NRK Meny
Normal

Vindfull seier til Tutta

Suzann Pettersen gikk helt til topps LPGA-touren i Gyeongju.

Suzann Pettersen i tradisjonelle koreanske klær og med beviset på at hun vant i Gyeongju.
Foto: JO YONG-HAK / REUTERS

Suzann Pettersen vant LPGA-tourens Hana Bank Kolon Championship i Sør-Korea Søndag. Hun var tre slag under par.

Pettersens scorekort

Dermed tok "Tutta" sin fjerde LPGA-tittel.

Enkleste seieren

Denne seieren var trolig den aller enkleste av samtlige seiere hun har hatt i år. Finalerunden i 54-hulls-turneringen ble avlyst på grunn av den sterke vinden. Etter bare 36 spilte hull i Sør-Korea var det ikke mulig å spille finalerunden på Mauna Ocean & Golf Resort.

- Jeg var heldig som vant, men dette er ikke akkurat det jeg og de andre spillerne hadde håpet på, sa Pettersen til LPGA.com etter seieren, og refererte til den sterke vinden som sørget for at finalerunden ikke ble spilt.

- Men jeg gjorde mitt bestefor å stoppe den koreanske seiersrekken, og jeg vil tilbake neste år for å forsvare tittelen, sa hun etter triumfen.

Sinte publikumere

Flere ganger ble finalerunden utsatt, og etter samtaler mellom arrangøren, spillerne og sponsorene bla det klart at det var best å ikke fortsette.

Rundt 5000 fans hadde samlet seg for å se avsluttningen, og flere måtte holdes igjen da de forsøkte å komme seg inn på arrangørens lokaler i protest. Konkurransen er den eneste LPGA-konkurransen i Korea, og fem forskjellige koreanere har vunnet den så langt.

Koreanske Ji Eun-hee hadde de beste resultatene etter lørdagens runde, men hun fikk aldri sjansen til å ta opp kampen med "Tutta". Fire andre koreanere, Ji, Lee Seon-hwa, Jang Jeong, og Moon Hyun-hee, ble blant de fem beste.

Avanserer

Pettersen er ranket som nummer fem i verden, men det er ventet at hun vil avansere på denne listen etter storspill den siste tiden. 

Hun er også på andreplass på LPGAs pengeranking. Det er en liste som viser hvilke spillere som har tjent mest i løpet av året. Natt til i dag kunne 26-åringen plassere ytterligere 1,2 millioner kroner på konto.

 

 

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par