Hopp til innhold

Tror ikke Stina Nilsson rekker VM: – Sannsynligheten er veldig liten

En av VMs største favoritter, Stina Nilsson, må mest sannsynlig stå over mesterskapet etter at hun pådro seg en skade under verdenscupsprinten i Otepää.

VIDEO: Her blir Stina Nilsson skadet under verdenscupsprinten i Otepää.

– Skader kommer sjelden beleilig, og det gjør det heller ikke denne gangen. Nå blir tålmodigheten min virkelig satt på prøve, men jeg får prøve å ta en dag om gangen, sier Stina Nilsson i en pressemelding.

Instagram har Nilsson også publisert følgende tekst:

«Det sies at himmelen alltid er blå over skyene, men det kan være vanskelig å tro når man ikke ser den», skriver hun.

Nilsson har fått påvist en strekk på lårmuskelen. Dermed ser det altså ut til at en av de virkelig store gullfavorittene må stå over VM i Seefeld.

– Sannsynligheten for at hun rekker VM er veldig liten, men vi vil ikke utelukke det, sier svenskenes landslagssjef Rikard Grip i en pressemelding.

Duell med Falla

Det var i semifinalen i Otepää og i duell med blant andre Maiken Caspersen Falla at Nilsson fikk en strekk i låret. Hun haltet ut av stadion etter å ha fått medisinsk behandling (se video øverst i artikkel).

– Vi har konstatert at Stina Nilsson har pådratt seg en strekk på lårets bakside, og det kommer til å kreve rehabilitering de neste ukene, forklarer landslagets lege, Magnus Oscarsson.

Ole Morten Iversen trente Nilsson til OL-gull i Pyeongchang i fjor. Nå trener han de norske sprintjentene. Han synes synd på sin tidligere elev.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

SYMPATISERER MED NILSSON: – Vi har jo ikke klart å slå henne enda i vinter, så vi håper å klare det i løpet av vinteren, og hvis hun ikke stiller til start så får vi jo ikke den muligheten, sier Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg blir bare lei meg. Jeg vet hvor stor jobb hun har lagt ned for å være i toppform til VM, og hvis hun ikke kommer seg til start i VM, så er det bare trist. Jeg føler virkelig med henne, sier Iversen til NRK.

– Vi i Norge skulle gjerne hatt henne til start. Det er jeg sikker på at jeg har med meg alle landslagsjentene på, sier Iversen.

Han vedgår at hans nye elever har større sjanser til å ta edelt metall i Seefeld dersom Nilsson ikke stiller til start.

– Det er klart at når Stina ikke stiller til start, så øker det sjansen til alle andre, inkludert de som er fra Norge og Sverige. Stina må sies å ha vært favoritt til sprinten, og når hun ikke er der, så åpner det for andre. Vi skal selvsagt kjempe om den plassen, sier Iversen.

Svenskenes store VM-håp

Stina Nilsson var svenskenes største VM-håp og den tøffeste motstanderen for de norske langrennskvinnene, ikke bare på den individuelle sprinten, men også på lagsprinten.

Dersom Nilsson ikke kan stille til start vil det også være et skudd for baugen for det svenske stafettlaget, hvor Nilsson er ankerkvinne.

Hun har fire seirer og én andreplass på de fem verdenscupsprintene i fristil i vinter. Den regjerende olympiske sprintmesteren var derfor en av VMs aller største favoritter før hun ble skadet i Otepää.

VM varer fra 19. februar til 3. mars.

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste