NRK Meny
Normal

VM-klare Næss: – Vil lage litt show

Kickbokser Thea Therese Vingmark Næss har aldri tapt en finale i et mesterskap. Det kan komme godt med når hun skal prøve å forsvare VM-tittelen

Thea Therese Vingmark Næss

BEST: Thea Therese Vingmark Næss poserer med VM-beltene, i forbindelse med kampen i september.

Foto: GodBedreBest.no

– Jeg går for gull, slår 30-åringen fast før avreise til VM i Dublin.

Kanskje ikke så rart. Siden Thea Therese Vingmark Næss er blant de mestvinnende kickboksingkvinnene i verden. Hun er verdensmester fem ganger, to i amatør og tre i proff. Mandag begynner amatør-VM - et mesterskap hun vant i fjor.

– Forberedelsene har vært veldig bra. I det siste har det vært spissing inn mot konkurranse, og eventuelle utøvere. Jeg vil jo forsvare tittelen, sier Næss til NRK.

– Og jeg vil lage litt show, fortsetter hun med et smil.

Aldri tapt på knockout

Thea Therese Vingmark Næss

I AKSJON: Thea Therese Vingmark Næss vant VM-kampen i Oslo mot russiske Nurijat Alibekova i september.

Foto: GodBedreBest.no

Hun har faktisk aldri tapt en finale i et mesterskap. Av sine 129 kamper, har hun gått seirende ut av 108 av dem. Fire på knockout, mens hun selv aldri har tapt på samme måte.

Det er bare to måneder siden ble hun verdensmester, da profftittelen ble forsvart på hjemmebane. En mulig ny amatørtittel henger like høyt.

– Der møter man de beste. Det er også en stor utfordring, for det er ikke bare en VM-kamp, man går flere kamper for å komme til finalen. Og det er mange utøvere der jeg ikke har møtt før, forklarer Næss.

Lidenskap og livsstil

– Hvordan holder du motivasjonen oppe når du har vunnet alt som er å vinne?

– Det gir mersmak når man presterer. Det er en lykkefølelse å stå på pallen, og har nådd målet man har satt seg for så lang tid tilbake. Jeg driver rett og slett med dette fordi jeg synes det er fryktelig gøy, forteller Næss.

– Når det går bra, er det lettere å fortsette. Det er blitt både en lidenskap og en livsstil for meg, legger hun til.

Solli: – Bedre enn i fjor

Mette Solli er kanskje Norges mest kjente og meritterte kickbokser. Nå er proffkarrieren over, men hun er trener i Fighter kickboksingklubb, som Næss representerer .

– Hun har store gullmuligheter, og er i kjempegod form. Proffkampen i september er noe av det beste jeg har sett av henne. og hun er blitt bedre siden i fjor, sier Solli.

For rundt 15 år siden var det nettopp Solli som hadde treneransvaret for nybegynner Næss.

– Hva er hennes styrker og svakheter?

– Hun er veldig sterk mentalt. Veldig til stede og fokusert når det gjelder. I en periode tenkte hun mye på alle andre, men hun er blitt mye flinkere til å ha fokus på seg selv. dessuten er hun veldig ydmyk og snill, men det er vel ingen svakhet akkurat.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag