Direkte fra World Equestrian Games i Normandie, Frankrike. Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Emil Flam.

VM i hestesport 2014

Oppsummert

 • VM i hestesport starter mandag 25. august. Mesterskapet avsluttes 7. september.
 • NRK sender hele arrangementet for første gang.
 • Les også artikkelen Slik er VM for hestesport om de ulike øvelsene og norske utøvere.
 • For program, startlister og live-resultater, sjekk arrangementes hjemmeside.

Diskutér VM i hestesport

Elise Hellem Ratvik er dressurdommer og aktiv konkurranserytter. Har du spørsmål om heste-VM? Elise kan svare deg!

  • VM i hestesport er over

   Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

   Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.
  • Favorittseier til Boyd Excell

   Regjerende mester fra Kentucky i 2010, Boyd Excell, gjentok bedriften og vant VM i kjøring. Han lå som nummer to etter dressuren, men et raskt maraton lørdag førte han opp i ledelse. Den 42-årige kusken holdt hodet kaldt, og kjørte feilfritt på både hinder og tid i søndagens presisjon, og dermed var gullet sikret. Verdenseneren Chester Weber fra USA, som ledet etter dressur, sikret sølvet etter feilfri presisjon. Nederlandske Theo Timmerman vant bronsen.

  • 13 feilpoeng for Geir Gulliksen

   Som siste kvalifiserte til dagens sprangkonkurranse, var Geir Gulliksen og hesten «Edesa S Banjan» først ute på den krevende banen. Det gikk ikke helt veien, og tre bommer måtte i bakken. Det gikk også litt for sakte, så det ble ett tidsfeil og totalt 13 feil. Geir ender dermed på 23,91 feilpoeng etter tre runder, og har kun i teorien mulighet til å ta seg videre til semifinale.

  • Gulliksen går for semifinale

   Geir Gulliksen og hesten «Edesa S Banjan» ble i går kvalifisert til dagens sprangkonkurranse med et nødskrik, og ligger på 50. plass. De 30 beste etter dagens runde, som er den tredje i konkurransen, går videre til semifinale lørdag. Offensive Gulliksen satser mot den, selv om han ligger helt sist av de som rir i dag.

   - Det kan ikke bli dårligere enn nå, men jeg vil uansett prøve å bli blant de 30 beste og gå videre. Det kan absolutt være mulig, sier han til NRK.

   Gulliksen var i semifinalen i 2006 og 2010, og har mye rutine på dette nivået. Nå håper han hesten orker nok en kraftanstrengelse på den krevende banen.

   – Jeg kjenner hesten har litt mindre energi, men det er vel bare å forvente litt uti mesterskapet, sier han.

   Geir Gulliksen
   Foto: Åserud, Lise / Scanpix
  • Verdenseneren trekker seg fra VM

   Britiske Scott Brash, som er ranket som nummer én i verden og var favoritt før VM i sprangridning, trekker seg fra resten av mesterskapet. Det har ikke gått helt veien for Brash og hesten «Hello Sanctos», som med riv i i første runde og tramp i vanngraven i andre runde bare ligger som nr. 36. Han velger derfor å trekke seg fra resten av mesterskapet for å spare hesten til senere oppgaver.

   – Det er mange runder igjen, og sannsynligheten for å kvalifisere seg til finalen er nesten lik null med det nivået som er her, sier han i en pressemelding.

   Mesterskapet i sprang har så langt vært en skuffelse for britene, som er regjerende mestere i lag både i OL og EM. Brash red på begge disse lagene, og fikk også individuell bronse i EM i fjor.

  VM Hestesport: Sprangridning finale
  Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

  Siste nytt

  • Eks-verdensrekordholder utestengt

   Den kenyanske friidrettsprofilen Abraham Kiptum får fire års utestengelse for brudd på antidopingreglementet.

   Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekrefter beslutningen på sin Twitter-konto.

   Kiptum, som i fjor satte verdensrekord på halvmaraton, ble midlertidig suspendert 26. april i år som følge av et regelbrudd relatert til hans blodpass.

   Alle Kiptums resultater siden 13. oktober 2018 er strøket fra historiebøkene.

   Kenyaneren løp inn til tiden 58.18 da han satte verdensrekord i Valencia i fjor. Tidligere i år forbedret landsmannen Geoffrey Kamworor rekorden til 58.01 i København.

   Abraham Kiptum
   Foto: Joaquin Sarmiento / AFP
  • Klepps suksesstrener gir seg

   Olli Harder gir seg som trener for Klepps toppserielag i fotball. Harder bekrefter beslutningen overfor Stavanger Aftenblad.

   – Det er en vanskelig avgjørelse. Jeg har jobbet med denne gruppen i tre år, og det har vært en ære. Men tiden er inne. Jeg må ta neste steg, sier han til avisen.

   Klepp styrer mot bronsemedalje i toppserien for kvinner denne sesongen. Harder har gjort klubben til et stabilt topplag.

   33-åringen fra New Zealand kom til Klepp fra jobben som trener i Amazon Grimstad. Han overtok Klepp i 2017.

   Hvor veien går videre har han ikke bestemt seg for.

   Olli Harder
   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • Ingebrigtsen ble månedens utøver

   Jakob Ingebrigtsen er stemt fram til utmerkelsen månedens utøver hos Det europeiske friidrettsforbundet for juli. Det skriver forbundet på Twitter. Yngstebror Ingebrigtsen satte i slutten av oktober ny norsk rekord på 10 kilometer under «Hytteplanmila». Tiden på 27:54 er også europeiske U20-rekorden på distansen.

   Jakob Ingebrigtsen
   Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal