NRK Meny
Normal

– Håper på Tomas, tror på Petter

FALUN (NRK): Sture Sivertsen tror Norge vil dominere i løypene der han selv tok to VM-gull sist det var VM i Falun.

Sture Sivertsen i Falun

GODE MINNER: Sture Sivertsen er tilbake som tilskuer der han selv ble verdensmester for 22 år siden.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg tror det blir veldig bra for Norge. Jeg håper Tomas Northug vinner, det må jeg si. Det hadde vært veldig artig. Men jeg har vel mest tro på broren, egentlig, sier Sture Sivertsen.

Han er på plass i Falun som tilskuer, og tror altså Norge slår an tonen fra første øvelse – torsdagens klassiske sprint.

Inne på Lugnet kommer selvfølgelig minnene strømmende på fra da han selv var i Falun som VM-deltaker i 1993. Nordtrønderen tok tre VM-gull og ett OL-gull i stafett i løpet av sin karriere.

Men det var i Falun han skulle få sitt individuelle gull, på 10 km klassisk.

Sture Sivertsen med gull på 10 km i VM i 1993

HØYDEPUNKTET: Sture Sivertsen hadde ikke engang drømt om at han kunne bli verdensmester i 1993. Det ble han.

Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Uvirkelig følelse

– Jeg gikk to gode og ett dårlig løp i Falun. Det var høydepunktet i min karriere, selvfølgelig, sier Sivertsen.

– Hva husker du fra gulløpet?

– Jeg husker at jeg følte tidlig at det var et bra løp. Det var fryktelig artig å gå, ettersom kroppen var så bra som den var.

– Husker du følelsen av å bli verdensmester?

– Det var uvirkelig, for jeg hadde vel aldri drømt om at jeg skulle bli verdensmester. Det var ei veldig rar følelse, sier Sivertsen, og fortsetter:

– Jeg hadde egentlig ikke drømt om medalje engang. Jeg var glad for i det hele tatt å få gå. Å få beskjed ute i sporet om at jeg kjempet om medalje, var mer enn nok inspirasjon til å ta ut det siste.

Håper på svenskene

I første øvelse i årets VM, tror og håper han altså på seier til sitt eget fylke i herreklassen. Blant kvinnene tror han på ei rutinert dame fra nabofylket i sør.

– Jeg har veldig tro på Marit Bjørgen. Og så håper jeg på Kari Vikhagen Gjeitnes. Jeg har faktisk tippet henne på pallen.

– Hvilke forventninger har du til resten av VM?

– Jeg forventer at det blir mye medaljer til Norge. Og så håper jeg det blir en del utlendinger som tar medalje, særlig at svenskene er med og preger. Det betyr mye, fastslår Sture Sivertsen.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag