NRK Meny
Normal

Konge-tabbe av svensken: – Visste ikke hvem jeg skulle hilse på

Daniel Richardsson (31) viste på lørdagens femmil i Kollen at han er en knallgod skiløper. Men etter løpet ble det klart at svensken ikke har like gode kunnskaper om den norske kongefamilien.

Daniel Richardsson

Daniel Richardsson syntes det var pinlig at han ikke visste hvem kong Harald var. Men de ble fort kjent – og fant tonen på kongetribunen i Kollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Daniel Richardsson

Daniel Richardsson kunne juble for seieren på femmila i Kollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det ble litt pinlig i starten, sier Daniel Richardsson til SVT om møtet med kong Harald i Holmenkollen.

Svenske Richardsson var kongen av femmila i Oslo. Han slo «knockout» Martin Johnsrud Sundby på oppløpet og kunne juble for sin første verdenscupseier siden 2011.

Og når man vinner i Kollen, får man hilse på den norske Kongen, som har vært til stede på femmila i en årrekke. Men da Richardsson ble geleidet opp til kongefamiliens tribune visste ikke svensken helt hvem han hilste på.

– Kjente han ikke igjen

– Han gratulerte så klart. Han syntes det var et fint løp og sa at det var morsomt at en svenske vant. Jeg takket han for ordene – men jeg kjente han ikke igjen med en gang og visste ikke hvem jeg skulle hilse på, sier han til SVT.

Det så imidlertid ut som om Richardsson reddet seg inn etter hvert. Bildet over viser i hvert fall en smilende konge som ser Richardsson motta hyllesten fra det norske publikummet.

Richardsson fikk også gleden av å hilse prinsesse Astrid like etterpå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Richardsson

Prinsesse Astrid var også på tribunen i Holmenkollen. Her hilser hun på vinneren Daniel Richardsson.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Stolt over å ha vunnet i Norge

Svensken var et eneste stort smil etter løpet og det var lett å se at han var meget stolt.

– Jeg mener femmila er langrennets langrenn. Det krever mye å gå en femmil, og det å vinne i Norge – det er jo deres nasjonalsport ... Det er en stor greie for meg å vinne på dette stedet. Jeg har aldri før lyktes i en femmil med fellesstart, men i dag følte jeg meg sterk, sier han til Expressen.

33-åringen har kommet sterkt tilbake etter at han i fjor sommer ble rammet av en bilulykke. En nær venn av ham omkom i ulykken.

– Det har vært en lang vei å gå. Men jeg har hele tiden trodd på dette. Jeg hadde en drøm, og man må tro på det man gjør. Jeg har funnet en treningsform som fungerer bra for meg, og jeg har blitt mer grundig i det jeg gjør, sier han til Expressen.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp
Sportslørdag: V-cupfinale hopp
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Paraalpint storslalåm 2. omgang