Hopp til innhold

Vingegaard vant for hardt skadet lagkamerat: – Ønsket å vinne for bestevennen min

Jumbo-Visma-dominansen fortsetter i årets Vuelta a España. Med fire kilometer igjen av tirsdagens etappe, den 16. av 21 etappe i årets Vuelta, angrep han i stigningen opp til Bejes.

Bak i feltet tittet de andre sammenlagtkanonene i stor grad på hverandre og Vingegaard fikk raskt et forsprang på rundt ett minutt.

Vingegaard krysset målstreken i ensom majestet, men uten å feire seieren. Tidligere tirsdag ble det kjent at lagkameraten Nathan Van Hooydonck hadde vært i en bilulykke, hvor belgieren fikk et illebefinnende. Van Hooydonck ble ifølge belgiske medier gjenopplivet på stedet, før han ble sendt til sykehus.

– Vi fikk noen forferdelige nyheter i dag tidlig. Jeg ønsket å vinne for bestevennen min i dag. Heldigvis er det nå gode nyheter rundt hans tilstand. Det er en stor lettelse for meg og for laget, sier Vingegaard til arrangøren.

Van Hooydonck var en av hjelperytterne til Vingegaard i sommerens Tour de France, som endte med seier til Vingegaard.

Jumbo-Vismas Attila Valter sier til Eurosport at de fikk beskjed over lagradioen at Van Hooydonck er våken og «ganske okey».

Laget selv bekrefter tirsdag kveld at Van Hooydonck er våken og at tilstanden hans ikke er kritisk.

Finn Fisher-Black ble nummer to på etappen, 43 sekunder bak Vingegaard. Først av de andre sammenlagtkanonene var Juan Ayuso, som kom inn til femteplass ett minutt og ett sekund bak Vingegaard.

I samme gruppe satt også Primoz Roglic, mens sammenlagtleder Sepp Kuss kom inn ytterligere fire sekunder bak.

De tre Jumbo-Visma-rytterne er stadig på de tre øverste plassene i sammendraget, men nå er Kuss bare 29 sekunder foran Vingegaard. Roglic er ett minutt og 33 sekunder bak Kuss.

Rittet avsluttes søndag.

Jonas Vingegaard
Foto: ANDER GILLENEA / AFP

Siste nytt

 • Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Fotballprofilen Guro Reiten har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider lørdag formiddag.

  – Jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. Det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. Det er ingen andre steder jeg ville være, sier Reiten, ifølge NTB.

  Women's Super League - Manchester City v Chelsea
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på Lillehammer senere i dag.

  Det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen.

  – Det er en drømmedag for Riiber. Han er uslåelig, denne karen. For et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes.

  Det sa hun etter et Riiber-hopp på 102 meter. Det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran Ryota Yamamota i langrennet.

  – Det er et hindsides nivå, roser lagkamerat Jørgen Graabak.

  1Sn0mQWT-w0
  Foto: NTB
 • Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på Lillehammer.

  Hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne Mari Leinan Lund foran langrennet.

  Det skal gås fem kilometer senere lørdag. Leinan Lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver NTB.

  – Det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. Jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til NRK rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

  – Én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det.

  Langrennet har start klokken 13.30. Det ser du på NRK 1.

  Verdenscup kombinert kvinner, Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal