VM-debutant går sisteetappen

Den 19 år gamle VM-debutanten Marthe Kristoffersen skal gå den viktige sisteetappen i kvinnenes stafett i morgen.

Marthe Kristoffersen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Det er nå endelig klart etter at det har vært spekulasjoner rundt laguttaket i hele dag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kristoffersen har vært en av de beste juniorløperne de siste sesongene, og junior-VM var det store målet for denne sesongen.

På grunn av sykdom, fikk hun problemer med å hevde seg der.

Langrennsløperen fra Meråker har vært mye plaget med sykdom i sin korte karriere, og fikk nylig astma. Hun var imidlertid med på å ta gull i stafetten.

Samme lag som i Gällivare

På torsdag kan hun derimot revansjere seg når hun går ut som ankerkvinne på kvinnenes 4x5 kilometer. Hun tar over "stafettpinnen" etter Kristin Størmer Steira.

Torsdagens stafettlag er for øvrig det samme som vant under verdenscupåpningen i Gällivare i november i fjor.

Det vil også si at Marit Bjørgen, som ikke har vist vinnerform så langt i VM, åpner. Therese Johaug går andreetappen. Om vinnerlaget holder mål mot sterke medaljekandidater som Finland og Sverige, gjenstår å se.

Stafettlaget:

Marit Bjørgen
Therese Johaug
Kristin Størmer Steira
Marthe Kristoffersen

Flugstad Østberg går tremila

En annen junior og VM-debutant, Ingvild Flugstad Østberg (18), får gå tremila.

- Det blir spennende. Jeg har aldri gått så langt før. Det kan bli både bra og dårlig, sa hun til NTB.

18-åringen har aldri har gått lenger enn 15 kilometer i sitt liv før. Med unntak av et par turrenn hadde heller ikke Therese Johaug gått en tremil før hun ble sendt ut i VM-løypene i Sapporo for to år siden.

Den da 18 år gamle Johaug svarte med bronsemedalje. Flugstad Østberg går trolig tremila sammen med Johaug, Marthe Kristoffersen og Kristin Størmer Steira. Marit Bjørgen er i øyeblikket ute av laget.

Siste nytt

 • Sterk Villa-seier

  Jack Grealish, Conor Hourihane og Tyrone Mings scoret målene da Aston Villa meget komfortabelt slo Fulham 3-0 mandag kveld. Villa står dermed med seks poeng og null baklengsmål etter to kamper, og har fått en strålende start på Premier League-sesongen.

 • Dropper nedrykk

  Ingen klubber rykker ned fra årets 2. divisjon i fotball for menn eller 1. divisjon for kvinner, har Norges Fotballforbund bestemt. Beslutningen ble bekreftet på NFF sine hjemmesider mandag kveld, melder NTB. Den kommer som en konsekvens av at sesongen for breddefotballen nylig ble avlyst på grunn av virussituasjonen.

 • Ruud til andre runde i French Open

  Casper Ruud storspilte i den første kampen i French Open mandag. Han feide japanske Yuichi Sugita av banen i tre strake sett. Dermed er nordmannen klar for andre runde i storturneringen. Der møter han Tommy Paul. Kampen spilles onsdag.

  Casper Ruud
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal