NRK Meny
Normal

Engelsk politi mottok rekordmange nødsamtaler under VM – øker bemanningen før semifinalen

Rekordmange ringte West Midlands-politiet under lørdagens kvartfinale i VM, og antall tilfeller av vold i hjemmet øker når England er i aksjon. Landets nest største politistyrke øker bemanningen før semifinalen mot Kroatia.

SOCCER-WORLDCUP-SWE-ENG/FANS

FEIRET: Engelske supportere tok til gatene for å feire kvartfinaleseieren over Sverige, men deler av feiringen gikk over styr.

Foto: HENRY NICHOLLS / Reuters

– Basert på tidligere erfaringer venter vi å se en økning på antall nødsamtaler og vi vil derfor ha ekstra bemanning på plass på onsdag, skriver West Midlands Police i en e-post til NRK.

West Midlands Police oppfordrer dessuten folk til ikke å ringe det engelske nødnummeret 999 med mindre det er et nødstilfelle, og heller søke opp West Midlands Police på nettet for hjelp.

De ekstra tiltakene har den nest største politistyrken i England, som blant annet har Birmingham som sitt nedslagsfelt, fattet i etterkant av hvordan engelskmennene feiret da Gareth Southgates menn slo Sverige og tok seg til semifinale i VM for første gang siden VM i Italia i 1990.

Aldri mottatt flere nødsamtaler

Lørdag mottok West Midlands-politiet hele 3276 nødsamtaler. Aldri før har de mottatt så mange nødsamtaler i løpet av 24 timer.

Laster Twitter-innhold

Også i Englands hovedstad London skal feiringen noen steder ha gått helt ut av kontroll. Nær Borough Market skal folk blant annet ha danset på panseret og frontruten til en ambulanse. Skadene var så omfattende at ambulansen måtte tas ut av tjeneste og repareres.

BRITAIN-FBL-WC-2018-SWE-ENG-FANS

MÅTTE REPARERES: En ambulanse fra London Ambulance Service måtte tas ut av tjeneste og repareres etter at jublende engelske supportere danset på den etter kvartfinaleseieren over Sverige.

Foto: TOLGA AKMEN / AFP

I sosiale medier har det også sirkulert videoer av en engelsk supporter som går gjennom taket på et busskur ved Clapham Junction når han hopper ned fra en toetasjes London-buss, og engelske fans som gikk amok på Ikea etter seieren over Sverige har også vakt oppsikt.

Laster Twitter-innhold

Også innenfor husets fire vegger får Englands kamper dystre konsekvenser.

Forskning utført ved Lancaster University viser at vold i hjemmet øker med 38 prosent når England taper en kamp. Dersom laget spiller uavgjort eller vinner, øker tilfellene av vold med 26 prosent. I tillegg viser resultatene at dagen etter en kamp, øker volden med elleve prosent.

Forskerne analyserte tall fra tre mesterskap: 2002, 2006 og 2010. De så også en økning fra mesterskap til mesterskap. Forskerne mente flere faktorer spilte inn på resultatene.

«Hvis England blir slått, blir hun også slått»

Blant annet viser de til at mesterskapene avholdes om sommeren og at de derfor er assosiert med varmere temperaturer og økt alkoholkonsum, og at det er begivenheter som bringer folk sammen.

Brutale bilder fra den nyeste kampanjen til The National Centre for Domestic Violence (NCDV) sprer seg nå på sosiale medier før semifinalekampen mellom England og Kroatia. Kampanjen bruker slagordet «Hvis England blir slått, blir hun også slått».

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland postet en tweet om det hun anser som et alvorlig samfunnsproblem.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale