Anand advarer Carlsen: – Jeg har noen overraskelser

Den indiske stormesteren varsler endringer i teamet før VM-kampen mot Magnus Carlsen (23) i november.

Viswanathan Anand

Viswanathan Anand har bestemt seg for endre taktikk før VM-kampen i sjakk mot Magnus Carlsen i november.

Foto: Arun Sankar K / Ap

– Jeg vil gå nye veier for å vinne. Gjør jeg ikke det mislykkes jeg, sier Viswanathan Anand (44) til avisen The New Indian Express.

I høst ble han avkledd av Magnus Carlsen under VM-kampen i sin hjemby Chennai. Det var en ydmykelse han vil gjøre alt for å unngå igjen.

Da han onsdag igjen møtte pressen hjemme i Chennai røpte 44-åringen at han vurderer å bytte ut deler av teamet som ikke lyktes under VM-kampen i høst.

– Jeg har noen ideer og det vil komme overraskelser, men alt kan ikke diskuteres offentlig, sa den indiske stormesteren med kallenavnet «Tigeren fra Madras».

Flere i teamet

Anand kom onsdag rett fra Russland hvor han på lørdag vant kandidatturneringen som sikrer han en ny VM-kamp mot Carlsen.

Det er mange meninger om hva den indiske stormesteren bør gjøre før det nye møtet mellom de to i november. Den firedobbelte kvinnelige verdensmesteren, Susan Polgar, mener ifølge den indiske avisen at Anand bør skaffe seg flere såkalte strateger i teamet sitt.

Til det svarer «Tigeren fra Madras» følgende:

– Jeg har en del ideer, men de kan jeg ikke diskutere her.

Topp fire

Etter VM-nederlaget har det blitt spekulert i om Anands dager blant sjakkeliten er talte. Lørdagens seier gjorde kritikernes dystre spådommer til skamme.

Magnus Carlsen-trener Peter Heine Nilsen kalte seieren «et av tidenes comeback».

Selv skal Anand ha sagt at gode resultater er som oksygen for kroppen.

– Gode resultater endrer en persons innstilling og skaper positive følelser, fortalte 44-åringen som hevder han hadde vært fornøyd med et topp fire-resultat i kandidatturneringen.

Siste nytt

 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal