Volleyball

Oppsummert

16.00: EM-kvalifisering, Georgia – Norge

 • Åpnet med seier

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tok en kontrollert 2-0-seier i første kamp mot den tsjekkiske duoen Patrik Mans og Jiri Sedlak i verdensserieturneringen i Ostrava.

  Settsifrene i kampen ble 21-16, 21-16.

  Dermed er de norske verdensenerne klare for gruppefinale i turneringen. Der venter amerikanske Jacob Gibb og Taylor Crabb etter at de slo tyskerne Armin Dollinger og Clemens Wickler 2-1 i sett.

  Neste kamp spilles fredag.

  Christian Sørum og Anders Mol under prøve OL i Tokyo.
  Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP
 • Norge trekker seg fra EM-kvalik

  Norges kvinnelandslag i volleyball trekker seg fra EM-kvalifiseringen på grunn av koronasmitte hos tre spillere. Det opplyser Norges Volleyballforbund i en pressemelding, melder NTB.

  To spillere i laget testet onsdag positivt for koronavirus, og etter en runde med såkalt PCR-testing av samtlige i laget, ble disse to smittetilfellene bekreftet, mens ytterligere én spiller har fått påvist viruset.

  – Jentene har det bra per nå og har ingen store symptomer. De er trygge, og de tas veldig godt vare på her nede, sier sportssjef Matt van Wezel i volleyballforbundet til NTB.

  De norske kvinnene skulle ha spilt EM-kvalifiseringskamp mot Hellas i Østerrike torsdag kveld og ytterligere to kamper de neste dagene. Norge sto med tre strake tap i kvalifiseringen fra før.

 • Volda tapte

  KFUM Volda tapte kvartfinalen i NM i volleyball for kvinner mot Viking. Resultatet blei 1-3. Det var ein jamn kamp med settsifra 24-26, 26-28, 25-23, 25-20.

Randaberg volley vann sin andre semifinale og er klare for herrenes cupfinale.

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Berget uavgjort – leder gruppa

  Sverige leverte sterkt mot gullfavoritt Frankrike i kvinnenes OL-turnering i håndball, og berget poeng med 28-28. Nå er Sverige gruppeleder.

  Frankrike har vunnet 17 av 20 kamper mot Sverige på 2000-tallet, men klarte altså ikke å gjøre det samme i OL. Carin Strömberg banket inn sju mål for svenskene, og sørget for flere utvisninger til de franske spillerne.

  På det meste ledet Frankrike med fem mål i første omgang, men til pause var stillingen 17-16 til Frankrike. I andre omgang viste Ryde seg som en klassekeeper, og i sluttsekundene reddet hun en straffe.

  Sverige har fem poeng og gode muligheter til å gå til kvartfinale.

  Tokyo Olympics Handball
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Lee sikret amerikansk turn-gull

  Sunisa Lee tok gullet i kvinnenes individuelle mangekamp i turn i Tokyo-OL. Dermed ble det amerikansk gull selv om superstjernen Simone Biles ikke stilte.

  Kjempefavoritten Biles var best i kvalifiseringen, men trakk seg underveis i lagfinalen og stilte heller ikke i torsdagens individuelle mangekamp.

  Biles, som har vært åpen på at hun trenger tid på å pleie sin mentale helse, fulgte i stedet lagvenninnene fra tribunen og var med på gulljubelen etter at Sunisa Lee var kåret til olympisk mester.

  Sunisa Lee
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Tysk sykkeltopp sendes hjem

  Sportsdirektøren i Det tyske sykkelforbundet reiser hjem etter at han kom med rasistiske ytringer under temporittet denne uken.

  Det opplyser Den tyske OL-komiteen i en uttalelse torsdag.

  Det internasjonale sykkelforbundet opplyser også at Moster er ilagt en midlertidig suspensjon.

  Onsdag ble det kjent at sportsdirektør Patrick Moster skal ha ordlagt seg på en lite passende måte under konkurransen i Tokyo.

  Uttalelsene falt da sykkeltoppen skulle oppildne syklisten Nikias Arndt. De ble formidlet av den tyske TV-kanalen ARD.

  – Kom deg forbi kamel-førerne, kom deg forbi kamel-førerne, ropte Moster fra sidelinjen. Bemerkelsene siktet til den algeriske syklisten som startet foran Arndt.

  I etterkant har sportsdirektøren lagt seg flat og beklaget. Nå sendes han altså hjem fra Tokyo-lekene.

  – Vi er fortsatt overbevist om at den offentlige unnskyldningen han kom med i går er oppriktig, sier presidenten i den tyske OL-komiteen, Alfons Hoermann.

  – Ved å gjøre denne feilen har imidlertid Mr. Moster brutt de olympiske verdiene. Vi firer ikke på fair play, respekt og toleranse, tilføyer han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal