VM kan ryke for Bardal

Han var på vei tilbake til storformen. Men et brudd i håndleddet kan nå sette en stopper for VM-drømmen.

Anders Bardal

MISTER VM? Anders Bardal kan gå glipp av årets høydepunkt i Falun på grunn av håndleddsbruddet.

Foto: NRK

Bardal

VAR PÅ VEI TILBAKE: Anders Bardal har hoppet godt i det siste.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er jo typisk... når man er litt på tur tilbake igjen, etter flere renn med problemer. Det er litt bittert det, sier Anders Bardal oppgitt til NRK.

Torsdag skadet trønderen håndleddet, da han tok seg for etter et superhopp på 140 meter i verdenscup-kvalifiseringen i Wisla. Først var han og landslagsteamet positive til skaden, men etter videre undersøkelser av hånda på sykehus i Polen har tonen forandret seg.

– Jeg kjente med én gang at det ikke var helt bra, men jeg trodde det var et fint og enkelt brudd. Det viser seg imidlertid å være mer komplisert, forteller skihopperen.

Se hoppet og fallet på 140 meter her. (Artikkelen fortsetter under videoen)

VM kan ryke for Anders Bardal. Den regjerende verdensmesteren må opereres etter at han falt og brakk håndleddet i kvalifiseringen i polske Wisla i dag. 
Skaden er verre enn han først trodde.

VM kan ryke

Det er bare én måned og fem dager til kvalifiseringen i liten bakke i Falun-VM. 20. februar er datoen da Anders Bardal må være restituert fra håndskaden. Skaden blir nøye evaluert av leger, i samråd med han selv og landslagstrenerne.

– VM har jeg ikke rukket å tenke så mye på ennå. Nå vil jeg bare hjem fortest mulig, og få norske ortopeder til å se på skaden. Vi får ta det fra Trondheim, sier Bardal.

De polske legene har satt inn både skruer og plater i håndleddet hans. Og på St. Olavs Hospital i Trondheim venter det operasjon om noen dager.

Får trene nesten normalt

Et brudd i håndleddet er imidlertid ingen alvorlig skade for en skihopper. Norges mest stabile utøver de siste årene tror derfor han kan trene tilnærmet normalt fram mot VM.

(Artikkelen fortsetter under bildet. Det viser Bardal på vei fra ambulansen til sykehuset i Polen. Det var før han fikk vite at skaden var mer omfattende enn antatt.)

#shithappens #bruddihåndleddet #heldigvisvenstrehånda #godhopping #F....

Publisert av Anders Bardal Torsdag 15. januar 2015

– Man hopper jo ikke med håndleddet. Jeg håper jeg er tilbake så raskt som mulig, men det er jo ikke bare opp til meg å avgjøre. Jeg har uansett en stor plan om å hoppe i VM.

Formen i anmarsj

Hoppet på 140 meter i Wisla var et bevis på at Bardal var på vei til å finne tilbake til storformen. Han forteller at det har vært positivt å trene hjemme i Trondheim.

– Jeg har hatt noen veldig fine opplevelser i Granåsen i det siste, og det startet veldig bra her også. Uansett, jeg tar med meg at jeg hopper godt på ski igjen, sier trønderhopperen.

Siste nytt

 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Østberg ikke til Davos

  Ingvild Flugstad Østberg nektes fortsatt å starte verdenscuprenn i langrenn. Hun er dermed ikke med i uttaket til helgens konkurranser i Davos. Den regjerende verdenscupvinneren oppfyller fortsatt ikke kravene i skiforbundets helseattest.

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal