VM kan ryke for Bardal

Han var på vei tilbake til storformen. Men et brudd i håndleddet kan nå sette en stopper for VM-drømmen.

Anders Bardal

MISTER VM? Anders Bardal kan gå glipp av årets høydepunkt i Falun på grunn av håndleddsbruddet.

Foto: NRK

Bardal

VAR PÅ VEI TILBAKE: Anders Bardal har hoppet godt i det siste.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er jo typisk... når man er litt på tur tilbake igjen, etter flere renn med problemer. Det er litt bittert det, sier Anders Bardal oppgitt til NRK.

Torsdag skadet trønderen håndleddet, da han tok seg for etter et superhopp på 140 meter i verdenscup-kvalifiseringen i Wisla. Først var han og landslagsteamet positive til skaden, men etter videre undersøkelser av hånda på sykehus i Polen har tonen forandret seg.

– Jeg kjente med én gang at det ikke var helt bra, men jeg trodde det var et fint og enkelt brudd. Det viser seg imidlertid å være mer komplisert, forteller skihopperen.

Se hoppet og fallet på 140 meter her. (Artikkelen fortsetter under videoen)

VM kan ryke for Anders Bardal. Den regjerende verdensmesteren må opereres etter at han falt og brakk håndleddet i kvalifiseringen i polske Wisla i dag. 
Skaden er verre enn han først trodde.

VM kan ryke

Det er bare én måned og fem dager til kvalifiseringen i liten bakke i Falun-VM. 20. februar er datoen da Anders Bardal må være restituert fra håndskaden. Skaden blir nøye evaluert av leger, i samråd med han selv og landslagstrenerne.

– VM har jeg ikke rukket å tenke så mye på ennå. Nå vil jeg bare hjem fortest mulig, og få norske ortopeder til å se på skaden. Vi får ta det fra Trondheim, sier Bardal.

De polske legene har satt inn både skruer og plater i håndleddet hans. Og på St. Olavs Hospital i Trondheim venter det operasjon om noen dager.

Får trene nesten normalt

Et brudd i håndleddet er imidlertid ingen alvorlig skade for en skihopper. Norges mest stabile utøver de siste årene tror derfor han kan trene tilnærmet normalt fram mot VM.

(Artikkelen fortsetter under bildet. Det viser Bardal på vei fra ambulansen til sykehuset i Polen. Det var før han fikk vite at skaden var mer omfattende enn antatt.)

#shithappens #bruddihåndleddet #heldigvisvenstrehånda #godhopping #F....

Posted by Anders Bardal on Thursday, January 15, 2015

– Man hopper jo ikke med håndleddet. Jeg håper jeg er tilbake så raskt som mulig, men det er jo ikke bare opp til meg å avgjøre. Jeg har uansett en stor plan om å hoppe i VM.

Formen i anmarsj

Hoppet på 140 meter i Wisla var et bevis på at Bardal var på vei til å finne tilbake til storformen. Han forteller at det har vært positivt å trene hjemme i Trondheim.

– Jeg har hatt noen veldig fine opplevelser i Granåsen i det siste, og det startet veldig bra her også. Uansett, jeg tar med meg at jeg hopper godt på ski igjen, sier trønderhopperen.

Siste nytt

 • Odd henter to spillere fra Arendal

  Odd har signert to nye spillere. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt kommer begge fra Arendal i 2. divisjon.

  Wallem er midtbanespiller og noterte seg for to kamper for Norges G19-landslag i fjor. 20-åringen har vært på banen for Arendal

  Svenske Wahlstedt er keeper og har spilt samtlige 19 kamper for Arendal denne sesongen. Totalt står han med 43 kamper for sørlandsklubben.

  Begge spillerne er klare for Odd fra og med 1. januar 2021. (NTB).

  lG5RxB81zsE
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Slik ser eliteserieplanen ut

  26. runde:

  Lørdag 28/11: Viking – Start, Brann, Aalesund.

  Søndag 29/11: Bodø/Glimt – Rosenborg, Kristiansund – Strømsgodset, Mjøndalen – Stabæk, Molde – Haugesund, Sandefjord – Odd, Vålerenga – Sarpsborg.

  27. runde:

  Onsdag 2/12: Sarpsborg – Kristiansund, Viking – Brann, Haugesund – Mjøndalen, Odd – Strømsgodset, Start – Bodø/Glimt, Aalesund – Sandefjord, Stabæk – Vålerenga.

  Søndag 13/12: Rosenborg – Molde.

  28. runde:

  Søndag 6/12: Strømsgodset – Haugesund, Brann – Sarpsborg, Bodø/Glimt – Stabæk, Kristiansund – Odd, Mjøndalen – Start, Sandefjord – Viking, Vålerenga – Rosenborg, Molde – Aalesund.

  29. runde:

  Onsdag 9/12: Haugesund – Bodø/Glimt, Sarpsborg – Sandefjord, Stabæk – Kristiansund, Start – Brann, Viking – Vålerenga, Aalesund – Strømsgodset.

  Torsdag 10/12: Rosenborg – Mjøndalen.

  Onsdag 16/12: Odd – Molde.

  30. runde:

  Lørdag 19/12: Bodø/Glimt – Viking, Brann – Odd, Kristiansund – Haugesund, Mjøndalen – Aalesund, Molde – Sarpsborg, Sandefjord – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Vålerenga – Start.

  Det vil også kome tilsvarande justeringar for 1. divisjon onsdag.

  Dei fleste av Molde sine kampar vil bli spelt i helgane, sidan laget er med i europaligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal