Normal

VM-klare Næss: – Vil lage litt show

Kickbokser Thea Therese Vingmark Næss har aldri tapt en finale i et mesterskap. Det kan komme godt med når hun skal prøve å forsvare VM-tittelen

Thea Therese Vingmark Næss

BEST: Thea Therese Vingmark Næss poserer med VM-beltene, i forbindelse med kampen i september.

Foto: GodBedreBest.no

– Jeg går for gull, slår 30-åringen fast før avreise til VM i Dublin.

Kanskje ikke så rart. Siden Thea Therese Vingmark Næss er blant de mestvinnende kickboksingkvinnene i verden. Hun er verdensmester fem ganger, to i amatør og tre i proff. Mandag begynner amatør-VM - et mesterskap hun vant i fjor.

– Forberedelsene har vært veldig bra. I det siste har det vært spissing inn mot konkurranse, og eventuelle utøvere. Jeg vil jo forsvare tittelen, sier Næss til NRK.

– Og jeg vil lage litt show, fortsetter hun med et smil.

Aldri tapt på knockout

Thea Therese Vingmark Næss

I AKSJON: Thea Therese Vingmark Næss vant VM-kampen i Oslo mot russiske Nurijat Alibekova i september.

Foto: GodBedreBest.no

Hun har faktisk aldri tapt en finale i et mesterskap. Av sine 129 kamper, har hun gått seirende ut av 108 av dem. Fire på knockout, mens hun selv aldri har tapt på samme måte.

Det er bare to måneder siden ble hun verdensmester, da profftittelen ble forsvart på hjemmebane. En mulig ny amatørtittel henger like høyt.

– Der møter man de beste. Det er også en stor utfordring, for det er ikke bare en VM-kamp, man går flere kamper for å komme til finalen. Og det er mange utøvere der jeg ikke har møtt før, forklarer Næss.

Lidenskap og livsstil

– Hvordan holder du motivasjonen oppe når du har vunnet alt som er å vinne?

– Det gir mersmak når man presterer. Det er en lykkefølelse å stå på pallen, og har nådd målet man har satt seg for så lang tid tilbake. Jeg driver rett og slett med dette fordi jeg synes det er fryktelig gøy, forteller Næss.

– Når det går bra, er det lettere å fortsette. Det er blitt både en lidenskap og en livsstil for meg, legger hun til.

Solli: – Bedre enn i fjor

Mette Solli er kanskje Norges mest kjente og meritterte kickbokser. Nå er proffkarrieren over, men hun er trener i Fighter kickboksingklubb, som Næss representerer .

– Hun har store gullmuligheter, og er i kjempegod form. Proffkampen i september er noe av det beste jeg har sett av henne. og hun er blitt bedre siden i fjor, sier Solli.

For rundt 15 år siden var det nettopp Solli som hadde treneransvaret for nybegynner Næss.

– Hva er hennes styrker og svakheter?

– Hun er veldig sterk mentalt. Veldig til stede og fokusert når det gjelder. I en periode tenkte hun mye på alle andre, men hun er blitt mye flinkere til å ha fokus på seg selv. dessuten er hun veldig ydmyk og snill, men det er vel ingen svakhet akkurat.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale