NRK Meny
Normal

Slo Irland – nå har Norge VM-skjebnen i egne hender

Med seier i de to siste kvalifiseringskampene mot Slovakia og Nederland, er de norske fotballkvinnene klare for VM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

STRAFFESCORING: Slik sendte Caroline Graham Hansen Norge i føringen.

Laster innhold, vennligst vent..

24 minutter var spilt i Stavanger da Caroline Graham Hansen satte inn 1–0 fra straffemerket. Seieren mot Irland gjør at Norge ikke lenger trenger hjelp av andre for å vinne VM-kvalifiseringsgruppa.

Seier mot tabelljumbo Slovakia og nåværende gruppeleder Nederland vil være nok.

Dermed ligger det an til at det blir en ren gruppefinale mellom Norge og Nederland i Oslo 4. september.

– Det var tre poeng som var det viktigste. Det blir en rotete kamp der det er spenning hele veien. Du blir liksom ikke helt trygg. Men vi er god i de avgjørende fasene, sier Maren Mjelde til NRK.

– Nå er alt opp til oss selv, konstaterer hun.

– Gjør ingenting av det vi har trent på

Selv om Norge skulle tape kampen mot Nederland, lever VM-håpet. Fire av sju gruppetoere skal nemlig ut i en playoff. Ett av disse lagene går også til VM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Det ble aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp i Stavanger tirsdag kveld. Norge styrte spillet og hadde god defensiv kontroll, men skapte ikke mange store målsjanser.

Fotball VM-kvalifisering kvinner Norge-Irland

MATCHVINNER: Landslagets største stjerne, Caroline Graham Hansen, skjøt Norge ett steg nærmere VM-sluttspillet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ett mål viste seg imidlertid å være nok.

– Det sto og vippet veldig lenge. Det var en rotete kamp, vi gjør egentlig ingenting av det vi har trent på. Det er litt surt, sier Caroline Graham Hansen.

Etter 85 minutter burde likevel Isabell Herlovsen satt inn 2–0 da hun fikk en stikker i bakrom og kom alene med Irlands keeper. Hun klarte imidlertid ikke å stokke beina i avslutningsøyeblikket. Kanskje skulle Herlovsen også hatt straffe i situasjonen.

– Det er jo straffe, konstaterer Herlovsen selv når hun ser situasjonen i reprise.

– I mine øyne er den soleklar. Jeg utfordrer keeper, dytter ballen til venstre og hun tar meg.

Finale

– Vi får ikke matchbildet til å bli helt som vi vil, selv om vi får et tidlig mål. Vi får ikke riktig tak i det og henger ikke helt sammen som lag. Men det spiller ikke så stor rolle akkurat nå. Vi har tatt poengene, og nå er vi virkelig med i denne kvaliken, konstaterer landslagssjef Martin Sjögren.

Nå er Norge altså to seirer fra VM i fotball.

– Det blir veldig gøy. Vi må slå Slovakia først, det føler jeg meg trygg på. Så blir det finale, det blir supergøy, vinn eller forsvinn, konstaterer Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd