NRK Meny
Direkte fra World Equestrian Games i Normandie, Frankrike. Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Emil Flam.

VM i hestesport 2014

Oppsummert

 • VM i hestesport starter mandag 25. august. Mesterskapet avsluttes 7. september.
 • NRK sender hele arrangementet for første gang.
 • Les også artikkelen Slik er VM for hestesport om de ulike øvelsene og norske utøvere.
 • For program, startlister og live-resultater, sjekk arrangementes hjemmeside.

Diskutér VM i hestesport

Elise Hellem Ratvik er dressurdommer og aktiv konkurranserytter. Har du spørsmål om heste-VM? Elise kan svare deg!

  • VM i hestesport er over

   Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

   Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.
  • Favorittseier til Boyd Excell

   Regjerende mester fra Kentucky i 2010, Boyd Excell, gjentok bedriften og vant VM i kjøring. Han lå som nummer to etter dressuren, men et raskt maraton lørdag førte han opp i ledelse. Den 42-årige kusken holdt hodet kaldt, og kjørte feilfritt på både hinder og tid i søndagens presisjon, og dermed var gullet sikret. Verdenseneren Chester Weber fra USA, som ledet etter dressur, sikret sølvet etter feilfri presisjon. Nederlandske Theo Timmerman vant bronsen.

  • 13 feilpoeng for Geir Gulliksen

   Som siste kvalifiserte til dagens sprangkonkurranse, var Geir Gulliksen og hesten «Edesa S Banjan» først ute på den krevende banen. Det gikk ikke helt veien, og tre bommer måtte i bakken. Det gikk også litt for sakte, så det ble ett tidsfeil og totalt 13 feil. Geir ender dermed på 23,91 feilpoeng etter tre runder, og har kun i teorien mulighet til å ta seg videre til semifinale.

  • Gulliksen går for semifinale

   Geir Gulliksen og hesten «Edesa S Banjan» ble i går kvalifisert til dagens sprangkonkurranse med et nødskrik, og ligger på 50. plass. De 30 beste etter dagens runde, som er den tredje i konkurransen, går videre til semifinale lørdag. Offensive Gulliksen satser mot den, selv om han ligger helt sist av de som rir i dag.

   - Det kan ikke bli dårligere enn nå, men jeg vil uansett prøve å bli blant de 30 beste og gå videre. Det kan absolutt være mulig, sier han til NRK.

   Gulliksen var i semifinalen i 2006 og 2010, og har mye rutine på dette nivået. Nå håper han hesten orker nok en kraftanstrengelse på den krevende banen.

   – Jeg kjenner hesten har litt mindre energi, men det er vel bare å forvente litt uti mesterskapet, sier han.

   Geir Gulliksen
   Foto: Åserud, Lise / Scanpix
  • Verdenseneren trekker seg fra VM

   Britiske Scott Brash, som er ranket som nummer én i verden og var favoritt før VM i sprangridning, trekker seg fra resten av mesterskapet. Det har ikke gått helt veien for Brash og hesten «Hello Sanctos», som med riv i i første runde og tramp i vanngraven i andre runde bare ligger som nr. 36. Han velger derfor å trekke seg fra resten av mesterskapet for å spare hesten til senere oppgaver.

   – Det er mange runder igjen, og sannsynligheten for å kvalifisere seg til finalen er nesten lik null med det nivået som er her, sier han i en pressemelding.

   Mesterskapet i sprang har så langt vært en skuffelse for britene, som er regjerende mestere i lag både i OL og EM. Brash red på begge disse lagene, og fikk også individuell bronse i EM i fjor.

  VM Hestesport: Sprangridning finale
  Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

  Siste nytt

  • Japan neste for Iniesta

   Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

   Laster Instagram-innhold
  • Schmeichel VM-klar for Danmark

   Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

   Denmark Panama Soccer
   Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
  • Capitals til NHL-finale

   Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

   Capitals Lightning Hockey
   Foto: Chris O'Meara / AP

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal
  Sport i dag