Hopp til innhold

VM-kommentator fikk sparken i pausen

En tyrkisk fotballkommentator fikk sparken i pausen i VM-kampen mellom Canada og Marokko. Kommentatoren, Alper Bakircigil, kommenterte den første omgangen, men ble deretter erstattet etter pause.

Årsaken var at Bakircigil nevnte navnet til Hakan Sukur. Den tidligere landslagsspilleren rømte fra Tyrkia etter å ha blitt anklaget for å være involvert i kuppforsøket mot president Tayyip Erdogan i 2016. Han er nå bosatt i USA og er persona non grata – «uønsket person» – i hjemlandet.

Bakircigil opplyste selv på Twitter etter kampen at han fikk sparken.

WCup Canada Morocco Soccer
Foto: Pavel Golovkin / AP

Siste nytt

 • Tottenham manager skal opererast - må ta ufrivilleg pause

  Tottenham-manager Antonio Conte er diagnostisert med kolecystitt, ein betennelse i galleblæra som krev operasjon. Dermed må Conte ta ein ufrivillig pause frå trenarrolla.

  Det er ikkje kjent kor lenge Tottenham-sjefen blir borte. Assistenttrenar Cristian Stellini får ansvaret for å leie laget i Contes fråvær.

  Tottenhams neste kamp er mot Manchester City komande søndag. Det er berre tre poeng som skil laget frå Manchester United som ligg på fjerde plass.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Mot Graabak-comeback i Schonach

  Kombinertløper Jørgen Graabak vil etter alt å dømme være i aksjon igjen i den siste verdenscuphelgen før Planica-VM i tyske Schonach.

  Det opplyser kombinertutøvernes sportssjef Ivar Stuan til NTB.

  – Han er tilbake i bra trening. Jeg håper og tror det går bra. Han er i Seefeld og hopper og blir der til i morgen før han drar hjem til Trondheim. Han reiser til Schonach hvis alt er normalt, sier Stuan.

  Kommende helg er det tre konkurranser for menn i Oberstdorf. Deretter venter Schonach før en treningsperiode fram mot den første kombinertøvelsen i VM som starter 25. februar.

  For Jarl Magnus Riibers del, som har vært plaget av sykdom den siste tiden, er situasjonen en litt annen. Stuan opplyser at planen er at Riiber blir i Norge fram mot VM.

  – Han går ikke i Schonach, sånn det ligger an nå. Det kan endre seg, men plan A er å være hjemme og forberede seg på hjemmebane, sier Stuan.

  jg
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Agenten: – Haaland er verdt 1 milliard euro

  Erling Braut Haalands agent, Rafaela Pimenta, kommer med en oppsiktsvekkende verdivurdering av den norske stjernespissen i et intervju med avisen AS.

  – For meg er Haaland verdt 1.000 millioner (euro), sier Pimenta i det store AS-intervjuet.

  Hun begrunner det med potensialet Haaland har dersom han skulle skifte ut Manchester City med en annen klubb.

  – Med det kommer fans, mål, sportslige resultater, profesjonalitet, digitalt innhold, rykte, sponsorer. Hvis du setter alt dette sammen, er verdien en sammensetning av mange ting. Jeg vet at ingen kommer til å betale 700 millioner for en spiller, men jeg er veldig tydelig på at verdien Erling tilfører en ny klubb er enorm, minst 1.000 millioner, fortsetter agenten.

  Haaland har vært blant fotballverdenens heteste navn det siste året. Manchester City benyttet seg av en utkjøpsklausul da de fikk hentet ham for det som skal ha vært 60 millioner euro, vel 600 millioner kroner, i fjor sommer.

  Overgangsrekorden for en fotballspiller er fortsatt på 222 millioner euro og stammer fra Neymars overgang fra Barcelona til Paris Saint-Germain i 2017.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste