NRK Meny
Normal

VM-utøver snakker ut etter den mystiske forsvinningen

Den kubanske hekkeløperen Orlando Ortega (22) forsvant sporløst etter friidretts-VM i Moskva. Nå forteller 22-åringen at han reiste til USA.

Ortega Orlando Ortega

Orlando Ortega forsvant på mystisk vis etter friidretts-VM i Moskva. Nå forteller han at han reiste til USA.

Foto: Martin Meissner / Ap

– Det var et tøft og vanskelig valg. Nå har jeg tatt valget og kan ikke se meg tilbake, sier Ortega til nyhetsbyrået AP.

Russia Athletics Worlds

Orlando Ortega (t.v.) skuffet voldsomt i VM. Etterpå reiste han fra landslaget. Her løper han mot Aries Merritt.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

For en uke siden ble det kjent at hekkeløperen Orlando Ortega ikke hadde kommet tilbake etter VM i Moskva. Det kubanske friidrettsforbundet hadde ikke sett noe til 22-åringen som forsvant på hjemreisen til Cuba.

Dro til USA

Nå forteller Ortega selv hva som skjedde og at han har reist til Florida i USA.

– Jeg går gjennom en tøff tid. Jeg vet at folk på Cuba prater om at jeg har sviktet dem. Det eneste jeg vil er å treffe moren min i USA, sier Ortega.

22-åringen har den tredje raskeste tiden på 110 meter hekk i år med 13,08.

Men i VM floppet han og røk ut i forsøksheatet.

Konflikt med forbundet

Før VM oppsto en konflikt mellom Ortega og det kubanske idrettsforbundet. Før mesterskapet ble han opprinnelig utestengt i et halvt år fordi han nektet å delta i et stevne.

Likevel fikk han være med til VM i Moskva.

– Forbundet opptrådte urettferdig mot meg og treneren min. Det påvirket meg mye ettersom jeg ikke fikk konkurrere de to siste månedene før VM, sier han til AP.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal