NRK Meny
Normal

Se VM-kongens private Norge-bilder

HOLMENKOLLEN (NRK): Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade (27) har et spesielt forhold til Norge.

Martin Fourcade Norge

NORGESVENN: En tur på Frognerbadet (t.v.), besøk ved de norske fjorder, bading i Oslofjorden og utsikt fra Holmenkollen er blant bildene Martin Fourcade har delt fra Norge

Foto: Instagram / Martin Fourcade

– Jeg elsker dette stedet og jeg føler meg bra i Oslo og i Norge. Det norske folket gir meg denne følelsen, forteller Martin Fourcade til NRK, etter å ha mottatt et nytt VM-gull på Universitetsplassen.

I fjor sommer flyttet han til Oslo. Både fordi det har vært en drøm for ham å bo her, men også for å forberede seg optimalt til verdensmesterskapet. I løpet av oppholdet, hvor også kjæresten hans var med, delte han en rekke bilder på sosiale medier og bildedelingtjenesten Instagram.

Både turer i Nordmarka, besøk i Frognerbadet, reise til vestlandet og vakker utsikt ble dokumentert og delt til skiskytterstjernens mange tusen følgere.

– Det er ikke helt som hjemme. Jeg ville løyet om jeg sa det, men jeg liker meg veldig godt her, sier Fourcade og smiler.

Laster Instagram-innhold

På tur på hviledagen

Forberedelsene i norske sommeromgivelser ser i hvert fall ut til å ha fungert bra. For franskmannen herjer i VM-løypene i Holmenkollen, og har tatt tre gull av tre mulige. Nå betyr Norge kanskje enda mer for ham.

På en av hviledagene håper han å få tid til å reise opp til Grefsenkollen.

– Det er stedet jeg likte best da jeg var i Oslo forrige sommer. Der skal jeg nyte utsikten, sier Fourcade.

Laster Instagram-innhold

Skryter av publikum

Etter seieren på mixed stafetten innrømmet han at innspurten var innøvd i Holmenkollen i sommer. Og selv om han har forhindret norsk herregull flere ganger, føler han seg godt mottatt under VM.

– Det er veldig mange folk her. Også franske. Jeg føler alle heier på alle og det liker jeg godt. Det selv om vi er i Norge og dere elsker ski. Det hjelper meg masse. Nordmenn er blant de beste i verden til å skape stemning, skryter Fourcade.

Han ønsket å kaste blomsterpremien sin til publikum som en takk etter seieren på jaktstarten.

Det fikk han ikke lov til av arrangøren.

– Jeg tror jeg er ganske upopulær i Norge nå, så jeg er lei meg for at jeg ikke fikk gitt dem blomstene mine, sier Fourcade.

Fourcade har gitt NRK tillatelse til å dele bildene hans.

Laster Instagram-innhold
Laster Instagram-innhold
Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez holder en ball
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag