NRK Meny
Normal

Visste ikke om straffen: – Det kan få store følger

GARDERMOEN (NRK): Maiken Caspersen Falla reiste til Canada uvitende om hvorvidt hun har et gult kort eller ikke.

Maiken Caspersen Falla

SMUGSKØYTET: Maiken Caspersen Falla lever farlig i Ski Tour Canada etter en forseelse i Lahti søndag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sammen med store deler av den norske troppen til Ski Tour Canada, reiste Falla fra Gardermoen onsdag morgen. I Canada skal hun forsvare sin sammenlagtledelse i sprintverdenscupen gjennom de tre etappene som er sprintrenn.

Det Falla ikke visste da hun tok av fra norsk jord, er at hun har med seg et gult kort. Det betyr at hun kan få en tidsstraff på tre minutter i Canada-touren om hun begår en ny straffbar forseelse – for eksempel en tjuvstart.

– Det er et veldig godt spørsmål, svarte Falla da NRK spurte om hun reiser over Atlanterhavet med et gult kort i bagasjen.

– Er bekymra

Falla står nemlig oppført med et gult kort for en såkalt «technique violation» på den offisielle resultatlista fra søndagens 15 km fellesstart med skibytte i Lahti.

Men det ble verken Falla selv eller de norske trenerne opplyst om av juryen etter løpet.

– Jeg har ikke skrevet under på noen ting og ikke fått noen beskjed. Jeg vet ikke hva jeg har gjort feil, men jeg har sett det på resultatlista, som alle andre.

– Er du bekymra?

– Jeg er litt bekymra, for jeg vil helst ikke gå med gult kort. Det kan få store følger hvis man gjør en feil til. I tillegg har jeg ikke fått beskjed om hva jeg har gjort galt. Så hele situasjonen er veldig spesiell.

Juryen bekrefter

Onsdag formiddag får NRK bekreftet at Falla faktisk ble sanksjonert av juryen.

– Det er riktig. Maiken Caspersen Falla og Anna Haag fikk begge gult kort for å ha tatt skøytetak i den første svingen på den klassiske delen av løpet, sier Uros Ponikvar, som var teknisk delegert (TD).

Han påpeker at de nye retningslinjene åpner for at løpere kan ilegges straffer uten at de får mulighet til å forklare seg, og uten at juryen er pålagt å informere.

– Vi synes dette er litt rart. Vi burde ha fått en beskjed. Det har i hvert fall vært vanlig tidligere, også denne sesongen, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til NRK.

Maiken Caspersen Falla er for øvrig ikke den eneste norske løperen som stiller til start i Ski Tour Canada med gult kort. Hun deler skjebne med Therese Johaug, Heidi Weng, Niklas Dyrhaug og Eirik Brandsdal.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial