VM-debutanten hylles av Mørk: – Veldig, veldig bra

CASTELLÓN/OSLO (NRK): Norge hadde full kontroll i åpningskampen av VM. De norske håndballkvinnene ga seg ikke før de hadde scoret 46 mål.

Håndball-VM kvinner Spania 2021: Norge - Kazakhstan

HERJET: Emilie Hovden.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Som ventet ble Norge et par nummer for store mot Kasakhstan i åpningskampen av VM. De norske håndballkvinnene hadde kontroll fra start til slutt, og vinner kampen 46-18. En målforskjell på hele 28 mål, og Norge får en pangstart på mesterskapet.

– Det er en fin kamp og alle fikk spille en del. Det var ikke den mest spennende kampen, men det var deilig å få løpt litt, sa Herrem til Viaplay etter kampen.

Debutanten hylles

Emilie Hovden ble Norges toppscorer med syv scoringer i sin første VM-kamp, mens Camilla Herrem ble kåret til banens beste spiller.

– Jeg synes vi gjør en fin innsats. Vi tar med oss selvtillit og en god trening, sa kantspilleren videre.

Nora Mørk mener at VM ikke har startet ordentlig ennå. Hun mener at nivåforskjellen på lagene er for stor.

– Det er dessverre store forskjeller, og det er nok ikke så gøy å se på. Det er gøyere å spille de jevne kampene, og jeg føler VM starter for alvor mot Romania på tirsdag. Vi må bare bruke treningene vi har, sier Mørk til NRK.

I tillegg hyller stjerna dagens debutant Emilie Hovden.

– Veldig, veldig bra og solid. Det er nok en kamp som passer henne bra, med masse løp. Hun er giftig på kontraen og god alene med keeper. Det har vi sett i Storhamar lenge. Jeg er glad på hennes vegne og det var kult, sier Mørk.

Debutanten var fornøyd etter å ha blitt toppscorer i første mesterskapskamp.

– Det var utrolig kult å spille utpå der. Første mesterskapskamp var utrolig stort, sier Hovden til NRK.

– Det er alltid litt nerver før kamp. Men man må bare prøve å nyte det og være her og nå. Man må gjøre det man gjør hver eneste kamp.

Håndball-VM kvinner Spania 2021: Norge - Kazakhstan

JUBLET: Moa Högdahl og Kari Brattset Dale.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Byttet ut hele laget

Norge var storfavoritter før kampen, men Kasakhstan startet oppgjøret bra og ledet innledningsvis. Det skulle ikke vare lenge. For etter fem minutter våknet de norske kvinnene og rykket ifra.

Herrem var treffsikker fra sin kantposisjon og scoret tre mål på rappen. Det gjorde at Norge allerede ledet med fem mål ti minutter ut i kampen.

Håndballkvinnene fortsatte å kjøre over Kasakhstan, og da det sto 15-6 drøyt 20 minutter ut i omgangen, byttet Thorir Hergeirsson ut hele laget med unntak av keeper Katrine Lunde.

Jeg syntes det er helt greit å gi alle tid på banen, sa NRKs håndballekspert Geir Oustorp på NRKs radiosending.

Da målforskjellen hadde nådd ti, var det meste i boks.

– Seiersgangen er i gang som det kommer til å være i dette gruppespillet, sa NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Herrem, Stine Bredal Oftedal og Sanna Solberg-Isaksen scoret fire mål hver før pause.

Bra kontringer. Vi får trent på det vi skal i angrepsspillet. Ikke all verden i forsvarsspillet, vi slurver og rygger og tar de ikke helt på alvor. Godkjent minus, konkluderte Oustorp.

Håndball-VM kvinner Spania 2021: Norge - Kazakhstan

STORSPILTE: Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vant komfortabelt

Kasakhstan startet også den andre omgangen greit, men det hjalp lite da Norge fortsatte å kjøre på.

Hergeirsson rullerte mye på laget, men målene lot ikke vente på seg. Emilie Hovden storspilte i den andre omgangen og scoret totalt syv mål i åpningskampen.

Omgangens høydepunkt kom ved Nora Mørks første mål i oppgjøret. Herrem hoppet inn fra sin kantposisjon og inviterte Mørk til en flyver som hun satt kontant i mål. En ordentlig lekkerbisken som nok kommer til å gå på reprise hos mange.

– Det var ikke i dag vi forventet mest spenning, sa Rowlands.

Irina Alexandrova ble Kasakhstans toppscorer med sine syv mål, men det til liten nytte. Norge vinner til slutt kampen 46-18.

 • For første gang er 32 lag med i håndball-VM. Norge møter Iran og Romania i de resterende kampene av gruppespillet. Kampene kan du kan høre på NRK Sport på radio.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal