og håper de etter hvert kan trene i sandhaller igjen.

Men han bekrefter lattermildt at han egentlig ikke lider noen nød.

– Det er gøy nå, for hvis man er tre stykker og mangler en til å spille, så går det faktisk an å spille volleyball over nettet ved å ta Kiara med. Ballen kommer ikke alltid der man vil, men det er god trening i det også.

– Enn så lenge klarer jeg meg med trening med familien og Kiara, sier han, og legger til at de tobeinte på banen naturligvis passet på å holde god avstand til hverandre under treningen, med tanke på smittefaren.

Siste nytt

 • Molde tapte mot Sogndal

  Regjerende seriemester Molde måtte ble slått 2-1 av 1.-divisjonsklubben Sogndal i en treningskamp søndag.

  – Det var nok en liten vekker for oss, sier Molde-trener Erling Moe til Romsdals Budstikke.

  Selv om Molde byttet ut så å si hele laget i pausen, mener treneren det ikke finnes noen unnskyldning for nederlaget.

  – Jeg forventer ikke at vi ikke vinner hjemme mot Sogndal, sier Moen.

  Kristoffer Hoven og Per-Magnus Steiring scoret for Sogndal, mens Leke James puttet for Molde.

  Erling Moe
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Ighalo nærmer seg forlenget avtale

  Odion Ighalo skal nærme seg en forlengelse av utlånsavtalen til Manchester United, det bekrefter agenten hans, Atta Aneke, til VG.

  Spissen var i utgangspunktet på lån til Manchester United frem til 1. juni 2020, men nå skal spissen muligens bli i United frem til 30. januar 2020, skriver avisen.

  FA Cup Fifth Round - Derby County v Manchester United
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • PSG kjøper Mauro Icardi

  Mauro Icardi har signert en fireårskontrakt med PSG. 27-åringen har vært lånt ut til den franske storklubben fra Inter siden september.

  Det bekrefter klubbene på sine nettsteder søndag.

  Ifølge storavisen L'Equipe betaler PSG snaut 650 millioner kroner for å sikre seg spissens tjenester på permanent basis. Summen er 100 millioner kroner lavere enn opsjonen klubbene avtalte i september, og årsaken er koronapandemien.

  FILE PHOTO: Coupe de France - Round of 16 - Pau v Paris St Germain
  Foto: Regis Duvignau / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal