NRK Meny
Normal

Slo Irland – nå har Norge VM-skjebnen i egne hender

Med seier i de to siste kvalifiseringskampene mot Slovakia og Nederland, er de norske fotballkvinnene klare for VM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

STRAFFESCORING: Slik sendte Caroline Graham Hansen Norge i føringen.

Laster innhold, vennligst vent..

24 minutter var spilt i Stavanger da Caroline Graham Hansen satte inn 1–0 fra straffemerket. Seieren mot Irland gjør at Norge ikke lenger trenger hjelp av andre for å vinne VM-kvalifiseringsgruppa.

Seier mot tabelljumbo Slovakia og nåværende gruppeleder Nederland vil være nok.

Dermed ligger det an til at det blir en ren gruppefinale mellom Norge og Nederland i Oslo 4. september.

– Det var tre poeng som var det viktigste. Det blir en rotete kamp der det er spenning hele veien. Du blir liksom ikke helt trygg. Men vi er god i de avgjørende fasene, sier Maren Mjelde til NRK.

– Nå er alt opp til oss selv, konstaterer hun.

– Gjør ingenting av det vi har trent på

Selv om Norge skulle tape kampen mot Nederland, lever VM-håpet. Fire av sju gruppetoere skal nemlig ut i en playoff. Ett av disse lagene går også til VM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Det ble aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp i Stavanger tirsdag kveld. Norge styrte spillet og hadde god defensiv kontroll, men skapte ikke mange store målsjanser.

Fotball VM-kvalifisering kvinner Norge-Irland

MATCHVINNER: Landslagets største stjerne, Caroline Graham Hansen, skjøt Norge ett steg nærmere VM-sluttspillet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ett mål viste seg imidlertid å være nok.

– Det sto og vippet veldig lenge. Det var en rotete kamp, vi gjør egentlig ingenting av det vi har trent på. Det er litt surt, sier Caroline Graham Hansen.

Etter 85 minutter burde likevel Isabell Herlovsen satt inn 2–0 da hun fikk en stikker i bakrom og kom alene med Irlands keeper. Hun klarte imidlertid ikke å stokke beina i avslutningsøyeblikket. Kanskje skulle Herlovsen også hatt straffe i situasjonen.

– Det er jo straffe, konstaterer Herlovsen selv når hun ser situasjonen i reprise.

– I mine øyne er den soleklar. Jeg utfordrer keeper, dytter ballen til venstre og hun tar meg.

Finale

– Vi får ikke matchbildet til å bli helt som vi vil, selv om vi får et tidlig mål. Vi får ikke riktig tak i det og henger ikke helt sammen som lag. Men det spiller ikke så stor rolle akkurat nå. Vi har tatt poengene, og nå er vi virkelig med i denne kvaliken, konstaterer landslagssjef Martin Sjögren.

Nå er Norge altså to seirer fra VM i fotball.

– Det blir veldig gøy. Vi må slå Slovakia først, det føler jeg meg trygg på. Så blir det finale, det blir supergøy, vinn eller forsvinn, konstaterer Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag