Hopp til innhold

VM-håpet trolig knust for skadeforfulgt Dyrhaug

Niklas Dyrhaug (31) må gjennom en operasjon bare to måneder før VM-starten i Seefeld. Nå går han i beste fall skirenn før i starten av februar - og dermed går han glipp av årets store høydepunkt.

Langrenn Beitostølen

MÅ OPERERES: Niklas Dyrhaug, her avbildet under en trening under langrennsåpningen på Beitostølen i midten av november.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det henger i en syltynn tråd, er det eneste allroundtrener Eirik Myhr Nossum vil si til NRK, om Dyrhaugs sjanser for å kvalifisere seg for verdensmesterskapet i februar.

– Du vil ikke gå så langt og si at VM-billetten ryker nå?

– Jeg og Niklas har snakket om at det skal godt gjøres at det skjer i den situasjonen han er i nå. Et såpass viktig skirenn, som det i Otepää i midten av januar, kommer for fort, sier Nossum.

Lest denne? Klæbo om Dyrhaugs skademareritt: – Det har vært nok for ham nå

Har pådratt seg «fotballskade»

Grunnen til den dystre VM-spådommen er som følger:

Eirik Myhr Nossum

ALLROUNDSJEF: Eirik Myhr Nossum, her under langrennsåpningen på Beitostølen i midten av november.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lørdag morgen kom Norges Skiforbund med en pressemelding om den norske ski-profilens skadesituasjon. I den heter det at 31-åringen har slitt med lyskeplager og fikk nylig påvist «Gilmores Groin», en skade spesielt kjent blant fotballspillere. Håpet er at han skal opereres om kort tid.

Den endelige beslutningen om at kun operasjon var alternativet nå, ble tatt fredag. Smertene under trening har vært for plagsomme. Dyrhaug selv håper å være tilbake i full trening i slutten av januar og «dersom alt går etter planen» håper han å gå gode skirenn allerede i februar eller mars.

Dermed ryker det viktige VM-uttaksrennet til 15 kilometer i klassisk stil. Det går i Otepää 20. januar. Etter dette er laget til den distansen i VM langt på vei tatt ut.

Kan leve med at VM ryker

Dyrhaug

LEDET AN: Niklas Dyrhaug (foran fra venstre), ligger helt foran på en treningsøkt med både sprint- og allroundgutta i Molde i høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dyrhaug selv er i hvert fall optimistisk med tanke på videre satsing i langrennssporten, selv om han ikke har gått en eneste konkurranse i år. Han sier at han er glad og lettet over ha funnet ut av problemene som har bekymret ham i mange år.

– At VM i Seefeld går i vasken kan jeg leve med. Det viktigste for meg nå er å bli kvitt disse begrensningene og få realisert meg selv som langrennsløper. Da får jeg forhåpentligvis svaret på hvor god jeg kan bli. Jeg har jo mange år igjen å gjøre det på, sier Dyrhaug i skiforbundets pressemelding.

– Har et håp om at det skal gå raskt

Allroundtrener Nossum sier at lystetrøbbelet og den kommende operasjonen kan bli sett på to måter. På den ene siden, mener han at «situasjonen er veldig kjip». På den andre uttrykker han at det er godt å ha fått svar på hva det er som feiler Tydal-løperen.

– Så vi ser en ende på det. Det er et klart svar på hva som skal få dette bra igjen. Det er jeg veldig glad for. Forhåpentligvis tar det ikke lang tid med opptrening etter operasjonene. Vi har et håp om at det skal gå raskt, sier Nossum – og har følgende beroligende melding i retning Dyrhaug:

– Det er fortsatt en del gode skirenn igjen. Femmila i Holmenkollen går i klassisk stil. Det er en distanse som passer ham veldig bra.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal