Vishy Anand: – It's a bitch isn't it?

CHENNAI/OSLO (NRK.no): Viswanathan Anand var en slagen mann etter nederlaget for Magnus Carlsen. På pressekonferansen ba Anand Indias befolkning om unnskyldning for at han ikke ga Carlsen mer konkurranse.

Klipp fra pressekonferansen med Vishy Anand og Magnus Carlsen.

Vishy Anand var svært skuffet etter VM-tapet. På et spørsmål om nederlaget, svarte inderen: – Yeah, it's a bitch isn't it?

Carlsen

Magnus Carlsen strålte etter VM-seieren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Selvfølgelig er jeg skuffet over spillet mitt. Selv med all støtten, kom jeg aldri i gang. Jeg kan bare be dem om unnskyldning for at det ikke var en bedre kamp. Hva mer kan jeg si?

Det sa Vishy Anand på pressekonferansen rett etter at det ble klart at Magnus Carlsen dytter han ned fra VM-tronen. Den unge norske sjakkspilleren fra Bærum tok sammenlagt en knusende VM-seier på bortebane.

– All honnør til Carlsen

Da en av de indiske journalistene stilte spørsmål om forventningspresset i landet og skuffelsen over å ha tapt, svarte Anand på engelsk:

– It's a bitch isn't it?

På godt norsk kan man oversette dette til: «det er noe ordentlig dritt».

Anand har ikke vist mye følelser under de mange pressekonferansene i Chennai, men i dag så han skuffet ut, og var flere ganger irritert på journalistene som stilte spørsmål i munnen på hverandre.

44-åringen forklarte også at han var skuffet over flere av de store feilene han hadde begått i løpet av VM-partiene.

– Han har fremprovosert feil fra meg. All honnør til ham, sa Anand.

Fikk skryt av Carlsen

Inderen gikk fra pressekonferansen før verdenspressen begynte å stille Carlsen spørsmål. Men før Anand reiste seg, rakk Carlsen og gi honnør til den indiske motstanderen.

– Det er en ære å ha fått spille VM mot han. Jeg håper å se Anand kandidatturneringene som venter.

Viswanathan Krishnaswamy, sportsredaktør i New Generation Media Corporation Private Limited (NGMCP), har fulgt Anand i over 20 år. Han synes det er trist å se at den indiske folkehelten dyttes ned fra VM-tronen.

– Det er hjerteskjærende for meg som sjakkjournalist å se at det er slutten på en æra. Anand kommer til å fortsette å spille noe sjakk, men nå er han ikke lenger verdens beste, sier Krishnaswamy.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet ...)

Parti 10 endte med remis. Det holdt for Magnus Carlsen og han vant sjakk-VM.

Se Magnus Carlsen blir verdensmester her

– Tidenes beste spiller

Journalisten tror at den indiske stormesteren og regjerende verdensmesteren tar VM-tapet tungt.

– Det kommer alltid en tid for idrettsutøvere når de må innse at man rett og slett ikke er best lenger. Jeg tror han visste det i forkant av dette verdensmesterskapet. Men det skal sies at han har gikk Carlsen kamp døra til tross for noen blundere, sier han.

Krishnaswamy har latt seg imponere av Magnus Carlsens ferdigheter og spill under mesterskapet.

– Motstanderen har spilt mer energisk enn Anand. Carlsen spiller med stor selvtillit med tanke på den unge alderen og han har vist en utrolig styrke selv om han til tider hadde et veldig vanskelig utgangspunkt på brettet. Carlsen kommer til å bli en av tidenes beste sjakkspillere, konstaterer han.

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal