NRK Meny
Normal

VM-underskudd kan sette stopper for Kristiansen-erstatter

Sykkelforbundets økonomiske problemer etter VM i Bergen gjør at de vurderer å fjerne hele landslagssjef-stillingen.

SYKKEL-VM BERGEN 2017.

UTEN SJEF? Stig Kristiansen (t.h.) fortsetter ikke som landslagssjef. Norges Cykleforbund sier det ikke er sikkert han blir erstattet – og Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Alexander Kristoff kan da ende på et landslag uten fast landslagstrener. Her fra VM i Bergen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er vanskelig å ansette en ny landslagssjef før vi vet om vi kan fortsette virksomheten. Det er fortsatt mye usikkerhet rundt økonomien etter VM i Bergen, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk, til NRK.

Hans Falk

USIKKER: Sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Stig Kristiansen annonserte mandag at han ikke fortsetter i jobben som landslagssjef.

Nå ser Norges Cykleforbund på en omorganisering av landslagene som innebærer at stillingen forsvinner. Blant annet fordi sykkel-VM i Bergen endte med underskudd.

– Vi vurderer en løsning der vi fjerner stillingen som landslagssjef for proffene, og heller leier inn ledere i mesterskapsperiodene, bekrefter Falk.

Kristiansen kan gjøre comeback

Det er også en løsning forbundet allerede har diskutert med Kristiansen.

Og den avtroppende landslagstreneren forteller at løsningen er mulig å få til ved siden av hans nye jobb som sportsdirektør i sykkellaget Uno-X Hydrogen Development Team.

– Jeg har en åpning i kontrakten som tillater dette, men jeg har ikke tatt stilling til det enda, sier Kristiansen.

Dette er kun en av flere muligheter forbundet nå vurderer. Det meste er fortsatt uklart etter sykkel-VM i Bergen, og inntil de har fått oversikt over regnskapet etter verdensmesterskapet, avventer de en avgjørelse, forklarer Falk.

– Stusser litt

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, tror en ordning med en landslagssjef som jobber «frilans» kan fungere bra for et sykkellag.

– For et VM kan dette funke, spesielt hvis de får en avtale med Stig, som jo har vært en suksess, sier han.

– Men jeg stusser litt, for det er flere oppdrag som er viktig for et landslag, spesielt med tanke på junior og U23. Og jeg er mer bekymret for at økonomien til forbundet kan få ringvirkninger for utviklingen, slik at Norge ikke har råd til å sende unge ryttere, deres ledere og annet personell til ritt og mesterskap. Da blir vi en b-nasjon igjen, understreker Stoltenberg.

Alternativet med innleide sjefer vil også i så fall føre til at forbundet selv skal ta avgjørelser angående uttak til mesterskap. Dette vil involvere Falk selv, og andre ledere i forbundet. Noe de ikke ser på som et problem.

– Jeg tror vi har veldig bra kontroll på syklistene og nivået her. Vi følger dem tett på nesten hvert ritt, sier Falk.

– Forbundet har brukbar oversikt, så det bør gå bra. Det vil og skal uansett alltid være litt diskusjon i forbindelse med uttak, sier NRKs sykkelkommentator.

SYKKEL-VM BERGEN 2017

NORSK JUBEL: Norge fikk med ni mann til sykkel-VM i Bergen, som endte med sølv til Alexander Kristoff på fellesstarten.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal