Visste ikke om straffen: – Det kan få store følger

GARDERMOEN (NRK): Maiken Caspersen Falla reiste til Canada uvitende om hvorvidt hun har et gult kort eller ikke.

Maiken Caspersen Falla

SMUGSKØYTET: Maiken Caspersen Falla lever farlig i Ski Tour Canada etter en forseelse i Lahti søndag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sammen med store deler av den norske troppen til Ski Tour Canada, reiste Falla fra Gardermoen onsdag morgen. I Canada skal hun forsvare sin sammenlagtledelse i sprintverdenscupen gjennom de tre etappene som er sprintrenn.

Det Falla ikke visste da hun tok av fra norsk jord, er at hun har med seg et gult kort. Det betyr at hun kan få en tidsstraff på tre minutter i Canada-touren om hun begår en ny straffbar forseelse – for eksempel en tjuvstart.

– Det er et veldig godt spørsmål, svarte Falla da NRK spurte om hun reiser over Atlanterhavet med et gult kort i bagasjen.

– Er bekymra

Falla står nemlig oppført med et gult kort for en såkalt «technique violation» på den offisielle resultatlista fra søndagens 15 km fellesstart med skibytte i Lahti.

Men det ble verken Falla selv eller de norske trenerne opplyst om av juryen etter løpet.

– Jeg har ikke skrevet under på noen ting og ikke fått noen beskjed. Jeg vet ikke hva jeg har gjort feil, men jeg har sett det på resultatlista, som alle andre.

– Er du bekymra?

– Jeg er litt bekymra, for jeg vil helst ikke gå med gult kort. Det kan få store følger hvis man gjør en feil til. I tillegg har jeg ikke fått beskjed om hva jeg har gjort galt. Så hele situasjonen er veldig spesiell.

Juryen bekrefter

Onsdag formiddag får NRK bekreftet at Falla faktisk ble sanksjonert av juryen.

– Det er riktig. Maiken Caspersen Falla og Anna Haag fikk begge gult kort for å ha tatt skøytetak i den første svingen på den klassiske delen av løpet, sier Uros Ponikvar, som var teknisk delegert (TD).

Han påpeker at de nye retningslinjene åpner for at løpere kan ilegges straffer uten at de får mulighet til å forklare seg, og uten at juryen er pålagt å informere.

– Vi synes dette er litt rart. Vi burde ha fått en beskjed. Det har i hvert fall vært vanlig tidligere, også denne sesongen, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til NRK.

Maiken Caspersen Falla er for øvrig ikke den eneste norske løperen som stiller til start i Ski Tour Canada med gult kort. Hun deler skjebne med Therese Johaug, Heidi Weng, Niklas Dyrhaug og Eirik Brandsdal.

Siste nytt

 • Silje Solberg klar for storklubb

  Den norske målvakten Silje Solberg er klar for den ungarske storklubben Györ, det melder klubben på sine nettsider. 29-åringen slutter seg til klubben som har vunnet mesterligaen de tre siste sesongene til sommeren. Der blir hun lagvenninne med Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen for storklubben. – Jeg er veldig glad for å bli del av Györ i sommer. Det er det beste laget i verden, og det gleder meg. Jeg ønsker å innfri de store forventningene her, og jeg ønsker å ta del i klubbens suksess, sier Solberg.

  Silje Solberg under VM i fjor
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Brann signerer kantspiller

  Finske Robert Taylor har signert en treårsavtale med Brann, det melder klubben på sin nettside. Taylor har spilt ti kamper for det finske landslaget og spilt de siste sesongene for Tromsø. – Det er fantastisk å endelig være her. Det var kjæresten min som leste at Brann var interessert og da ville jeg dit med en gang. Det har vært noen stressende uker, men nå er jeg glad for at alt endelig er i orden, sier Taylor.

  Robert Taylor i aksjon for Tromsø forrige sesong
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal