Hopp til innhold

Vishy Anand: – It's a bitch isn't it?

CHENNAI/OSLO (NRK.no): Viswanathan Anand var en slagen mann etter nederlaget for Magnus Carlsen. På pressekonferansen ba Anand Indias befolkning om unnskyldning for at han ikke ga Carlsen mer konkurranse.

Klipp fra pressekonferansen med Vishy Anand og Magnus Carlsen.

Vishy Anand var svært skuffet etter VM-tapet. På et spørsmål om nederlaget, svarte inderen: – Yeah, it's a bitch isn't it?

Carlsen

Magnus Carlsen strålte etter VM-seieren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Selvfølgelig er jeg skuffet over spillet mitt. Selv med all støtten, kom jeg aldri i gang. Jeg kan bare be dem om unnskyldning for at det ikke var en bedre kamp. Hva mer kan jeg si?

Det sa Vishy Anand på pressekonferansen rett etter at det ble klart at Magnus Carlsen dytter han ned fra VM-tronen. Den unge norske sjakkspilleren fra Bærum tok sammenlagt en knusende VM-seier på bortebane.

– All honnør til Carlsen

Da en av de indiske journalistene stilte spørsmål om forventningspresset i landet og skuffelsen over å ha tapt, svarte Anand på engelsk:

– It's a bitch isn't it?

På godt norsk kan man oversette dette til: «det er noe ordentlig dritt».

Anand har ikke vist mye følelser under de mange pressekonferansene i Chennai, men i dag så han skuffet ut, og var flere ganger irritert på journalistene som stilte spørsmål i munnen på hverandre.

44-åringen forklarte også at han var skuffet over flere av de store feilene han hadde begått i løpet av VM-partiene.

– Han har fremprovosert feil fra meg. All honnør til ham, sa Anand.

Fikk skryt av Carlsen

Inderen gikk fra pressekonferansen før verdenspressen begynte å stille Carlsen spørsmål. Men før Anand reiste seg, rakk Carlsen og gi honnør til den indiske motstanderen.

– Det er en ære å ha fått spille VM mot han. Jeg håper å se Anand kandidatturneringene som venter.

Viswanathan Krishnaswamy, sportsredaktør i New Generation Media Corporation Private Limited (NGMCP), har fulgt Anand i over 20 år. Han synes det er trist å se at den indiske folkehelten dyttes ned fra VM-tronen.

– Det er hjerteskjærende for meg som sjakkjournalist å se at det er slutten på en æra. Anand kommer til å fortsette å spille noe sjakk, men nå er han ikke lenger verdens beste, sier Krishnaswamy.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet ...)

Parti 10 endte med remis. Det holdt for Magnus Carlsen og han vant sjakk-VM.

Se Magnus Carlsen blir verdensmester her

– Tidenes beste spiller

Journalisten tror at den indiske stormesteren og regjerende verdensmesteren tar VM-tapet tungt.

– Det kommer alltid en tid for idrettsutøvere når de må innse at man rett og slett ikke er best lenger. Jeg tror han visste det i forkant av dette verdensmesterskapet. Men det skal sies at han har gikk Carlsen kamp døra til tross for noen blundere, sier han.

Krishnaswamy har latt seg imponere av Magnus Carlsens ferdigheter og spill under mesterskapet.

– Motstanderen har spilt mer energisk enn Anand. Carlsen spiller med stor selvtillit med tanke på den unge alderen og han har vist en utrolig styrke selv om han til tider hadde et veldig vanskelig utgangspunkt på brettet. Carlsen kommer til å bli en av tidenes beste sjakkspillere, konstaterer han.

Sportsnyheter

Thomas Bach Sebastian Coe

Lordens olympiske dilemma

Han har gjort alt i sin makt for å hindre Russland i å delta i internasjonal sport. Nå kan det knuse hans drøm om å bli idrettens mektigste leder.

RBK-LSK

Kastet fiskekaker på banen: – Helt uakseptabelt

VAR-protestene i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal sendte spillerne i garderoben flere ganger. Til slutt valgte dommeren å avlyse kampen.

Josefine Tomine Eriksen og Henriette Jæger

Norges ukjente «stafettrakett» var nær ved å gi opp: – Skulle spurt om hjelp mye tidligere

Hun var yngst av alle, men tok likevel medalje i junior-EM. Veien derfra til OL-debut skulle imidlertid bli lang for Josefine Tomine Eriksen (23).

Siste nytt

 • Gregersen-dobbel i MLS – stanget Atlanta til seier

  Stian Gregersen headet inn to hjørnespark og ble den store helten da Atlanta United snudde til 2-1-seier over Columbus Crew i MLS søndag.

  United lå under ved pause foran 42.601 tilskuere på hjemmebane, men Gregersen rettet opp det ved å knuse gjesteforsvarerne i lufta på to hjørnespark fra Saba Lobjanidze i det 60. og det 77. minutt.

  Begge ganger løp han inn, tårnet over to motspillere og stanget ballen utagbart i nettet fra kort hold. Det var Gregersens to første mål for Atlanta United.

  – Det var lagscoringer. Servene fra Saba var fantastiske, og Jay (Fortune) sto for flotte sperrer slik at jeg kunne løpe meg fri og score. Vi hadde planlagt det slik, sa Gregersen.

  Han ble etter kampen uttatt på rundens lag i MLS. (NTB)

  MLS Toronto Atlanta Soccer
  Foto: Danny Karnik / AP
 • Bodø/Glimt kan få polsk motstand i mesterliga-kvalifiseringen

  Bodø/Glimt skal opp mot polske Jagiellonia Bialystok eller Panevezys fra Litauen i neste runde hvis laget unngår fiasko mot RFS i jakten på mesterligaspill.

  Det ble klart da trekningen av kvalifiseringens 3. runde ble gjort mandag.

  Glimt var seedet i sin pulje og kunne ikke trekke potensielt tøffe motstandere som greske PAOK og Ferencváros fra Ungarn.

  Nordlendingene er klare favoritter når europasommeren starter mot RFS. Den første kampen spilles på Aspmyra torsdag, mens returen går i Latvia en uke senere.

  Dobbeltmøtet med Jagiellonia Bialystok eller Panevezys er lagt til 6./7. og 13. august. Skulle det bli sammenlagtseier også der, vil Glimt være én siste runde unna plass i den gjeveste europacupen.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Odd (3-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Vingegaard står over Vueltaen: – Tror aldri jeg har vært så sliten

  Jonas Vingegaard føler seg tom etter en knalltøff Tour de France og dropper å sykle Vuelta a España.

  I fjor ble dansken nummer to i det spanske Grand Tour-rittet. Han ble kun slått av lagkamerat Sepp Kuss.

  – Dessverre stiller jeg ikke til start i Vuelta a España. Jeg har andre prioriteringer i år, men jeg kommer sikkert til å stille der igjen i framtiden, sier Vingegaard til Eurosport, ifølge Reuters.

  Tour de France har vært en prøvelse for Vingegaard, som i april pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter å ha veltet stygt i Baskerland rundt.

  Vingegaard var ikke i nærheten av å hamle opp med Tadej Pogacar sammenlagt i Tour de France, men sikret likevel 2.-plass totalt og fikk også med seg en emosjonell etappeseier på rittets 11. etappe.

  Rittet har kostet mange krefter, forteller dansken.

  – Jeg er sliten. Jeg tror aldri at jeg har vært så sliten etter et Grand Tour-ritt før. For å være ærlig er jeg utslitt, sier Vingegaard, som forteller at han vil forsøke å vinne Tour de France igjen neste år.

  Vingegaard vant touren både i 2022 og 2023 foran Pogacar. Sloveneren vant derimot rittet sammenlagt både i 2020 og 2021, i tillegg til seieren i årets tour.

  Vuelta a España starter 17. august og varer til 8. september.

  (NTB)

  oWhE5-p_DQk
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal