VM i skiskyting 2019

Hopp til innhold

VM i skiskyting dag for dag

VM i skiskyting i Östersund er i gang. Her får du en oversikt over det som skjer i mesterskapet.

Verdenscup skisyting Antholz

FAVORITT: Johannes Thingnes Bø kan bli mesterskapets konge.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

7. mars, 16.15: Blandet stafett

Mesterskapet i Östersund åpnet med blandet stafett – to av de beste norske mennene og to av de beste norske kvinnene. Og de åpnet VM med bravur.

Det norske laget Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen gikk helt til topps i VMs første øvelse, og debutant Christiansen fikk æren av å gå først over målstreken.

Det norske laget hadde på forhånd ikke fått det til å stemme i denne øvelsen denne sesongen. Men både Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland har vist enorme takter i verdenscupen.

Under VM i Hochfilzen for to år siden var det Tyskland som stakk av med gullet foran Frankrike og Russland.

8. mars, 16.15: Sprint kvinner

Mesterskapets første individuelle konkurranse. Utøverne sitrer etter å få vist hva de er gode for, samtidig som nervene nok er i høyspenn.

Marte Olsbu Røiseland står med tre verdenscupseirer denne sesongen, to av disse er nettopp på sprint. Har Røiseland funnet VM-formen, er hun helt klart Norges sterkeste kort. Vi skal heller ikke utelukke Tiril Eckhoff, som er verdensmester på distansen fra 2016. Skiskytteren kan slå til selv om hun har hatt en svært ujevn sesong.

De to var også på laget som tok VMs første gull i blandet-stafetten torsdag.

Sist VM var det Gabriela Koukalová som stakk av med gullet, foran Laura Dahlmeier og Anaïs Chevalier. I år må vi se opp for blant andre Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi og Kaisa Mäkäräinen.

9. mars, 16.30: Sprint, menn

Har Johannes Thingnes Bø ristet av seg de litt variable verdenscuprundene i USA? Det får vi endelig svar på når mennene skal gå sin sprint. Han fikk en i hvert fall en god start på mesterskapet da Norge sikret gull på blandet stafett.

Så langt denne sesongen står nordmannen med tolv verdenscupseirer, en tangering av Ole Einar Bjørndalens rekord. Det bør skremme de fleste, inkludert Benedikt Doll som tok gullet på distansen i Hochfilzen.

Vi er selvfølgelig også spent på Martin Fourcade, som har slitt med sykdom i oppkjøringen. Har han greid å prikke inn mesterskapsformen, vil Thingnes Bø få tøff konkurranse fra franskmannen. Det samme kan han få fra Vetle Sjåstad Christiansen, som imponerte som ankermann på stafetten. Han viste også god form i USA, vant sprinten og sikret en 2.-plass på jaktstarten der.

10. mars, 13.45: Jaktstart, kvinner

Her kunne Marte Olsbu Røiseland vært med i medaljekampen, om hun hadde gjort det bedre på sprinten (25.-plass). Hun beviste i forrige VM at hun kan gå gode VM-jaktstarter, da hun gikk seg opp fra en 54.-plass til en 16.-plass.

I stedet er det VM-debutant Ingrid Landmark Tandrevold som har det beste utgangspunktet av de norske før søndagens jaktstart. Tandrevold imponerte stort da hun sikret sølv på sprinten, men greier hun å følge opp i konkurranse med sterke navn som Anastasiya Kuzmina og Laura Dahlmeier?

Tiril Eckhoff har også et godt utgangspunkt etter en 9.-plass på sprinten.

10. mars, 16.30: Jaktstart, menn

Johannes Thingnes Bø må finne seg i være favoritt også her etter gullet på sprinten lørdag.

Stryningen har fire verdenscupseire i jaktstart denne sesongen, og han har vært sikker på standplass samtidig som han har gått fort i sporet.

Men vi glemmer selvsagt ikke russiske Alexander Loginov, franske Simon Desthieux eller landsmannen Quentin Fillon Maillet. For å nevne noen. Vi stiller samtidig et lite spørsmål ved Martin Fourcade, selv om formen så langt ikke har vært overbevisende.

Av de norske vet vi at storebror Tarjei Bø fremdeles har evnen til å glimte til ved store anledninger, selv om utgangspunktet etter sprinten er vanskelig. Han ladet opp til VM ved å gå åpent EM i Hviterussland og dro hjem med to gull og ett sølv. Ett av gullene kom på jaktstart.

11. mars: Hviledag

I dag er det ingen konkurranser i VM.

12. mars, 15.30: Normaldistanse, kvinner

Klassikeren over alle klassikere. Én bom betyr ett minutt i sekken, så her gjelder det å treffe. Noen står frem som favoritter. Tsjekkiske Marketa Davidova har vært nesten suveren på distansen denne sesongen og leder også normaldistansecupen foran italienske Lisa Vittozzi.

Tiril Eckhoff har hatt et godt mesterskap så langt med sølv på jaktstarten og gull på blandet stafett. Det har nok gitt fornyet selvtillit etter en variabel sesong. Hun vant også normaldistansen i canadiske Canmore like før VM – foran nettopp Davidova (men ble nummer 41 en uke senere). Det var hennes første verdenscupseier på over ett år.

Også Ingrid Landmark Tandrevold kan være en joker på denne distansen. VM-debutanten overrasket med sølv på sprinten, mens det ble en 8.-plass på jaktstarten.

Les også: VM-debutanten overrasket alle: – Jeg mistet hodet og gikk med hjertet

13. mars, 16.10: Normaldistanse, menn

Johannes Thingnes Bø måtte nøye seg med sølv på jaktstarten, men må likevel finne seg i å være favoritt på denne distansen. Eller?

Usikkerheten meldte seg etter litt ujevne resultater i verdenscupen i Soldier Hollow i USA. I VM er det blitt et stafettgull, samt et individuelt gull på sprinten. På jaktstarten mistet han VM-gullet etter at han sprakk på stående skyting.

Les også: Vil ikke ha mentalhjelp etter ny sprekk

På normaldistansen kan det bli jevnt. Thingnes Bø leder normaldistansecupen foran Simon Eder. Andre navn vi kan se opp for er også Vetle Sjåstad Christiansen og Aleksandr Loginov. Og hva med Martin Fourcade? Rekker han å komme i form før VM er over?

14. mars, 17.10: Singel blandet stafett

En ny øvelse på VM-programmet fra og med i år.

Stafett-varianten har vært arrangert i verdenscupen siden 2015, men ikke alle har vært like glad i disiplinen. Det at lagene kun består av to løpere (en kvinne og en mann), kan imidlertid styrke medaljesjansene til mindre skiskytternasjoner.

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø går på det norske laget.

Les også: Fourcade har aldri vært dårligere i et mesterskap: – Han er som en helt annen person

15. mars: Hviledag

I dag er det ingen konkurranser i VM.

16. mars, 13.15: Stafett, kvinner

Tyskland stiller som tittelforsvarer i kvinnenes stafett, og er nok storfavoritt i dette VM. Tyskerne og Russland har stort sett delt stafettgullet seg imellom de siste årene, men Norge har sikret seg tre stafettgull siden 2004.

Det siste kom i 2016, da med Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland på laget. Vi utelukker ingenting, og gjentar klisjeen om at «stafett er stafett», men blir likevel overrasket om Norge greier å gjenta bedriften fra 2016. En medalje, derimot ...

16. mars, 16.30: Stafett, menn

Her har det norske stafettlaget stolte tradisjoner, men i løpet av de siste fem mesterskapene har både Tyskland og Russland utkonkurrert det norske laget hver sin gang. Det er Russland som er tittelforsvarer på VM-stafetten.

I forrige VM ble det fullstendig fiasko og en 8.-plass for det norske stafettlaget. Det bør derfor være et revansjelystent lag som stiller til start i Östersund.

17. mars, 13.15: Fellesstart, kvinner

I forrige VM var det Laura Dahlmeier som stakk av med gullet på fellesstarten. Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland endte på henholdsvis 12.- og 29.-plass.

Eckhoff har hatt den mest variable sesongen av disse to, men vi glemmer selvfølgelig ikke at hun har to OL-bronser i fellesstart. Marte Olsbu Røiseland har så langt imponert mest på sprint og jaktstart i verdenscupen denne sesongen.

Og så holder vi et lite oppmerksomt øye på Ingrid Landmark Tandrevold, som tok sin første pallplassering i verdenscupen da hun ble nummer to på fellesstart i Ruhpolding 20. januar 2019. Men om det holder mot sterke navn som Anastasia Kuzmina eller Dorothea Wierer – ja, det får vi se.

Laster innhold, vennligst vent..

17. mars, 16.00: Fellesstart, menn

Tyske Simon Schempp er regjerende verdensmester på distansen, men har hatt en skuffende sesong og deltar ikke i VM i år.

Johannes Thingnes Bø har ett gull og ett sølv på denne distansen fra 2016 og 2017, og det er selvsagt umulig å komme utenom stryningen på avslutningsøvelsen i VM. Men her kan det bli en tøff kamp med franske Quentin Fillon Maillet. Og hvordan er formen til Martin Fourcade på VMs siste dag? Vi gleder oss.

Program for friidretts-VM søndag 6. oktober

På mesterskapets siste dag løper Jakob Ingebrigtsen finale på 1500 meter og Sondre Nordstad Moen skal i ilden på 10.000 meter.

Lag-EM i Friidrett i Sandnes.

NÅ GJELDER DET: Jakob Ingebrigtsen er en av favorittene på mennenes 1500-meterfinale i kveld.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

18.15: Lengde kvinner.

18.40: 1500 m menn (Jakob Ingebrigtsen). Finalen «hele» Norge har ventet på. Dessverre uten Filip Ingebrigtsen, men med 19 år gamle Jakob. Det er lov å ha høye forventninger, men hva har den knallharde 5000 meteren kostet? De fleste regner Timothy Cheruiyot fra Kenya som favoritt til gullet. Bak ham kommer også knallsterke løpere som veteranen Marcin Lewandowski fra Polen.

Sondre Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen løper 10.000 meter kl. 19.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

18.55: Spyd menn.

19.00: 10.000 m menn (Sondre Nordstad Moen). Vi har også andre sterke løpere i aksjon denne søndagen. Sondre Nordstad Moen satte norsk rekord med 27.24,28 da han kvalifiserte seg til VM. Etter kjempesesongen i 2017 da han satte europeisk rekord med 2.05.48 på maraton, har han slitt litt med skader, men er nå skadefri.

19.50: 100 m hekk kvinner.

20.15: 4 x 400 m kvinner.

20.30: 4 x 400 m menn.

Dagens innledende øvelser:

18.05: Semifinaler 100 m hekk kvinner.

Program for friidretts-VM fredag 4. oktober

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser.

Mutaz Essa Barshim

HJEMMEHÅP: Mutaz Essa Barshim har slitt voldsomt med skader denne sesongen, men høydehopperen fra Qatar kan ha sjanse på medalje på hjemmebane om han har funnet formen i tide.

Foto: Kamran Jebreili / AP

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

19.15: Høyde menn.

20.00: Diskos kvinner.

20.30: 400 m hekk kvinner.

20.45: 3000 m hinder menn.

21.20: 400 m menn.

22.30: 20 km kappgang.

Dagens innledende øvelser:

19.05: Semifinaler 1500 m menn. Filip Ingebrigtsen løper i den første kl 19.05, mens Jakob Ingebrigtsen løper i den siste kl 19.20.

De fem beste i hver semifinale går direkte til finalen, pluss de to utover det med best tid.

19.40: 1. runde 4 x 100 m kvinner.

20.05: 1. runde 4 x 100 m menn.

Program for friidretts-VM lørdag 5. oktober

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser.

Weldu Negash Gebretsadik

LØPER MARATON I DAG: BUL-løperen Weldu Negash Gebretsadik.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

19.05: Kule menn.

19.35: Tresteg kvinner.

19.55: 1500 m kvinner.

20.25: 5000 kvinner.

21.05: 4 x 100 kvinner.

21.15: 4 x 100 m menn.

22.59: Maraton menn (Weldu Negash Gebretsadik). BUL-løperen kommer opprinnelig fra Eritrea, men kom til Norge som asylsøker og ble etter hvert oppdaget som friidrettstalent. Han ble tatt ut til EM i 2018 etter at han ble norsk statsborger i 2017. I EM måtte han bryte maratondistansen på grunn av smerter i låret. Vi satser på at det går bedre denne gangen. Hans personlige rekord er 2.09.14.

Dagens innledende øvelser:

15.30: Kvalifisering spyd menn, gruppe A. 17.00: Gruppe B.

16.15: 1. runde 100 m hekk kvinner.

16.50: Kvalifisering lengde kvinner (to grupper).

18.55: 1. runde 4 x 400 m kvinner.

19.25: 1. runde 4 x 400 m menn.

Program for friidretts-VM torsdag 3. oktober

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser. Jakob og Filip Ingebrigtsen skal endelig i aksjon på 1500-meteren.

Høydetrening for Team Ingebrigtsen.

NÅ SKJER DET: Filip og Jakob Ingebrigtsen skal løpe forsøksheat på 1500 meter. Gjert følger garantert spent med fra sidelinja.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

21.35: Kule kvinner.

22.50: 400 m kvinner.

23.05: Sjukamp kvinner, 800 m.

23.15: Tikamp menn, 1500 m (Martin Roe).

Dagens innledende øvelser:

15.35: Tikamp menn, 110 m hekk (Martin Roe).

15.40: Kvalifisering tresteg kvinner (to grupper).

16.30: Tikamp menn, diskos, gruppe A, 17.35: Gruppe B (Martin Roe).

17.15: Sjukamp kvinner, lengde.

18.05: Tikamp menn, stav, gruppe A. 19.05: Gruppe B (Martin Roe).

18.20: Kvalifisering kule menn (to grupper).

19.10: Sjukamp kvinner, spyd (to grupper).

21.00: 1. runde 1500 m menn (Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen). Jakob løper i det første heatet 21.00, mens Filip løper i heat to kl. 21.12.

21.05: Tikamp menn, spyd gruppe A. 22.10: Gruppe B (Martin Roe).

22.00: Semifinaler 1500 m kvinner.

Program for friidretts-VM onsdag 2. oktober

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser. Flere norske skal i aksjon.

Eivind Henriksen

FINALE: Eivind Henriksen er i finalen i slegge, som begynner 20.40.

Foto: David J. Phillip / AP

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

20.40: Slegge menn (Eivind Henriksen). Eivind Henriksen ble finaleklar etter et kast på 76,46. Det var 4 cm bak kvalik-grensa, men det holdt likevel til sjuendeplass (12 kom til finale) og finale for nordmannen. Henriksens personlige rekord er 78,25 - det er også norsk rekord.

21.35: 200 m kvinner.

21.55: 110 m hekk menn.

Roe

Martin Roe skal i ilden i tikamp i dag.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

Dagens innledende øvelser:

15.35: Tikamp menn, 100 m (Martin Roe). Martin Roe fra Bergen endte på 12.-plass i forrige VM og sikter seg naturlig nok inn mot en bedre plassering i dette VM. Ambisjonene er en topp 10-plassering. Roe har den norske rekorden på 8228 poeng og sikter seg inn mot en poengsum i det området.

15.45: Kvalifisering kule kvinner (to grupper).

16.05: Sjukamp kvinner, 100 m.

16.30: Tikamp menn, lengde (to grupper) (Martin Roe).

16.35: 1. runde 1500 m kvinner.

17.00: Kvalifisering diskos kvinner, gruppe A, 18.25: gruppe B.

17.15: Sjukamp kvinner, høyde (to grupper).

17.25: 1. runde 5000 m kvinner (Karoline Bjerkeli Grøvdal). Grøvdal fikk det ikke helt til på 3000 meter og vurderte flere ganger å bryte. Vi krysser fingrene for at formen er bedre under dagens 5000 meter. Grøvdal løper i det første av to forsøksheat.

amalie iuel

Amalie Iuel skal løpe semifinale, 400 meter hekk kl 20.05.

Foto: Giuseppe Cacace / AFP

17.50: Tikamp menn, kule (to grupper) (Martin Roe).

19.05: Semifinaler 110 m hekk menn.

19.30: Sjukamp kvinner, kule (to grupper).

19.40: Tikamp menn, høyde (to grupper) (Martin Roe).

20.05: Semifinaler 400 m hekk kvinner (Amalie Iuel). Amalie Iuel overrasket stort da hun vant sitt heat og satte ny norsk rekord tirsdag. Hva kan hun få til i en semifinale? Iuel løper kl. 20.15, i det andre av tre forsøksheat. Det er de to beste i hvert heat som går til finale. I tillegg til dette går også de to med raskest tider til finale.

20.50: Sjukamp kvinner, 200 m.

22.15: Tikamp menn, 400 m (Martin Roe).

Program for friidretts-VM tirsdag 1. oktober

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser. Flere nordmenn skal i ilden tirsdag.

Lag-EM i Friidrett i Sandnes.

NORSK HÅP: Amalie Iuel er Norges håp på 400 meter hekk for kvinner. Hun løper forsøksheat i ettermiddag.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

19.05: Stav menn.

20.20: Spyd kvinner.

21.10: 800 m menn.

21.40: 200 m menn.

Dagens innledende øvelser:

15.30: Kvalifisering slegge menn, gruppe A, 17.00: Gruppe B (Eivind Henriksen). Henriksen er i gruppe B. Finalekravet her er 76.50, men de tolv beste går til finale. Henriksens norske rekord er på 78,25.

15.35: 1. runde 400 m menn.

15.50: Kvalifisering høyde menn (to grupper).

16.30: 1. runde 400 m hekk kvinner (Amalie Iuel). Amalie Iuel skal løpe i det fjerde av fem forsøksheat. De fire beste i hvert heat går direkte til semfinale. I tillegg går de fire raskeste utenom dette også til semifinale. Luel trenes av Leif Olav Alnes.

17.15: 1. runde 3000 m hinder menn (Tom Erling Kårbø). Tom Erling Kårbø fra Stord løper i det første av totalt tre forsøksheat. De tre beste i hvert heat går direkte til finale. I tillegg går også de seks raskeste utøverne videre.

19.50: Semifinaler 400 m kvinner.

20.35: Semifinaler 200 m kvinner.

Program for friidretts-VM mandag 30. september

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser. Seks nordmenn skal ut i finaler på det som kan bli en norsk festdag.

Switzerland Diamond League Athletics

GÅR FOR GULL: Karsten Warholm har hatt en fantastisk sesong og er knepen favoritt før mennenes VM-finale på 400 meter hekk i Doha i kveld.

Foto: Jean-christophe Bott / AP

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

19.30: Høyde kvinner. Ingen norske utøvere.

20.15: Diskos menn (Ola Stunes Isene). Den norske diskoskasteren kvalifiserte seg uten store problemer til finalen lørdag. Det lengste kastet var på 64,54 og godt nok til en 6.-plass og finaleplass. Han har 67,78 som personlig beste, får han tilsvarende klaff under VM?

DIAMOND LEAGUE

FINALE: Ola Stunes Isenes finale i diskos begynner kl 20.15.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

20.20: 5000 m menn (Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen).
Etter dramaet rundt Jakob Ingebrigtsens deltagelse, fikk vi til slutt tre brødre i samme finale og de er fra Norge! Dette blir utvilsomt et av VMs største høydepunkter, sett med norske øyne. Henrik Ingebrigtsen sliter med en vond tå, men både Jakob og Filip Ingebrigtsen er medaljekandidater.

20.50: 3000 m hinder kvinner (Karoline Bjerkeli Grøvdal). Grøvdal kom seg akkurat videre til finalen etter at hun ble nummer seks i sitt heat fredag. Tiden var likevel god nok til en finaleplass.

21.10: 800 m kvinner. Ingen norske utøvere.

21.40: 400 m hekk menn (Karsten Warholm). Kanskje kveldens klareste gullkandidat fra Norge. Sunnmøringen lekte seg videre fra både forsøkene og semifinalene. I finalen møter han imidlertid sine hardeste konkurrenter, Rai Benjamin og Abderrahman Samba.

Diamond League - Paris

BRØDREFINALE: Finalen med brødrene Ingebrigtsen begynner kl 20.20.

Foto: Charles Platiau / Reuters

Dagens innledende øvelser:

15.30: Spyd kvinner, gruppe A. 17.00: Gruppe B.

16.05: 1. runde 200 m kvinner.

17.20: 1. runde 400 m kvinner.

19.05: 1. runde 110 m hekk menn.

19.50: Semifinaler 200 m menn.

LETT TIL FINALE: Slik så det ut da Karsten Warholm vant sin semifinale relativt enkelt lørdag kveld.

Program for friidretts-VM søndag 29. september

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser.

Diamond League - Sweden

BRITISK HÅP: Dina Asher-Smith er en av de største favorittene på kvinnenes 100-meterfinale søndag kveld.

Foto: Tt News Agency / Reuters

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

19.40: Stav kvinner.

20.45: Tresteg menn.

21.35: 4 x 400 m blandet stafett.

22.20: 100 m kvinner.

22.59: 20 km kappgang kvinner. (NY TID)

Dagens innledende øvelser:

19.05: 1. runde 200 m menn.

20.20: Semifinaler 100 m kvinner.

20.55: Semifinaler 800 m menn.

Program for friidretts-VM lørdag 28. september

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser. Flere nordmenn skal i aksjon.

Gatlin

KAN VINNE: Amerikanske Justin Gatlin er som vanlig en av favorittene på 100-meterfinalen i VM.

Foto: Roni Rekomaa / AP

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

18.25: Slegge kvinner.

19.40: Lengde menn.

20.10: 10.000 m kvinner.

21.15: 100 m menn.

22.30: 50 km kappgang kvinner og menn (Håvard Haukenes). Varmen er det store spenningsmomentet før kappgangen i Doha. Haukenes og Norge gjør flere tiltak før den utmattende øvelsen.

Dagens innledende øvelser:

15.15: Kvalifisering diskos menn, gruppe A. 16.45: gruppe B (Ola Stunes Isene). Her det totalt 32 deltakere, og 65,50 meter gir direkte finaleplass. De tolv beste fra de to gruppene går til VM-finalen.

15.30: 1. runde 100 m kvinner.

16.05: 1. runde 800 m menn.

16.30: Kvalifisering stav menn (to grupper) (Sondre Guttormsen). Totalt 33 deltakere, og 5,75 meter gir direkte finaleplass. De tolv beste fra de to gruppene går videre. Guttormsens personlige rekord, som ble satt tidligere i år, er på 5,80 meter.

17.05: Semifinaler 400 m hekk menn (Karsten Warholm). Det er tre semifinaleheat, og de to beste i hvert heat går direkte til finalen sammen med to beste tidene. Warholm løper i bane fire i det andre semifinaleheatet.

17.45: Semifinaler 100 m menn.

18.15: Semifinaler 800 m kvinner (Hedda Hynne). Her er det også tre semifinaleheat, og Hynne løper i det andre. De to beste i hvert heat går direkte til finale sammen med de to beste tidene. Igjen møter Hynne favoritten Ajee Wilson, som har en personlig rekord på 1.55,61. Hynnes personlige rekord lyder på 1.59,87.

19.00: 1. runde 4 x 400 m blandet stafett.

Program for friidretts-VM fredag 27. september

Her får du en fullstendig oversikt over fredagens VM-konkurranser. Hele åtte nordmenn skal i aksjon.

Ingebrigtsen

NRK sender friidretts-VM direkte på TV, radio og nett. Se hele sendeplanen her.

Dagens finaleøvelser:

22.59: Maraton, kvinner.

Dagens innledende øvelser:

15.30: Kvalifisering lengde, menn (to grupper).

15.35: Kvalifisering 100 m, menn.

15.40: Kvalifisering slegge kvinner: Gruppe A.(Beatrice Nedberge Llano).
Automatisk finalekrav er 72.00. De tolv beste fra de to gruppene går til finale.

17.10: Gruppe B

16.10: 1. runde 800 m kvinner (Hedda Hynne).
Hedda Hynne løper i første heat av totalt seks heat her. Hynne har fjerde beste årsbeste av løperne som er med i hennes heat.

Lag-EM i Friidrett i Sandnes.

NORSK HÅP: Hedda Hynne løper forsøksheat på 800 meter i VM i dag.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

16.30: Kvalifisering stav kvinner (to grupper) (Lene Retzius).
Det skal hoppes i to grupper og det er totalt 32 deltakere. Automatisk finalekrav er 4.60, men de tolv beste går til finale.

17.05: 1. runde 100 m menn.

17.40: Kvalifisering høyde kvinner (to grupper).

18.00: 1. runde 3000 m hinder kvinner (Karoline Bjerkeli Grøvdal).
Grøvdal løper i det første av totalt tre heat. Hun har fjerde beste årsbeste i sitt heat.

18.25: Kvalifisering tresteg menn (to grupper).

18.45: Forsøk 5000 m menn. (Jakob Ingebrigtsen). Jakob Ingebrigtsen løper i det første av totalt to heat.

19.00: Forsøk 5000 m menn. (Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen). Filip og Henrik Ingebrigtsen løper i det andre av totalt to heat.

19.30: 1. runde 400 m hekk menn (Karsten Warholm). Warholm løper i bane fire i det første av totalt fem heat. De fire beste i hvert heat går direkte til semifinale. Karsten Warholm har beste tid i sitt heat.