Anders Bardal

VM skiflyging

 • Foreslår 10 mill til skiflygings-VM

  Skiflygings-VM i Vikersund i 2022 får 10 millioner kroner i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

  – Jeg er glad for å kunne foreslå et tilskudd som gjør det mulig at verdensmesterskapet i 2022 kan arrangeres i Norge, sier kulturminister Abid Raja (V).

  Vikersund arrangerte mesterskapet sist i 2012.

  RawAir Vikersund. Verdenscup.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Gull til Norge i VM i skiflyging

  Norge tok gull i VM i skiflyging for lag i ettermiddag. Det norske laget besto av Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Tyskland tok sølvet, 19,2 poeng bak Norge etter åtte hopp. Polen vant bronse.

 • Sølv til Granerud i VM i skiflyging

  Karl Geiger fra Tyskland er verdensmester i skiflyging. Halvor Egner Granerud ble nummer to med 243 meter i sitt siste hopp i Planica, men et svakt nedslag ga seieren til tyskeren. Marginen var 0,5 poeng på fire hopp.

 • Granerud på andre tross bom-rot

  Halvor Egner Granerud havnet på andreplass i det første rennet i skiflygings-VM i Planica.

  Granerud var på fjerdeplass etter første omgang, og til tross for rot med bommen før hans andre hopp, så klatret Granerud to plasser på resultatlista.

  – Han er ganske kald. Han sitter på toppen og venter. Så kommer han, og gjør egentlig et bedre hopp enn i første omgang. Det synes jeg er stort under de omstendighetene han har, sier landslagssjef, Alexander Stöckl om Graneruds andre hopp.

  – Et kjempeutgangspunkt etter min mening. Han kan gå offensivt ut, sa NRKs hoppekspert, Johann Remen Evensen om Graneruds plassering.

  Tyske Karl Geiger leder etter den første konkurransen. Markus Eisenbichler er på tredjeplass.

  Øvrige norske:

  5. Robert Johansson, 14. Daniel Andre Tande, Johann André Forfang, 25. Sander Vossan Eriksen.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ohi-dobbel senket Bodø/Glimt

  Det var relativt sjansefattig en stund i toppkampen mellom Bodø/Glimt og Molde, men i starten av andre omgang våknet Ohi.

  Molde-spissen stanget inn 1-0 etter et strålende hjørnespark fra Fredrik Aursnes.

  På tampen av kampen var Ohi farlig frempå igjen da Molde presset frem feil fra Glimt-keeper Haikin. Grødem sendte ballen til Ohi som kunne sette ballen inn i et tomt mål.

  Med dagens seier topper blåtrøyene tabellen, og Bodø/Glimt ligger tre poeng bak på andreplass.

  Dette var for øvrig første kamp på Aspmyra med økt tilskuerkapasitet. 2000 tilskuere fikk lov til å være på tribunen.

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Molde
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ruud-tap for verdenstoeren

  Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

  Russerens servebrudd ble avgjørende i kampen der Ruuds server ikke var helt på det nivået man er vant til å se.

  De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet, der de begge vant hver sine servegame. I game nummer elleve fikk derimot russiske Medvedev sjansen til å bryte serven til Ruud.

  Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en sjanse til å redde inn gamet. Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Medvedev servet inn det siste gamet og vant det første settet 7-5. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • RBK svarer på Hareide-uttalelser

  Styreleder Ivar Koteng ber NRK gjengi hva Hareide har sagt før han svarer på spørsmål. NRK opplyser at Hareide har uttalt at han er for Pride-markeringer, men ikke i fotballen.

  – Stiller klubben seg bak dette?

  – Rosenborg har valgt å markere Pride ved flere tilfeller. Vi tror RBK har en viss påvirkningskraft slik at vi kan få større likeverd enn i dag, sier Koteng.

  – Er det uproblematisk at klubb og hovedtrener er uenige?

  – Jeg er ikke sikker på at han er helt uenig med oss. Jeg tror han tenker mest på spilleregler. Det er ikke problematisk at en trener og klubb har ulikt syn på forskjellige ting. Det er sånn det bør være i et demokrati, sier Koteng.

  – Hareide etterlyser et system hvis idretten først skal brukes til det. Alternativt at den (idretten) ikke skal det, og her har vi da et annet syn, legger han til.

  – Hva skiller Hareide og klubben mest?

  – Det er jo at vi velger å bruke RBKs posisjon til å markere Pride.

  Koteng
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal