NRK Meny
Normal

Virusplagene borte: Enorm forvandling for Bø

ÖSTERSUND (NRK): Tarjei Bø er endelig kvitt ettervirkningene av Twar-sykdommen. Resultatet er at han trolig ender på 200 timer mer trening i år, bare gjennom å holde seg frisk.

Tarjei Bø

I FORM: Tarjei Bø leverte en strålende etappe da Norge vant mix-stafetten under verdenscupåpningen i Östersund søndag.

Foto: Marie Birkl/TT / NTB scanpix

For nå har Bø ligget på jevnt hundre timer trening i måneden siden oppkjøringen startet i våres. Og da kommer skytetreningen i tillegg.

Stor økning

De siste årene har han vært så mye syk at det er rundt 20 prosent økning, bare på grunn av at han har holdt seg frisk. I år er han endelig kvitt plagene som har herjet ham i perioder, siden han fikk påvist twar-bakterien for over tre år siden.

Fortsetter han den trenden uten avbrekk gjennom sesongen vil han kunne plusse på rundt 200 timer i løpet av året i forhold til de siste årene.

– Det blir sikkert det med tanke på at jeg har holdt meg frisk. Det er ikke slik at jeg trener 200 timer mer bare fordi jeg legger inn mer trening. Men jeg er litt mer i pluss samtidig som jeg ikke har fått avbrekkene som jeg har hatt tidligere, som gjør at det blir en del timer til slutt, sier Tarjei Bø til NRK dagen før verdenscupen starter i Östersund.

høstet allerede anerkjennelse etter å ha gått inn til seier for det norske stafettlaget i mix-stafetten, som samtidig var årets første konkurransedag i verdenscupen sist helg.

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre enn dette, sa NRKs ekspert Ola Lunde om Bø etter hans solide etappe.

Tarjei Bø mot Emil Hegle i testrenn

MYE TRENING PÅ SOMMEREN: Tarjei Bø trener omtrent 600 timer fra mai til og med oktober. Her mot Emil Hegle Svendsen i et testrenn i Holmenkollen i september.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

600 timer i sommerhalvåret

Selv mener Bø at han har følt seg like bra før i karrieren, men at han aldri har hatt den gode følelsen han har nå, så tidlig i sesongen.

– Jeg trener vel cirka 600 timer fra mai til og med oktober. Egentlig på vinteren så får vi trent mindre enn en seig langrennsløper som vi sammenligner oss med. Fordi vi går ni renn på tre uker. Da handler det mest om å restituere, sier Bø før han nettopp går inn i en slik treukersperiode før julaften.

NRK-ekspert Halvard Hanevold mener Tarjei Bø sammen med franske Martin Fourcade tyske og Simon Schempp. Bø er den siste som vant verdenscupen før Martin Fourcade startet sin voldsomme dominans.

– Det ser ut som fortsettelsen av det vi så i 2011. Det viser at det er viktig å holde seg frisk og det viser at han tåler mye trening også. En del løpere har faktisk hatt gode sesonger når de har vært syke også. De har kanskje trent for mye, for hardt og hvilt for lite, sier Hanevold.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten