NRK Meny
Normal

VM-underskudd kan sette stopper for Kristiansen-erstatter

Sykkelforbundets økonomiske problemer etter VM i Bergen gjør at de vurderer å fjerne hele landslagssjef-stillingen.

SYKKEL-VM BERGEN 2017.

UTEN SJEF? Stig Kristiansen (t.h.) fortsetter ikke som landslagssjef. Norges Cykleforbund sier det ikke er sikkert han blir erstattet – og Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Alexander Kristoff kan da ende på et landslag uten fast landslagstrener. Her fra VM i Bergen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er vanskelig å ansette en ny landslagssjef før vi vet om vi kan fortsette virksomheten. Det er fortsatt mye usikkerhet rundt økonomien etter VM i Bergen, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk, til NRK.

Hans Falk

USIKKER: Sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Stig Kristiansen annonserte mandag at han ikke fortsetter i jobben som landslagssjef.

Nå ser Norges Cykleforbund på en omorganisering av landslagene som innebærer at stillingen forsvinner. Blant annet fordi sykkel-VM i Bergen endte med underskudd.

– Vi vurderer en løsning der vi fjerner stillingen som landslagssjef for proffene, og heller leier inn ledere i mesterskapsperiodene, bekrefter Falk.

Kristiansen kan gjøre comeback

Det er også en løsning forbundet allerede har diskutert med Kristiansen.

Og den avtroppende landslagstreneren forteller at løsningen er mulig å få til ved siden av hans nye jobb som sportsdirektør i sykkellaget Uno-X Hydrogen Development Team.

– Jeg har en åpning i kontrakten som tillater dette, men jeg har ikke tatt stilling til det enda, sier Kristiansen.

Dette er kun en av flere muligheter forbundet nå vurderer. Det meste er fortsatt uklart etter sykkel-VM i Bergen, og inntil de har fått oversikt over regnskapet etter verdensmesterskapet, avventer de en avgjørelse, forklarer Falk.

– Stusser litt

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, tror en ordning med en landslagssjef som jobber «frilans» kan fungere bra for et sykkellag.

– For et VM kan dette funke, spesielt hvis de får en avtale med Stig, som jo har vært en suksess, sier han.

– Men jeg stusser litt, for det er flere oppdrag som er viktig for et landslag, spesielt med tanke på junior og U23. Og jeg er mer bekymret for at økonomien til forbundet kan få ringvirkninger for utviklingen, slik at Norge ikke har råd til å sende unge ryttere, deres ledere og annet personell til ritt og mesterskap. Da blir vi en b-nasjon igjen, understreker Stoltenberg.

Alternativet med innleide sjefer vil også i så fall føre til at forbundet selv skal ta avgjørelser angående uttak til mesterskap. Dette vil involvere Falk selv, og andre ledere i forbundet. Noe de ikke ser på som et problem.

– Jeg tror vi har veldig bra kontroll på syklistene og nivået her. Vi følger dem tett på nesten hvert ritt, sier Falk.

– Forbundet har brukbar oversikt, så det bør gå bra. Det vil og skal uansett alltid være litt diskusjon i forbindelse med uttak, sier NRKs sykkelkommentator.

SYKKEL-VM BERGEN 2017

NORSK JUBEL: Norge fikk med ni mann til sykkel-VM i Bergen, som endte med sølv til Alexander Kristoff på fellesstarten.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Siste nytt

 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld