NRK Meny
Normal

Hattestad og Pettersen slått ut i Sotsji

Ola Vigen Hattestad og Øystein «Pølsa» Pettersen greide ikke å ta seg videre til utslagsrundene under verdenscupsprinten i Sotsji.

Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen

Ola Vigen Hattestad (t.v.) og Øystein Pettersen er begge i den norske VM-troppen. Ingen av dem overbeviste på dagens fristilsprolog i Sotsji.

Foto: NTB Scanpix

Kun to av de norske mennene er klare for utslagsrundene.

Anders Gløersen (12.-plass) og Petter Northug (16.-plass) var de eneste av totalt sju norske løpere som greide å gå seg inn blant de 30 beste på den 1,8 kilometer-lange OL-løypa i Sotsji

Northug enkelt til finale, Gløersen utslått

Sveitsiske Dario Cologna var raskest i herreklassen . Sveitseren vil dermed gå med startnummer én i utslagsrundene som starter kl 11.25. Northug var 6,26 sekunder bak Cologna i mål.

 • Følg sprinten fra Sotsji på NRK1 fra kl 11.25.

Øystein «Pølsa» Pettersen (32.-plass), Niklas Dyrhaug (40.-plass), Ola Vigen Hattestad (44.-plass), Kent Ove Clausen (50.-plass) og John Kristian Dahl (74.-plass) er alle slått ut.

Heller ikke den svenske spurtkanonen Emil Jönsson klarte å ta seg videre. Heller ingen av de andre svenskene er videre.

Northug og Gløersen gikk videre fra sine kvartfinaleheat. I emifinalen i verdenscupsprinten gikk Northug enkelt videre, mens Gløersen ble nummer fem i samme heat. Nå venter finalen for Petter Northug.

Jacobsen og Brun-Lie i finalen

I Therese Johaug og Marit Bjørgens fravær var det Astrid Uhrenholdt Jacobsen som var best av de norske i kvinnenes prolog.

Hun endte på sjetteplass, 1,61 sekunder bak finske Mari Laukkanen, som vant prologen.

Polske Justyna Kowalczyk er slått ut.

Celine Brun-Lie ble nummer 15 og er dermed den andre av totalt to norske kvinner som tok seg videre. Kari Vikhagen Gjeitnes (36.-plass) og Mari Eide (58.-plass) maktet ikke å ta seg videre.

Kun de 30 beste fra prologen går videre til utslagsrundene.

Både Brun-Lie og Jacobsen gikk videre fra sine kvart- og semifinaleheat, og er i finalen i verdenscupsprinten i Sotsji.

Therese Johaug og Marit Bjørgen er med til Sotsji, men går ikke dagens sprint i fristil. De to norske jentene skal etter planen gå morgendagens 15-kilometer med skibytte.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal