VM-helten slått med 21 minutter: – Det smalt

HOLMENKOLLEN (NRK): En vond sesong nådde bunnpunktet i Kollen-femmila. Nå dropper Finn-Hågen Krogh verdenscupfinalen i Falun.

Finn-Hågen Krogh

SISTEMANN: Her rusler Finn-Hågen Krogh ut av verdenscupsesongen 2017/18.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Under VM i Lahti i fjor skrev han seg inn i norsk langrennshistorie da han som ankermann sikret norsk VM-gull i stafett ved å holde den russiske bjørnen Sergej Ustjugov på avstand gjennom 10 kilometer.

Lørdagens Kollen-femmil ble selve signaturen på den enorme nedturen Finn-Hågen Krogh har opplevd denne sesongen.

Han endte aller sist, på 58. plass. Det var gått 21 minutter og 19 sekunder siden Dario Cologna slo Martin Johnsrud Sundby i spurten da Krogh omsider tuslet i mål, fullstendig utslitt.

– Ja, ja, ja, jeg vurderte å bryte. Jeg er fornøyd med å ha kommet i mål, sier Krogh

Krogh

BUNNE NÅDD: Finn-Hågen Krogh kan om ikke annet trøste seg med at han aldri kommer til å gjøre det dårligere i Holmenkollens 50 km enn i 2018.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fullførte av stolthet

– Hvorfor gikk du i mål?

– Det er litt stolthet. Jeg er ikke fan av å bryte. Særlig når det går tungt, så vil man i hvert fall ikke bryte, sier Krogh da han omsider kommer i intervjusonen.

Der er bare NRK, alle andre medier har gått. 27-åringen skjelver.

Løpet ble tungt fra første skøytetak. Og virkelig tungt etter at Krogh valgte å bytte ski før sisterunden.

– Det burde jeg ikke gjort, for de var trå. Da smalt det litt. Det angrer jeg på, erkjenner han.

– Du sto lenge i bytteboksen, det så ut som du nesten hadde tenkt å bryte da?

– Jeg tok dem på, kjente litt på dem og kjente de var tunge, så jeg vurderte å bytte tilbake til dem jeg byttet fra. Men jeg gjorde nå ikke det. Men det burde jeg gjort, konstatere han igjen.

Deprimerende

Krogh fikk bare gå ett renn i OL i Pyeongchang. Det endte med 18.-plass på 15 km fristil. Etterpå konstaterte han at det meste har gått galt.

Krogh føler han er blitt en dårligere skiløper, og kaller overgangen fra sprintlandslaget til allroundlandslaget før OL-sesongen en tabbe.

Etter sprinten i Drammen tidligere denne uka fortalte finnmarkingen at han er inne i en depresjon.

Nå synes han at nok får være nok.

Tilbake i NM på hjemmebane

– Jeg tror ikke jeg dukker opp i verdenscupfinalen i Falun neste helg, det er ingen vits for meg i å være der, konstaterer han.

Derimot dukker han opp når NM del 2 går av stabelen på Kroghs hjemmebane i Alta helga etter påske.

– Det er noen uker til, så kanskje rekker jeg å komme meg til det, sier Finn-Hågen Krogh med et lite smil.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal