Slo Irland – nå har Norge VM-skjebnen i egne hender

Med seier i de to siste kvalifiseringskampene mot Slovakia og Nederland, er de norske fotballkvinnene klare for VM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

STRAFFESCORING: Slik sendte Caroline Graham Hansen Norge i føringen.

Laster innhold, vennligst vent..

24 minutter var spilt i Stavanger da Caroline Graham Hansen satte inn 1–0 fra straffemerket. Seieren mot Irland gjør at Norge ikke lenger trenger hjelp av andre for å vinne VM-kvalifiseringsgruppa.

Seier mot tabelljumbo Slovakia og nåværende gruppeleder Nederland vil være nok.

Dermed ligger det an til at det blir en ren gruppefinale mellom Norge og Nederland i Oslo 4. september.

– Det var tre poeng som var det viktigste. Det blir en rotete kamp der det er spenning hele veien. Du blir liksom ikke helt trygg. Men vi er god i de avgjørende fasene, sier Maren Mjelde til NRK.

– Nå er alt opp til oss selv, konstaterer hun.

– Gjør ingenting av det vi har trent på

Selv om Norge skulle tape kampen mot Nederland, lever VM-håpet. Fire av sju gruppetoere skal nemlig ut i en playoff. Ett av disse lagene går også til VM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Det ble aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp i Stavanger tirsdag kveld. Norge styrte spillet og hadde god defensiv kontroll, men skapte ikke mange store målsjanser.

Fotball VM-kvalifisering kvinner Norge-Irland

MATCHVINNER: Landslagets største stjerne, Caroline Graham Hansen, skjøt Norge ett steg nærmere VM-sluttspillet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ett mål viste seg imidlertid å være nok.

– Det sto og vippet veldig lenge. Det var en rotete kamp, vi gjør egentlig ingenting av det vi har trent på. Det er litt surt, sier Caroline Graham Hansen.

Etter 85 minutter burde likevel Isabell Herlovsen satt inn 2–0 da hun fikk en stikker i bakrom og kom alene med Irlands keeper. Hun klarte imidlertid ikke å stokke beina i avslutningsøyeblikket. Kanskje skulle Herlovsen også hatt straffe i situasjonen.

– Det er jo straffe, konstaterer Herlovsen selv når hun ser situasjonen i reprise.

– I mine øyne er den soleklar. Jeg utfordrer keeper, dytter ballen til venstre og hun tar meg.

Finale

– Vi får ikke matchbildet til å bli helt som vi vil, selv om vi får et tidlig mål. Vi får ikke riktig tak i det og henger ikke helt sammen som lag. Men det spiller ikke så stor rolle akkurat nå. Vi har tatt poengene, og nå er vi virkelig med i denne kvaliken, konstaterer landslagssjef Martin Sjögren.

Nå er Norge altså to seirer fra VM i fotball.

– Det blir veldig gøy. Vi må slå Slovakia først, det føler jeg meg trygg på. Så blir det finale, det blir supergøy, vinn eller forsvinn, konstaterer Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal