VM-gull til Håvard Bøkko

Det utspant seg fantastiske jubelscener i skøytehallen i Inzell da Håvard Bøkko endelig sikret seg VM-gull på 1500 meter. Etter en periode med stang ut slo han virkelig til.

Video 059d1417-2016-492a-b1ad-0b89ca80a66c.jpg

Se Håvard Bøkko ta VM-gull. Se hvordan han jobber seg innpå Shani Davis, slik at han til slutt kan slenge skøyta fram og ta VM-gull.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bøkko lå bak sin parkamerat Shani Davis i store deler av løpet. Men med en pang-avslutning snappet han gullet. Han vant foran Shani Davis, USA, Lucas Macowsky, Canada, Stefan Groothuis, Nederland, og Ivan Skobrev.

Skriv dine gratulasjoner til Håvard Bøkko i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

– Dette var fantastisk. Det var mange fra Norge som heiet meg frem. Jeg hørte brølet fra dem i svingen, og jeg skjønte at jeg skulle ta innpå Davis i siste sving, sier Bøkko til NRK.

– Perfekt nok til å bli verdensmester

Bøkko slo Shani Davis med 5/100 sekund i samløp. Nordmannen noterte tiden 1.45,04, mens Davis fikk 1.45,09. De to gikk sammen i siste par hvor Bøkko var bak Davis meste av løpet.


– Jeg visste at jeg skulle ta innpå Davis. Men jeg følte meg ikke sikker på at jeg skulle ta inn nok til å vinne løpet. Det var ikke et perfekt løp. Men det var perfekt nok til å bli verdensmester, sier Bøkko.

Slo Davis på målstreken

Nordmannen fikk slengt skøyta foran amerikaneren på målstreken. Canadiske Lucas Makowsky tok bronsen med 1.45,22.

I fjor tok Bøkko bronsen på distansen i OL, mens han ble nummer fem for to år siden.

– Har nok sølvmedaljer

For Håvard Bøkko var dette et svært etterlengtet gull. Sølv, sølv, sølv og bronse dominerer Bøkkos medaljestatistikk som seniorløper. Dette gullet smakte virkelig godt.

– Det var deilig, endelig. Jeg har nok av sølvmedaljer. Jeg har alltid visst at jeg kunne få det til hvis jeg hadde dagen, sa Håvard Bøkko til NTB.

Første siden 2005

Rune Stordal var siste nordmann som gått til topps på 1500 meteren i VM enkeltdistanser. Det var i 2005 i Inzell, men den gang gikk man utendørs.

– Imponerende

Nå strømmer gratulasjonene på til Håvard Bøkko. Og en av de som er først ute er kulturminister Annike Huitfeldt.

– Kjære Håvard Bøkko! Gratulerer med gull på 1500 m under skøyte-VM enkeltdistanser! Imponerende! Det skriver hun i en pressemelding nå like etter løpet.

Sverre Lunde Pedersen hadde 1.47,64 og endte på 16.-plass, mens Mikael Flygind-Larsen hadde 1.47,89 på 18.-plass.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen kom inn til en 16.plass.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Obligatorisk vaksine for OL-utøvere

  Alle amerikanske utøvere som skal delta i vinterens OL i Beijing i februar, må være vaksinert, ifølge retningslinjene til landets OL-komité.

  Onsdag la USAs olympiske og paralympiske komité (USOPC) fram retningslinjer for de kommende lekene. Innen 1. november skal alle utøvere og støtteapparat ha mottatt vaksinen.

  Retningslinjene gjelder også for alle de kommende olympiske lekene.

  – Dette vil øke vår mulighet til å skape et sikkert og produktivt miljø for Team USAs utøvere og støtteapparat, sier administrerende direktør Sarah Hirshland i USOPC.

  Et lignende krav forelå ikke før sommer-OL i Tokyo. Omkring 100 av 613 amerikanske utøvere dro til Japan uten vaksine.

  Likevel fins det unntak av medisinske eller religiøs art, og her vil komiteen gjøre en vurdering i hver sak, opplyses det.

  Vinter-OL starter 4. februar og varer til 20. februar neste år.

  China Fighting The Virus
  Foto: Andy Wong / AP
 • Seieren glapp på overtid for Deila

  Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet.

  En frustrert Deila måtte se at en avslutning som gikk rett opp i armen til Maxime Chanot fra kloss hold, ble vurdert av VAR. Da var det kun sekunder igjen av den tillagte overtiden på åtte minutter. Bortelaget ble tildelt straffesparket etter en lang vurdering av dommerteamet, og polske Patryk Klimala satte den inn og sørget for 1-1.

  Med over 101 minutter spilt er Klimalas scoring den seneste som er scoret i MLS-historien i en ordinær kamp.

  En halvtime tidligere ble Deilas midtbanemann Keaton Parks sendt i dusjen med direkte rødt kort for en takling. Valentin Castellanos scoret New York Citys eneste mål.

  Deilas lag er på 3.-plass i MLS' avdeling øst.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • To norske målgivende for Feyenoord

  Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes leverte hver sin målgivende pasning da Feyenoord slo Heerenveen 3-1 i den nederlandske eliteserien onsdag kveld.

  Seieren gjør at Feyenoord er nummer fire i eliteserien etter fem runder.

   Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Pieter Stam De Jonge / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal