Hopp til innhold

Reaksjonene strømmet inn etter TV-stunt: – Lotta har fått en del stygge meldinger

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Landslagets tvillingsøstre kolliderte i semifinalen i VM-sprinten. Det gikk mest utover Lotta Udnes Weng, som kalte søster Tiril for idiot og truet henne med bank. Etter det har meldingene strømmet inn.

Udnes Weng-tvillingene

BEGRAVET STRIDSØKSEN: Tiril og Lotta Udnes Weng, her før VM-kveld torsdag.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Landslagsduoen var torsdag kveld med i NRK-programmet «VM-kveld». Etter at den ene parten var krass mot den andre tidligere på dagen, valgte de på humoristisk vis å vise hvordan de hadde løst konflikten: Nemlig ved å antyde basketak og nevekamp.

Tiril Udnes Weng stilte nemlig med en sminket blåveis under programmet. Tvillingsøster Lotta stilte med bandasje på hånden.

Førstnevnte forteller at de har fått mange reaksjoner etter stuntet.

– Det har vært mye positive reaksjoner fra folk som kjenner oss godt, og så er det nok noen i sofaen som ikke har skjønt spøken. Lotta har dessverre fått en del stygge meldinger og kommet litt dårlig ut av dette, sier Tiril Udnes Weng dagen derpå.

– Hva slags meldinger har hun fått?

– Det er mye om at det ikke er greit å slå, og at hun må oppsøke terapi. Så det er det ene og det andre. Vi bare ler av det, men det er litt synd at noen tror det er alvorlig, sier hun.

– Jeg tar det med humor

Udnes Weng forteller at de begge flirer litt av det også, selv om de ikke synes det er hyggelig med så mange negative reaksjoner.

Er du overrasket over at folk ikke skjønner at det var en spøk?

– Ja, egentlig. Samtidig prøvde vi å være seriøse når vi gikk inn for det. Vi har jo aldri sagt at det var en spøk. Men nå røper vi det – det var en spøk, forteller hun.

Offeret for de stygge meldingene, Lotta Udnes Weng, forteller også at hun trodde folk skjønte spøken. Hun har fått meldinger om at vold ikke er bra.

– Jeg får ta det til meg. Men jeg er imot vold, jeg også. Jeg kommer ikke til å slå søstera mi hardt hvis det gjentar seg. Hun skal få en liten smekk, men ikke så hardt, sier Lotta Udnes Weng.

– Synes du det er ubehagelig å få noen av de meldingene?

Ja, hvis folk tror at jeg slår søstera mi, så tenker jeg at jeg ikke vil ha det ryktet på meg. Men jeg tar det med humor, for det er min egen feil at jeg satte meg selv i den situasjonen, sier hun.

Ole Morten Iversen ble også spurt om tvillingenes spøk.

– Vi trodde jo det da. Men ifølge dem (tvillingene) så har det tatt helt av. Det var mange som har gått rett på. Det var mange meldinger til kom både til dem og til mora hjemme. Det var bra at dette ble avklart etter hvert. Dette var en veldig god fleip som iallfall vi synes var steikandes artig, sa Iversen på pressekonferansen tidligere i dag.

– Litt idiot

Under selve sprintkonkurransen, som ble vunnet av Jonna Sundling og der Maiken Caspersen Falla tok sølv, var det imidlertid ingen smil å spore tvillingene imellom.

TV-bildene viste at Tiril Udnes Weng kom tett på søsteren i den siste bakken i semifinalen. Kollisjonen førte til at Lotta Udnes Weng falt og dermed fikk løpet sitt spolert.

– Jeg har en tvillingsøster som er litt idiot av og til. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det burde ha vært unngått, sier Lotta Udnes Weng oppgitt til NRK.

KRASJ: Se hendelsen mellom tvillingsøstrene her.

Hun ga seg ikke der og beskyldte søsteren korrekt for å gå for tett på og tråkke på skiene hennes. Lotta Udnes Weng mente hun ikke kunne gjort noe annerledes og mener det var så vidt at hun ikke dro med søsteren i fallet.

– Mener du det var hennes skyld?

– Jeg mener det ja. Vi får snakke sammen om det etter hun har gått finalen. Hun turte ikke å se på meg en gang da jeg kom i mål, så jeg tror hun skjønner at det er hennes feil. Det er så unødvendig, sa Udnes Weng og fortsatte med glimt i øyet:

– Det er best for henne at hun går fort i finalen, hvis ikke skal jeg banke henne.

Søstrene Udnes Weng

KRASJET: Lotta Udnes Weng falt etter at tvillingsøster Tiril tråkket på skiene hennes.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Vi er nok venner om et kvarters tid

Tiril Udnes Weng tok seg dermed til finalen. Der endte hun på sjetteplass. Hun forklarte situasjonen og hva som skjedde i kampens hete de to imellom slik:

– Det er ingen som vil gi seg før en av oss tryner. Det kunne like så godt vært meg. Jeg er glad jeg holder meg på beina i alle fall.

Ane Appelkvist Stenseth, Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng omfavner hverandre etter Falla-sølv på sprinten i VM 2021.

SØLV: Maiken Caspersen Falla blir omfavnet av Ane Appelkvist Stenseth og Tiril Udnes Weng etter sølvet på sprinten.

Foto: Matthias Schrader / AP

På spørsmål om hun gruet seg til å møte søsteren sin etter finalen, svarte hun dette:

– Jeg møtte henne så vidt, og hun sa at når jeg først skulle ødelegge for henne, så kunne jeg hvert fall gjort det litt bra i finalen, da. Men jeg tror ikke hun hadde kommet seg videre fra semien uansett, så vi er nok venner om et kvarters tid, sier Udnes Weng.

Tror lagsprintdrømmen røk

– Hvordan bruker oppvasken å være?

– Vi har høy takhøyde. Jeg får kjøpe en cola til henne, så blir hun glad igjen, sier Tiril Udnes Weng.

Lotta Udnes Weng tror hendelsen får konsekvenser for henne utover i mesterskapet. Hun frykter lagsprinten ryker for hennes del.

– Jeg hadde en drøm om å gå den, men visste at mulighetene ikke var så store. Jeg måtte ha overbevist i dag, konkluderer hun.

Glad var begge to uansett torsdag kveld. Så vil tiden vise om de får sjansen til å revansjere både semifinale-exit og sjetteplass.

Siste nytt

  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

    Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

    Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

    Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

    – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

    Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

    Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

    (NTB)

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

    Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

    Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

    Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

    – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

    Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

    – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

    (NTB)

    1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal