Hopp til innhold

Engelsk politi mottok rekordmange nødsamtaler under VM – øker bemanningen før semifinalen

Rekordmange ringte West Midlands-politiet under lørdagens kvartfinale i VM, og antall tilfeller av vold i hjemmet øker når England er i aksjon. Landets nest største politistyrke øker bemanningen før semifinalen mot Kroatia.

SOCCER-WORLDCUP-SWE-ENG/FANS

FEIRET: Engelske supportere tok til gatene for å feire kvartfinaleseieren over Sverige, men deler av feiringen gikk over styr.

Foto: HENRY NICHOLLS / Reuters

– Basert på tidligere erfaringer venter vi å se en økning på antall nødsamtaler og vi vil derfor ha ekstra bemanning på plass på onsdag, skriver West Midlands Police i en e-post til NRK.

West Midlands Police oppfordrer dessuten folk til ikke å ringe det engelske nødnummeret 999 med mindre det er et nødstilfelle, og heller søke opp West Midlands Police på nettet for hjelp.

De ekstra tiltakene har den nest største politistyrken i England, som blant annet har Birmingham som sitt nedslagsfelt, fattet i etterkant av hvordan engelskmennene feiret da Gareth Southgates menn slo Sverige og tok seg til semifinale i VM for første gang siden VM i Italia i 1990.

Aldri mottatt flere nødsamtaler

Lørdag mottok West Midlands-politiet hele 3276 nødsamtaler. Aldri før har de mottatt så mange nødsamtaler i løpet av 24 timer.

Laster Twitter-innhold

Også i Englands hovedstad London skal feiringen noen steder ha gått helt ut av kontroll. Nær Borough Market skal folk blant annet ha danset på panseret og frontruten til en ambulanse. Skadene var så omfattende at ambulansen måtte tas ut av tjeneste og repareres.

BRITAIN-FBL-WC-2018-SWE-ENG-FANS

MÅTTE REPARERES: En ambulanse fra London Ambulance Service måtte tas ut av tjeneste og repareres etter at jublende engelske supportere danset på den etter kvartfinaleseieren over Sverige.

Foto: TOLGA AKMEN / AFP

I sosiale medier har det også sirkulert videoer av en engelsk supporter som går gjennom taket på et busskur ved Clapham Junction når han hopper ned fra en toetasjes London-buss, og engelske fans som gikk amok på Ikea etter seieren over Sverige har også vakt oppsikt.

Laster Twitter-innhold

Også innenfor husets fire vegger får Englands kamper dystre konsekvenser.

Forskning utført ved Lancaster University viser at vold i hjemmet øker med 38 prosent når England taper en kamp. Dersom laget spiller uavgjort eller vinner, øker tilfellene av vold med 26 prosent. I tillegg viser resultatene at dagen etter en kamp, øker volden med elleve prosent.

Forskerne analyserte tall fra tre mesterskap: 2002, 2006 og 2010. De så også en økning fra mesterskap til mesterskap. Forskerne mente flere faktorer spilte inn på resultatene.

«Hvis England blir slått, blir hun også slått»

Blant annet viser de til at mesterskapene avholdes om sommeren og at de derfor er assosiert med varmere temperaturer og økt alkoholkonsum, og at det er begivenheter som bringer folk sammen.

Brutale bilder fra den nyeste kampanjen til The National Centre for Domestic Violence (NCDV) sprer seg nå på sosiale medier før semifinalekampen mellom England og Kroatia. Kampanjen bruker slagordet «Hvis England blir slått, blir hun også slått».

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland postet en tweet om det hun anser som et alvorlig samfunnsproblem.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal