NRK Meny
Normal

Se VM-kongens private Norge-bilder

HOLMENKOLLEN (NRK): Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade (27) har et spesielt forhold til Norge.

Martin Fourcade Norge

NORGESVENN: En tur på Frognerbadet (t.v.), besøk ved de norske fjorder, bading i Oslofjorden og utsikt fra Holmenkollen er blant bildene Martin Fourcade har delt fra Norge

Foto: Instagram / Martin Fourcade

– Jeg elsker dette stedet og jeg føler meg bra i Oslo og i Norge. Det norske folket gir meg denne følelsen, forteller Martin Fourcade til NRK, etter å ha mottatt et nytt VM-gull på Universitetsplassen.

I fjor sommer flyttet han til Oslo. Både fordi det har vært en drøm for ham å bo her, men også for å forberede seg optimalt til verdensmesterskapet. I løpet av oppholdet, hvor også kjæresten hans var med, delte han en rekke bilder på sosiale medier og bildedelingtjenesten Instagram.

Både turer i Nordmarka, besøk i Frognerbadet, reise til vestlandet og vakker utsikt ble dokumentert og delt til skiskytterstjernens mange tusen følgere.

– Det er ikke helt som hjemme. Jeg ville løyet om jeg sa det, men jeg liker meg veldig godt her, sier Fourcade og smiler.

Laster Instagram-innhold

På tur på hviledagen

Forberedelsene i norske sommeromgivelser ser i hvert fall ut til å ha fungert bra. For franskmannen herjer i VM-løypene i Holmenkollen, og har tatt tre gull av tre mulige. Nå betyr Norge kanskje enda mer for ham.

På en av hviledagene håper han å få tid til å reise opp til Grefsenkollen.

– Det er stedet jeg likte best da jeg var i Oslo forrige sommer. Der skal jeg nyte utsikten, sier Fourcade.

Laster Instagram-innhold

Skryter av publikum

Etter seieren på mixed stafetten innrømmet han at innspurten var innøvd i Holmenkollen i sommer. Og selv om han har forhindret norsk herregull flere ganger, føler han seg godt mottatt under VM.

– Det er veldig mange folk her. Også franske. Jeg føler alle heier på alle og det liker jeg godt. Det selv om vi er i Norge og dere elsker ski. Det hjelper meg masse. Nordmenn er blant de beste i verden til å skape stemning, skryter Fourcade.

Han ønsket å kaste blomsterpremien sin til publikum som en takk etter seieren på jaktstarten.

Det fikk han ikke lov til av arrangøren.

– Jeg tror jeg er ganske upopulær i Norge nå, så jeg er lei meg for at jeg ikke fikk gitt dem blomstene mine, sier Fourcade.

Fourcade har gitt NRK tillatelse til å dele bildene hans.

Laster Instagram-innhold
Laster Instagram-innhold
Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting