Anand advarer Carlsen: – Jeg har noen overraskelser

Den indiske stormesteren varsler endringer i teamet før VM-kampen mot Magnus Carlsen (23) i november.

Viswanathan Anand

Viswanathan Anand har bestemt seg for endre taktikk før VM-kampen i sjakk mot Magnus Carlsen i november.

Foto: Arun Sankar K / Ap

– Jeg vil gå nye veier for å vinne. Gjør jeg ikke det mislykkes jeg, sier Viswanathan Anand (44) til avisen The New Indian Express.

I høst ble han avkledd av Magnus Carlsen under VM-kampen i sin hjemby Chennai. Det var en ydmykelse han vil gjøre alt for å unngå igjen.

Da han onsdag igjen møtte pressen hjemme i Chennai røpte 44-åringen at han vurderer å bytte ut deler av teamet som ikke lyktes under VM-kampen i høst.

– Jeg har noen ideer og det vil komme overraskelser, men alt kan ikke diskuteres offentlig, sa den indiske stormesteren med kallenavnet «Tigeren fra Madras».

Flere i teamet

Anand kom onsdag rett fra Russland hvor han på lørdag vant kandidatturneringen som sikrer han en ny VM-kamp mot Carlsen.

Det er mange meninger om hva den indiske stormesteren bør gjøre før det nye møtet mellom de to i november. Den firedobbelte kvinnelige verdensmesteren, Susan Polgar, mener ifølge den indiske avisen at Anand bør skaffe seg flere såkalte strateger i teamet sitt.

Til det svarer «Tigeren fra Madras» følgende:

– Jeg har en del ideer, men de kan jeg ikke diskutere her.

Topp fire

Etter VM-nederlaget har det blitt spekulert i om Anands dager blant sjakkeliten er talte. Lørdagens seier gjorde kritikernes dystre spådommer til skamme.

Magnus Carlsen-trener Peter Heine Nilsen kalte seieren «et av tidenes comeback».

Selv skal Anand ha sagt at gode resultater er som oksygen for kroppen.

– Gode resultater endrer en persons innstilling og skaper positive følelser, fortalte 44-åringen som hevder han hadde vært fornøyd med et topp fire-resultat i kandidatturneringen.

Siste nytt

 • Moe Wold til FA-cupfinalen

  Ingrid Moe Wold og hennes Everton er klare for den engelske FA-cupfinalen etter å ha slått Birmingham 3–0 onsdag kveld. Simone Magill, Nicoline Sørensen og Valerie Gauvin scoret målene for Merseyside-laget. Moe Wold noterte seg for en målgivende pasning på den siste scoringen.

  I finalen møter Moe Wold og lagvenninnene Manchester City eller Arsenal, som møtes i den andre semifinalen torsdag.

  Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Ødegaard på benken da Real vant

  Etter å ha startet Real Madrids to første seriekamper i høst måtte Martin Ødegaard følge hele oppgjøret fra benken da Valladolid ble slått 1–0 onsdag.

  Zinedine Zidanes menn slet med å bryte ned Valladolid, og treneren gjorde tre bytter et snaut kvarter etter pause. Inn kom Dani Carvajal, Marco Asensio og Vinicius Junior, og det var sistnevnte som skulle score det avgjørende målet.

  I det 65. minutt kranglet brasilianeren ballen inn til Federico Valverde, som sendte den videre i retning av Karim Benzema. Så langt kom den ikke, for Valladolid-spillerne Raul Carnero og Javi Sanchez hadde hver sitt mislykkede forsøk på å klarere. De fikk ballen bort fra Benzema, men sendte den rett til Vinicius Junior, som scoret.

  (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • United til kvartfinale

  Juan Mata, Scott McTominay og Paul Pogba scoret målene da Manchester United slo Brighton 3–0 borte i ligacupen onsdag kveld. Dermed er Ole Gunnar Solskjærs menn med i kvartfinaletrekningen torsdag kveld.

  I øsregnet i Brighton var ligacupkampen langt fra fyrverkeriet de to klubbene leverte da de med ganske andre oppstillinger møttes i Premier League lørdag.

  Da vant United 3–2 med et straffespark dypt inn i overtiden, etter at dommeren egentlig hadde blåst av. Da hadde Brighton fem stolpetreff i tillegg til de to målene, men onsdag kom ikke hjemmelaget til mange sjanser.

  De andre åttedelsfinalene onsdag endte slik: Newport-Newcastle 1–1 (4–5 etter straffer), Burnley-Manchester City 0–3, Everton-West Ham 4–1.

  (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Andy Rain / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal