Konge-tabbe av svensken: – Visste ikke hvem jeg skulle hilse på

Daniel Richardsson (31) viste på lørdagens femmil i Kollen at han er en knallgod skiløper. Men etter løpet ble det klart at svensken ikke har like gode kunnskaper om den norske kongefamilien.

Daniel Richardsson

Daniel Richardsson syntes det var pinlig at han ikke visste hvem kong Harald var. Men de ble fort kjent – og fant tonen på kongetribunen i Kollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Daniel Richardsson

Daniel Richardsson kunne juble for seieren på femmila i Kollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det ble litt pinlig i starten, sier Daniel Richardsson til SVT om møtet med kong Harald i Holmenkollen.

Svenske Richardsson var kongen av femmila i Oslo. Han slo «knockout» Martin Johnsrud Sundby på oppløpet og kunne juble for sin første verdenscupseier siden 2011.

Og når man vinner i Kollen, får man hilse på den norske Kongen, som har vært til stede på femmila i en årrekke. Men da Richardsson ble geleidet opp til kongefamiliens tribune visste ikke svensken helt hvem han hilste på.

– Kjente han ikke igjen

– Han gratulerte så klart. Han syntes det var et fint løp og sa at det var morsomt at en svenske vant. Jeg takket han for ordene – men jeg kjente han ikke igjen med en gang og visste ikke hvem jeg skulle hilse på, sier han til SVT.

Det så imidlertid ut som om Richardsson reddet seg inn etter hvert. Bildet over viser i hvert fall en smilende konge som ser Richardsson motta hyllesten fra det norske publikummet.

Richardsson fikk også gleden av å hilse prinsesse Astrid like etterpå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Richardsson

Prinsesse Astrid var også på tribunen i Holmenkollen. Her hilser hun på vinneren Daniel Richardsson.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Stolt over å ha vunnet i Norge

Svensken var et eneste stort smil etter løpet og det var lett å se at han var meget stolt.

– Jeg mener femmila er langrennets langrenn. Det krever mye å gå en femmil, og det å vinne i Norge – det er jo deres nasjonalsport ... Det er en stor greie for meg å vinne på dette stedet. Jeg har aldri før lyktes i en femmil med fellesstart, men i dag følte jeg meg sterk, sier han til Expressen.

33-åringen har kommet sterkt tilbake etter at han i fjor sommer ble rammet av en bilulykke. En nær venn av ham omkom i ulykken.

– Det har vært en lang vei å gå. Men jeg har hele tiden trodd på dette. Jeg hadde en drøm, og man må tro på det man gjør. Jeg har funnet en treningsform som fungerer bra for meg, og jeg har blitt mer grundig i det jeg gjør, sier han til Expressen.

Siste nytt

 • Graham Hansen i storform for Barca

  Caroline Graham Hansen var i storform da FC Barcelona slo Minsk 5–0 i den første av to åttedelsfinaler i Mesterligaen torsdag kveld. Den tidligere Wolfsburg-spilleren noterte seg for målgivende på Barcelonas to første nettkjenninger. Hun ble tatt av banen etter en snau time, sannsynligvis for å være uthvilt til større oppgaver. Returkampen mellom Barcelona og Minsk spilles 30. oktober.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: FC Barcelona Femení/Twitter
 • Remis for Carlsen på Isle of Man

  Verdensmester Magnus Carlsen ble presset av unge Kirill Aleksejenko, men kom aldri i virkelig trøbbel og spilte remis med svarte brikker på Isle of Man torsdag. Etter fire timer ved brettet og 55 trekk ble spillerne enige om remis.

  magnus carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK
 • Behandler rasismesaken  28. oktober

  UEFAs disiplinærkommisjon skal 28. oktober behandle hendelsene i kampen mellom Bulgaria og England, der hjemmefans blamerte seg med apelyder og nazihilsener. Det bekrefter en UEFA-talsperson overfor nyhetsbyrået AFP.

  UEFA-president Aleksander Ceferins løfte om å gå til krig mot tribunerasisme vil bli satt på prøve når disiplinærkommisjonen diskuterer straffereaksjoner etter hendelsene i EM-kvalifiseringskampen i Sofia.

  15 personer er identifisert gjennom videobilder av publikum på Vasil Levski stadion. En 18-åring ble onsdag siktet for å ha gjort nazihilsen, og fire andre er bøtelagt og bannlyst fra idrettstribuner i to år. (NTB)

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal