NRK Meny
Normal

Vishy Anand: – It's a bitch isn't it?

CHENNAI/OSLO (NRK.no): Viswanathan Anand var en slagen mann etter nederlaget for Magnus Carlsen. På pressekonferansen ba Anand Indias befolkning om unnskyldning for at han ikke ga Carlsen mer konkurranse.

Klipp fra pressekonferansen med Vishy Anand og Magnus Carlsen.

Vishy Anand var svært skuffet etter VM-tapet. På et spørsmål om nederlaget, svarte inderen: – Yeah, it's a bitch isn't it?

Carlsen

Magnus Carlsen strålte etter VM-seieren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Selvfølgelig er jeg skuffet over spillet mitt. Selv med all støtten, kom jeg aldri i gang. Jeg kan bare be dem om unnskyldning for at det ikke var en bedre kamp. Hva mer kan jeg si?

Det sa Vishy Anand på pressekonferansen rett etter at det ble klart at Magnus Carlsen dytter han ned fra VM-tronen. Den unge norske sjakkspilleren fra Bærum tok sammenlagt en knusende VM-seier på bortebane.

– All honnør til Carlsen

Da en av de indiske journalistene stilte spørsmål om forventningspresset i landet og skuffelsen over å ha tapt, svarte Anand på engelsk:

– It's a bitch isn't it?

På godt norsk kan man oversette dette til: «det er noe ordentlig dritt».

Anand har ikke vist mye følelser under de mange pressekonferansene i Chennai, men i dag så han skuffet ut, og var flere ganger irritert på journalistene som stilte spørsmål i munnen på hverandre.

44-åringen forklarte også at han var skuffet over flere av de store feilene han hadde begått i løpet av VM-partiene.

– Han har fremprovosert feil fra meg. All honnør til ham, sa Anand.

Fikk skryt av Carlsen

Inderen gikk fra pressekonferansen før verdenspressen begynte å stille Carlsen spørsmål. Men før Anand reiste seg, rakk Carlsen og gi honnør til den indiske motstanderen.

– Det er en ære å ha fått spille VM mot han. Jeg håper å se Anand kandidatturneringene som venter.

Viswanathan Krishnaswamy, sportsredaktør i New Generation Media Corporation Private Limited (NGMCP), har fulgt Anand i over 20 år. Han synes det er trist å se at den indiske folkehelten dyttes ned fra VM-tronen.

– Det er hjerteskjærende for meg som sjakkjournalist å se at det er slutten på en æra. Anand kommer til å fortsette å spille noe sjakk, men nå er han ikke lenger verdens beste, sier Krishnaswamy.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet ...)

Parti 10 endte med remis. Det holdt for Magnus Carlsen og han vant sjakk-VM.

Se Magnus Carlsen blir verdensmester her

– Tidenes beste spiller

Journalisten tror at den indiske stormesteren og regjerende verdensmesteren tar VM-tapet tungt.

– Det kommer alltid en tid for idrettsutøvere når de må innse at man rett og slett ikke er best lenger. Jeg tror han visste det i forkant av dette verdensmesterskapet. Men det skal sies at han har gikk Carlsen kamp døra til tross for noen blundere, sier han.

Krishnaswamy har latt seg imponere av Magnus Carlsens ferdigheter og spill under mesterskapet.

– Motstanderen har spilt mer energisk enn Anand. Carlsen spiller med stor selvtillit med tanke på den unge alderen og han har vist en utrolig styrke selv om han til tider hadde et veldig vanskelig utgangspunkt på brettet. Carlsen kommer til å bli en av tidenes beste sjakkspillere, konstaterer han.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal