Rød med finalehåp: – ​​​​​​Det ser bedre ut enn antatt

HAMBURG/OSLO (NRK): Magnus Abelvik Rød (21) hinket av banen etter «gateslagsmålet» mot Tyskland. Da trodde mange at han kunne se langt etter VM-finalen, men testene av unggutten er positive.

TAKLET: Magnus Abelvik Rød ble revet over ende en rekke ganger mot Tyskland. Verst gikk det den siste gangen, snaue tre minutter før slutt.

Det blir imidlertid ikke tatt en avgjørelse om 21-åringen spiller VM-finalen før etter at han har tatt en ny test søndag.

– Den er mørbanka. Det er ingen tvil om det, sier Rød om kroppen sin til NRK dagen etter den tøffe kampen.

Men en mørbanket kropp til tross; VM-finale kan være innen rekkevidde for Norges toppscorer mot Tyskland.

– Vi har fått gjort noen tester, og det ser bedre ut enn antatt. Det gjenstår fortsatt litt arbeid, så får vi se, sier han.

Mest sannsynlig krampe

Rød var på den andre enden av flere tøffe taklinger fra tyskerne fredag kveld. Først var han ute med en lårhøne, og fikk en kompresjon, så to og et halvt minutt før slutt en ny trøkk. Da lå 21-åringen og vred seg i smerte.

Etter kampen fryktet landslagets fysioterapeut Harald Markussen at Rød hadde pådratt seg en hamstringskade, men videre undersøkelser lørdag har vært positive.

Rød

PÅ BEINA: På lørdagens pressetreff var Magnus Abelvik Rød tilbake på beina. Og gikk tilsynelatende uten smerter.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det ser mye bedre ut enn det gjorde i går. Vi har testet han, og det ser veldig bra ut. Det ser heller ikke ut som det er noen strukturell skade i noen av musklene, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NRK.

Til NRK forteller Rød at kompresjonen han hadde tatt på seg tidligere kan ha ført til voldsomme smerter.

– Mest sannsynlig var det en krampe som satt ganske dypt. Kompresjonen strammet veldig opp muskulaturen, og da fikk jeg ekstremt vondt da det skjedde andre gang. Kroppen var full av adrenalin, og jeg hadde ikke lyst å gå ut av en VM-semifinale, sier han.

Likevel er det enda ikke sikkert at Rød blir klar til søndagens finale mot Danmark i Herning. Senere søndag kveld skal Rød gjennomføre flere fysiske tester og også ta en MR-undersøkelse.

Krysser fingrene for Rød

I pressesonen etter kampen var hele det norske landslaget opptatt av at Rød skulle bli klar til finalen.

– Jeg håper han når finalen, sa Gøran Johannessen til NRK.

Rød har virkelig spilt seg varm i den norske trøyen i løpet av mesterskapet, og får velfortjent ros av lagkameratene etter de solide prestasjonene.

Rød og Markussen

VONDT: Magnus Abelvik Rød vil ikke gi opp å rekke VM-finalen mot Danmark.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Han har kanskje vært den beste høyrebacken i dette mesterskapet. Vi har tre gode høyrebacker, men Magnus har vært vanvittig god både fremover og bakover. Jeg håper det går bra med han, og at han kan spille finalen, sa Chris O'Sullivan.

Ville ikke ta lagkamerat i hånda

Det var ikke som om Rød var den eneste som fikk hard medfart. Blant annet gikk Sagosen hardt i parketten da han ble revet over ende av lagkamerat i PSG, Uwe Gensheimer – som ble utvist.

– Få dem ut! ropte kommentator Patrick Sten Rowlands.

Den tyske stjernekanten gikk til slutt bort og rakk frem hånda til Norges nummer fem, men Sagosen så ut til å overse den.

– Det er ikke noe jeg tenkte over der og da. Det var en stygg takling i mine øyne, men sånn er det, det er tøft, sier han.

RIVES NED: Sander Sagosen går hardt i bakken etter en duell med Uwe Gensheimer.

NRK spør Gensheimer om Tyskland spilte for grisete, svarer han:

– Du vet at vi spiller for en VM-finale. Og vi vil gi alt for det, så nei, jeg synes ikke det, svarer han.

– Han ville ikke ta hånden din, hva synes du om det?

– Jeg skal snakke med ham når vi er tilbake på rom sammen i Paris.

De norske spillerne var forberedt på juling mot det fysisk tøffe laget, men mener det ble for ufint noen ganger.

– Noen taklinger liker jeg dårlig, som den mot Sander og da reagerer jeg sterkt, men vi er bedre enn dem i dag uansett, sier landslagssjefen.

For juling eller ei, Norge er klare for revansje og finale mot Danmark i Herning søndag klokka 17.30.

Siste nytt

 • – To tap unna sparken

  Manchester United-ekspert og ESPN-journalist Mark Ogden sier til VG at Ole Gunnar Solskjær sitter svært utrygt som Manchester United-manager dersom det blir tap i hatoppgjøret mot Liverpool førstkommende søndag.

  – Hvis de taper mot Liverpool og deretter taper mot Norwich neste helg, så kan de ende opp på nedrykksplass. På det tidspunktet vil Ole virkelig være i en vanskelig posisjon, og presset kan tvinge klubben til å handle, sier Ogden til avisen.

  – Jeg tror han i bunn og grunn er to tap unna sparken frem til, eller hvis, han klarer å få på plass en god rekke med resultater. Man kan spørre seg om de burde sparket ham allerede, men sannheten er at de ikke burde gitt ham den permanente jobben i utgangspunktet, sier den anerkjente journalisten.

  Premier League - Newcastle United v Manchester United
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • God start for Reitan i Paris

  Kristoffer Reitan gikk åpningsrunden tre slag under par og fikk en god start på Open de France i golf i Paris. Turneringen inngår i europatouren. Han var på par halvveis etter birdie på 5. og 9. hull, men havnet over igjen med bogey på 11. hull. Så tok putteren fyr, og det ble birdie på 12., 14., 15. og 16. hull. Reitan er foreløpig inne på delt 9.-plass.

  Reitan
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • Bamba straffes av Brann

  Brann-måltyven Daouda Bamba fikk ikke være med laget til helgens eliteseriemøte med Sarpsborg. Han straffes for brudd på interne regler. Bamba-reaksjonen kommer i kjølvannet av det Brann-ledelsen anser som dårlige holdninger før og under hjemmekampen mot Molde søndag 6. oktober, skriver Bergensavisen.

  Bamba på Stadion etter albuen mot Wangberg
  Foto: Janne Håland / SK Brann

Sendeplan

Kl. Program Kanal