Tror ikke Stina Nilsson rekker VM: – Sannsynligheten er veldig liten

En av VMs største favoritter, Stina Nilsson, må mest sannsynlig stå over mesterskapet etter at hun pådro seg en skade under verdenscupsprinten i Otepää.

VIDEO: Her blir Stina Nilsson skadet under verdenscupsprinten i Otepää.

– Skader kommer sjelden beleilig, og det gjør det heller ikke denne gangen. Nå blir tålmodigheten min virkelig satt på prøve, men jeg får prøve å ta en dag om gangen, sier Stina Nilsson i en pressemelding.

Instagram har Nilsson også publisert følgende tekst:

«Det sies at himmelen alltid er blå over skyene, men det kan være vanskelig å tro når man ikke ser den», skriver hun.

Nilsson har fått påvist en strekk på lårmuskelen. Dermed ser det altså ut til at en av de virkelig store gullfavorittene må stå over VM i Seefeld.

– Sannsynligheten for at hun rekker VM er veldig liten, men vi vil ikke utelukke det, sier svenskenes landslagssjef Rikard Grip i en pressemelding.

Duell med Falla

Det var i semifinalen i Otepää og i duell med blant andre Maiken Caspersen Falla at Nilsson fikk en strekk i låret. Hun haltet ut av stadion etter å ha fått medisinsk behandling (se video øverst i artikkel).

– Vi har konstatert at Stina Nilsson har pådratt seg en strekk på lårets bakside, og det kommer til å kreve rehabilitering de neste ukene, forklarer landslagets lege, Magnus Oscarsson.

Ole Morten Iversen trente Nilsson til OL-gull i Pyeongchang i fjor. Nå trener han de norske sprintjentene. Han synes synd på sin tidligere elev.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

SYMPATISERER MED NILSSON: – Vi har jo ikke klart å slå henne enda i vinter, så vi håper å klare det i løpet av vinteren, og hvis hun ikke stiller til start så får vi jo ikke den muligheten, sier Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg blir bare lei meg. Jeg vet hvor stor jobb hun har lagt ned for å være i toppform til VM, og hvis hun ikke kommer seg til start i VM, så er det bare trist. Jeg føler virkelig med henne, sier Iversen til NRK.

– Vi i Norge skulle gjerne hatt henne til start. Det er jeg sikker på at jeg har med meg alle landslagsjentene på, sier Iversen.

Han vedgår at hans nye elever har større sjanser til å ta edelt metall i Seefeld dersom Nilsson ikke stiller til start.

– Det er klart at når Stina ikke stiller til start, så øker det sjansen til alle andre, inkludert de som er fra Norge og Sverige. Stina må sies å ha vært favoritt til sprinten, og når hun ikke er der, så åpner det for andre. Vi skal selvsagt kjempe om den plassen, sier Iversen.

Svenskenes store VM-håp

Stina Nilsson var svenskenes største VM-håp og den tøffeste motstanderen for de norske langrennskvinnene, ikke bare på den individuelle sprinten, men også på lagsprinten.

Dersom Nilsson ikke kan stille til start vil det også være et skudd for baugen for det svenske stafettlaget, hvor Nilsson er ankerkvinne.

Hun har fire seirer og én andreplass på de fem verdenscupsprintene i fristil i vinter. Den regjerende olympiske sprintmesteren var derfor en av VMs aller største favoritter før hun ble skadet i Otepää.

VM varer fra 19. februar til 3. mars.

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal