Reaksjonene strømmet inn etter TV-stunt: – Lotta har fått en del stygge meldinger

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Landslagets tvillingsøstre kolliderte i semifinalen i VM-sprinten. Det gikk mest utover Lotta Udnes Weng, som kalte søster Tiril for idiot og truet henne med bank. Etter det har meldingene strømmet inn.

Udnes Weng-tvillingene

BEGRAVET STRIDSØKSEN: Tiril og Lotta Udnes Weng, her før VM-kveld torsdag.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Landslagsduoen var torsdag kveld med i NRK-programmet «VM-kveld». Etter at den ene parten var krass mot den andre tidligere på dagen, valgte de på humoristisk vis å vise hvordan de hadde løst konflikten: Nemlig ved å antyde basketak og nevekamp.

Tiril Udnes Weng stilte nemlig med en sminket blåveis under programmet. Tvillingsøster Lotta stilte med bandasje på hånden.

Førstnevnte forteller at de har fått mange reaksjoner etter stuntet.

– Det har vært mye positive reaksjoner fra folk som kjenner oss godt, og så er det nok noen i sofaen som ikke har skjønt spøken. Lotta har dessverre fått en del stygge meldinger og kommet litt dårlig ut av dette, sier Tiril Udnes Weng dagen derpå.

– Hva slags meldinger har hun fått?

– Det er mye om at det ikke er greit å slå, og at hun må oppsøke terapi. Så det er det ene og det andre. Vi bare ler av det, men det er litt synd at noen tror det er alvorlig, sier hun.

– Jeg tar det med humor

Udnes Weng forteller at de begge flirer litt av det også, selv om de ikke synes det er hyggelig med så mange negative reaksjoner.

Er du overrasket over at folk ikke skjønner at det var en spøk?

– Ja, egentlig. Samtidig prøvde vi å være seriøse når vi gikk inn for det. Vi har jo aldri sagt at det var en spøk. Men nå røper vi det – det var en spøk, forteller hun.

Offeret for de stygge meldingene, Lotta Udnes Weng, forteller også at hun trodde folk skjønte spøken. Hun har fått meldinger om at vold ikke er bra.

– Jeg får ta det til meg. Men jeg er imot vold, jeg også. Jeg kommer ikke til å slå søstera mi hardt hvis det gjentar seg. Hun skal få en liten smekk, men ikke så hardt, sier Lotta Udnes Weng.

– Synes du det er ubehagelig å få noen av de meldingene?

Ja, hvis folk tror at jeg slår søstera mi, så tenker jeg at jeg ikke vil ha det ryktet på meg. Men jeg tar det med humor, for det er min egen feil at jeg satte meg selv i den situasjonen, sier hun.

Ole Morten Iversen ble også spurt om tvillingenes spøk.

– Vi trodde jo det da. Men ifølge dem (tvillingene) så har det tatt helt av. Det var mange som har gått rett på. Det var mange meldinger til kom både til dem og til mora hjemme. Det var bra at dette ble avklart etter hvert. Dette var en veldig god fleip som iallfall vi synes var steikandes artig, sa Iversen på pressekonferansen tidligere i dag.

– Litt idiot

Under selve sprintkonkurransen, som ble vunnet av Jonna Sundling og der Maiken Caspersen Falla tok sølv, var det imidlertid ingen smil å spore tvillingene imellom.

TV-bildene viste at Tiril Udnes Weng kom tett på søsteren i den siste bakken i semifinalen. Kollisjonen førte til at Lotta Udnes Weng falt og dermed fikk løpet sitt spolert.

– Jeg har en tvillingsøster som er litt idiot av og til. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det burde ha vært unngått, sier Lotta Udnes Weng oppgitt til NRK.

KRASJ: Se hendelsen mellom tvillingsøstrene her.

Hun ga seg ikke der og beskyldte søsteren korrekt for å gå for tett på og tråkke på skiene hennes. Lotta Udnes Weng mente hun ikke kunne gjort noe annerledes og mener det var så vidt at hun ikke dro med søsteren i fallet.

– Mener du det var hennes skyld?

– Jeg mener det ja. Vi får snakke sammen om det etter hun har gått finalen. Hun turte ikke å se på meg en gang da jeg kom i mål, så jeg tror hun skjønner at det er hennes feil. Det er så unødvendig, sa Udnes Weng og fortsatte med glimt i øyet:

– Det er best for henne at hun går fort i finalen, hvis ikke skal jeg banke henne.

Søstrene Udnes Weng

KRASJET: Lotta Udnes Weng falt etter at tvillingsøster Tiril tråkket på skiene hennes.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Vi er nok venner om et kvarters tid

Tiril Udnes Weng tok seg dermed til finalen. Der endte hun på sjetteplass. Hun forklarte situasjonen og hva som skjedde i kampens hete de to imellom slik:

– Det er ingen som vil gi seg før en av oss tryner. Det kunne like så godt vært meg. Jeg er glad jeg holder meg på beina i alle fall.

Ane Appelkvist Stenseth, Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng omfavner hverandre etter Falla-sølv på sprinten i VM 2021.

SØLV: Maiken Caspersen Falla blir omfavnet av Ane Appelkvist Stenseth og Tiril Udnes Weng etter sølvet på sprinten.

Foto: Matthias Schrader / AP

På spørsmål om hun gruet seg til å møte søsteren sin etter finalen, svarte hun dette:

– Jeg møtte henne så vidt, og hun sa at når jeg først skulle ødelegge for henne, så kunne jeg hvert fall gjort det litt bra i finalen, da. Men jeg tror ikke hun hadde kommet seg videre fra semien uansett, så vi er nok venner om et kvarters tid, sier Udnes Weng.

Tror lagsprintdrømmen røk

– Hvordan bruker oppvasken å være?

– Vi har høy takhøyde. Jeg får kjøpe en cola til henne, så blir hun glad igjen, sier Tiril Udnes Weng.

Lotta Udnes Weng tror hendelsen får konsekvenser for henne utover i mesterskapet. Hun frykter lagsprinten ryker for hennes del.

– Jeg hadde en drøm om å gå den, men visste at mulighetene ikke var så store. Jeg måtte ha overbevist i dag, konkluderer hun.

Glad var begge to uansett torsdag kveld. Så vil tiden vise om de får sjansen til å revansjere både semifinale-exit og sjetteplass.

Siste nytt

 • Kristoff dropper Giro d'Italia

  Alexander Kristoff har vært inne på tanken om Giro d'Italia-deltakelse, men nå er det klart at det ikke blir slik. Det bekrefter sykkelproffen overfor Discovery.

  Både Fabio Baldato, som er leder for UAE Emirates-laget i Giro d'Italia, og Allan Peiper, som leder laget i Tour de France, skal ha ønsket Kristoff på laget, og Discovery melder at Peiper vant fram.

  Dermed er han tilbake på den opprinnelige planen som ble lagt før sesongen, med Tour de France som hovedmål blant Grand Tour-rittene.

  Sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • OL-forbud mot utøverprotester

  Det blir fortsatt forbud mot politiske markeringer fra OL-deltakere på arenaene, på seierspallen eller under offisielle seremonier, har IOC bestemt. Det betyr at utøvere som for eksempel kneler i protest mot rasisme før sine øvelser kan bli straffet.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Neil Hall / AP
 • Ceferin: – President for ingenting

  Uefa-president Aleksander Ceferin retter et skarpt verbalt angrep mot Real Madrid-president Florentino Pérez i kjølvannet av superliga-kollapsen.

  I et intervju med den slovenske kringkasteren Pop TV kommer toppsjefen i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) med tøff kritikk av den spanske fotballtoppen.

  – Perez er president for en superliga som ikke har eksistert, og i øyeblikket er han president for ingenting, sier Ceferin.

  Pérez skulle etter planen ledet den nye europeiske superligaen. Prosjektet kollapset imidlertid da de seks engelske klubbene som skulle deltatt trakk seg tirsdag. Onsdag fulgte de tre italienske klubbene og Atlético Madrid etter.

  I intervjuet med Pop TV hevder Ceferin at han selv aldri har stått høyt i kurs hos Real Madrid-sjefen.

  – Det har stått klart for meg i lang tid at han ikke ønsker en Uefa-president som meg. Dette er bare et enda sterkere insentiv for meg til å fortsette, sier Ceferin.

  – Han vil ha en Uefa-president som adlyder ham, som hører på ham, som gjør som han vil, tilføyer han. (NTB)

  Soccer Europe Super League
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal