Hopp til innhold

VM-debutanten overrasket alle: – Jeg mistet hodet og gikk med hjertet

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevolds (22) VM-medalje kom fullstendig overraskende. Aller mest på henne selv.

Tandrevold selv hadde nemlig ikke planlagt at VM-sprinten skulle ende med medalje, og hadde derfor ikke med seg boblebukser.

– Jeg hadde tenkt å jogge hjem etter løpet, smilte VM-debutanten, som ikke har gjort det bedre på sprint enn en 14.-plass før fredagens VM-sprint.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er tom for ord, det er sjelden jeg er det.

Hun går rundt og gjør korte intervjuer før rennet er ferdig. Derfor tør hun ikke å slippe jubelen helt løs ennå, for også for henne er det nesten for godt til å være sant.

BIATHLON-WORLD-SWE-WOMEN-SPRINT

KVINNEDAG: Ingrid Landmark Tandrevold (t.v.) tok sølv foran Laura Dahlmeier, men var nesten 10 sekunder bak slovakiske Anastasia Kuzmina.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

VM-debutanten gikk ut fra første skyting i ledelse etter en imponerende og feilfri serie. 22-åringen fulgte deretter opp med å fylle også på stående. Dermed skjøt hun ti av ti mulige i sin VM-debut og gikk inn til en foreløpig ledelse.

Tandrevold forteller at hun ble motivert av stadig flere konkurrenter bommet da hun ventet i oppvarmingsområdet.

– Da tenkte jeg at det er vanskelige forhold, og at «dette er din dag».

– Stiv som aldri før

Men var det godt nok til en VM-medalje?

Bak kom nemlig sterke og langt mer erfarne konkurrenter som Kaisa Mäkäräinen, Anastasia Kuzmina og Denise Herrmann. Og Tandrevold fikk det helt synlig tungt på den siste runden ute i snøværet.

– Jeg var så stiv som aldri har vært før. Jeg hadde lagt opp en plan på hvordan gå løpet, men da jeg gikk ut fra siste skyting, så mistet jeg hodet og gikk med hjertet og hjertet var ikke helt med, innrømmer hun.

– Pupper av stål

Kuzmina avsluttet svært sterkt og var til slutt 9,7 sekunder foran Tandrevold i mål. Men verken Mäkäräinen eller Herrmann greide å straffe VM-debutantens tid. Bronsen gikk til Laura Dahlmeier.

Tiril Eckhoff, som gikk med startnummer 12, åpnet med en bom på liggende og fikk dermed en litt dårlig start på sprinten. Hun fulgte likevel opp med fire treff på stående og gikk i mål til foreløpig ledelse. Til slutt ble hun nummer ni.

Venninnen gjorde likevel dagen helt perfekt.

– Jeg kommer til å gråte når jeg ser henne. Hun har baller av stål. Eller pupper av stål da, på kvinnedagen. Hun kan når det gjelder og det beviser hun i dag. Det er helt rått, sier Eckhoff, som nylig fortalte til NRK at klubb- og romvenninnen er med på å forlenge hennes karriere frem til 2022.

Mamma Bente Landmark fulgte løpet i Östersund.

– Jeg er så utrolig glad, og veldig stolt over Ingrid. Hun går et fantastisk løp, og skyter fullt hus. På en god dag er det bra nok faktisk. Det er kjempegøy, sier moren.

Favoritter med problemer

Marte Olsbu Røiseland, som har hatt en svært god sesong, fikk det ikke til på fredagens sprint. Det endte med hele to bom på den norske favoritten, og dermed økte presset foran stående. Der ble det to nye bomskudd, og dermed var sprinten ødelagt for Røiseland.

Hun var likevel svært glad for VM-medaljen til lagvenninnen.

– Veldig overraskende. For en jente. Det var imponerende, sier Solemdal.

De italienske favorittene, Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi, endte begge godt utenfor pallen. De fikk begge problemer på liggende og bommet to ganger på første skyting.

Wierer leverte imidlertid en feilfri stående serie og gikk seg kraftig opp, mens Vittozzi endte med tre bom totalt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Malacia nærmer seg United-overgang

  Nederlandske Tyrell Malacia blir høyst trolig Erik ten Hags første signering som Manchester United-manager. Backen ble mandag avbildet på treningsanlegget.

  Malacia har spilt hele sin profesjonelle karriere i barndomsklubben Feyenoord, der han har gjort sakene sine bra. Ifølge britiske medier blir 22-åringen snart presentert som United-spiller.

  Manchester Evening News og Daily Mail har bilde av nederlenderen på vei til klubbens treningsanlegg. The Athletic hevdet tidligere mandag at Malacia hadde blitt enig med United om de personlige betingelsene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Lisi Niesner / AP
 • Gabriel Jesus klar for Arsenal

  Brasil-angriperen Gabriel Jesus forlater Manchester City og slutter seg til ligarival Arsenal. Han er London-lagets tredje forsterkning i sommer.

  Overgangen ble bekreftet av Arsenal mandag. Kjøpssummen er rapportert å være på om lag 45 millioner pund. Det tilsvarer 542 millioner kroner.

  Jesus ble hentet til den lyseblå delen av Manchester i januar 2017, og har siden spilt en viktig rolle for Pep Guardiolas lag. I sesongavslutningen i 2018 scoret han målet som gjorde City historisk da klubben stoppet Premier League-sesongen på 100 poeng.

  Sist sesong ble brasilianeren ofte benyttet på kanten, og han noterte seg til slutt for like mange målgivende pasninger som nettkjenninger. (NTB)

  Gabriel Jesus
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Filip Ingebrigtsen står over VM

  Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra friidretts-VM i Eugene på grunn av en skade i akillesen.

  – Akillesproblemene jeg fikk i forkant av årets Bislett Games gjør at VM går uten meg. Når kroppen endelig fungerer er det kjedelig å bli satt ut av spill på grunn av en skade, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

  Den mellomste av de tre løpebrødrene skulle egentlig deltatt på 1500 meteren i VM sammen med yngstebror, Jakob, og Ferdinand Kvan Edman.

  Nå satser 29-åringen på å bli skadefri til EM i München i august. (NTB)

  Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste