Hopp til innhold

Volleyball

Oppsummert

16.00: EM-kvalifisering, Georgia – Norge

 • Randabergdamene videre i europacupen

  I går kveld slo Randaberg Volleyball UKF Nitra fra Slovakia 3–2 i returkampen i europacupen. Det ble en tøff start på kampen da damene lå under 0–2 i sett. Men så klarte de å snu kampen og vant til slutt 3–2. Dermed er elitelaget til Randaberg volleyball videre i europacupen

 • Sandvolleyball: Mol/Sørum ubeseiret gjennom gruppespillet i Sør-Afrika

  Anders Mol og Christian Sørum slo tyske Momme Lorenz/Simon Kulzer fra Tyskland i strake sett i 3. runde i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Cape Town.

  Mol og Sørum vant med komfortabele 21-13 og 21-14.

  I det første settet var det jevnt fram til 7-7, før nordmennene steppet opp spillet sitt et par hakk og dro i fra. Til slutt tok de settet 21-13.

  I andre sett trykket de norske spillerne til fra starten, slik at seieren aldri var truet. Det ble der 21-14 uten at de norske spillerne måtte ta ut alt.

  Mol og Sørum gikk nylig til topps i verdenstourturneringen i Paris. De ble også tidligere i år kåret til årets lag av Det europeiske volleyballforbundet (CEV) for tredje gang på rad.

  De to beste fra hver gruppe tar seg videre til lørdagens kvartfinale i Sør-Afrika. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum med ny seier i Sør-Afrika

  Anders Mol og Christian Sørum slo østerrikerne Robin Seidl/Philipp Waller med 2-0 i 2. runde i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Cape Town torsdag.

  Det første settet var jevnt fram til 10-10 før det norske paret stakk ifra i protokollen til 21-15.

  I det andre settet var også det norske paret i føringen det meste av kampen. Det var stor forskjell på hvilken side man spilte på ettersom det var en lei vind på banen, men Mol/Sørum syntes å beherske alle spillets faser og vant settet 21-15 etter en sterk spurt.

  Tidligere på dagen slo Mol/Sørum landsmennene Berntsen/Mol i strake sett. Berntsen/Mol tok det første poenget, før Mol/Sørum opparbeidet seg en trepoengsledelse til 5-2. De regjerende olympiske mesterne holdt ledelsen hele veien inn og vant til slutt det første settet komfortabelt 21-16.

  Det så ut til å bli en enkel match for Mol og Sørum da de raskt opparbeidet seg en firepoengsledelse til 6-2. Men Berntsen og Mol slo knallhardt tilbake og utlignet først til 7-7, før de gikk i ledelse på 10-9.

  Etter et uhyre jevnt sett var det nok en gang Mol og Sørum som trakk det lengste strået og vant settet 21-19. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Voldakvinnene vann

  KFUM Volda vann kampen mot BK Tromsø i eliteserien i volleyball. Resultatet blei 3–1 med settsiffera 25/19 25/16 20/25 25/11.

 • Ble kalt «cocky» av pappa – sikret gruppeseier mot Sverige

  Sandvolleyballduoen Christian Sørum og Anders Mol sikret seieren mot Sverige i gruppespillet i EM, etter at de tidligere onsdag vurderte å ta walkover på grunn av Mols form. Det var det som pappa Kåre Mol anbefalte, men det ville ikke gutta ha noe av.

  – Det er litt vel «cocky» det de sa at: «det hadde vært gøyere å slå dem når vi ikke var helt i form». Vi får se om det kan slå ut eller om de kan bite i seg den overoptimismen, sa Kåre Mol til NRK før kampen.

  Og slå ut kunne de.

  Etter en jevn start gikk nordmennene opp i fire poengs ledelse til 16–12. Den svenske duoen ga seg imidlertid ikke der og kjempet seg tilbake til 20–20. To norske poeng sikret likevel settseieren med 22–20.

  Det andre settet var like jevnt før nordmennene igjen viste seg sterke i avslutningen. De vant til slutt med sifrene 21–16 og kunne juble for direkteplass i sluttspillet.

  – Vi kunne ikke gi Sverige seieren uten å kjempe. Det var bare å «gunne på», sier Sørum til NRK etter kampen.

  Mol og Sørum videre i EM
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
Randaberg volley vann sin andre semifinale og er klare for herrenes cupfinale.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Hvor syk er fotball-legenden Pelé?

Mens Brasil spiller for sin sjette VM-tittel i Qatar, ligger legenden Pelé på sykehus med en alvorlig kreftsykdom. Men familien benekter at han er dødssyk, slik brasilianske medier hevder.

Siste nytt

 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • «Pensjonert» svensk skøytestjerne fikk gjev pris

  Den svenske skøyteløperen Nils van der Poel er tildelt det prestisjetunge Bragdguldet for sine prestasjoner forrige sesong.

  Van der Poel tok to gull og satte én verdensrekord under Beijing-OL. Prestasjonen i Kina fulgte han opp med gull i allround-VM på Hamar. Det var første gang på 49 år at en svensk skøyteløper vant mesterskapet.

  Suksessen gjorde 26-åringen til en av Sveriges aller heteste idrettsutøvere forrige sesong. Nå hedres han med det tradisjonsrike Bragdguldet, som deles ut av Svenska Dagbladet.

  Etter kjempesesongen valgte van der Poel litt overraskende å avslutte karrieren.

  Han er tildelt Bragdguldet i tøff konkurranse med flere andre svenske idrettshelter. OL-gullvinnerne Walter Wallberg (kulekjøring), Sara Hector (alpint) og Jonna Sundling (langrenn) var også blant de heteste kandidatene.

  Det samme var stavhopperen Armand Duplantis. Han gjorde nærmest rent bord i 2022. Ved siden av VM- og EM-gull ble det tre verdensrekorder. (NTB)

  Skøyte-VM 2022, allround i Hamar Olympiahall
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Flere nye får sjansen i kombinert-renn

  Gyda Westvold Hansen og flere nye fjes får sjansen under kommende helgs kontinentalcuprenn i kombinert på Lillehammer.

  Ved siden av seiersmaskinen Westvold Hansen består den norske troppen Ida Marie Hagen (Haslum IF), Marte Leinan Lund (Tolga IL), Thea Øihaugen (Gausdal Skilag), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Ingrid Låte (Strandbygda IL) og Kjersti Græsli (Tydal IL).

  – Rennene på fredag og lørdag gir unge utøvere muligheten til å kapre COC-poeng. Det betyr at døren åpner seg for å gå verdenscup senere i sesongen. Dette er en stor mulighet som både vi og våre utenlandske konkurrenter ønsker å gripe med begge hender, sier landslagstrener Thomas Kjelbotn.

  Gyda Westvold Hansen vant begge verdenscuprennene på Lillehammer sist helg. I lørdagens renn sørget Ida Marie Hagen for norsk dobbeltseier med sin annenplass. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste