Hopp til innhold

Imponerte mot ein av dei beste i verda: – Eg er ikkje langt bak

Casper Ruud imponerte og heldt lenge koken mot argentinaren del Potro, som er rangert som verdas niande beste spelar, men måtte til slutt sjå seg slått.

Tennisproffen Casper Ruud

SIGER: Ruud er vidare i Italia Open, etter den noko spesielle kampen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nordmannen kom best i gang mot argentinaren som er ti år eldre enn 20 år gamle Ruud, men Juan Martin del Potro vart eit nummer for stor.

– Men eg trur ikkje eg er så langt unna. Eg heng ofte godt med, og er ikkje langt bak i dag. Det er ei veldig positiv tilbakemelding og noko eg tek med meg vidare. Eg brukar dette som motivasjon, og kjenner at eg spelar noko av min beste tennis akkurat no, seier Ruud.

Del Potro vann første sett 6–4. Ruud heldt fram med å imponerte og spelte fantastisk bra også i det andre settet. Men til slutt var det argentinaren som vann også dette settet 6-4, og dermed sikra seg plass i kvartfinalen.

Ruud er rangert som nummer 76 i verda, medan motstandaren altså er rekna som den niande beste.

Han har mellom annan 22 ATP-titlar og har også vunne US Open i 2019.

Med resultata frå Roma vil Ruud kome opp på 61. eller 62.-plass på neste verdsranking. Ruud reiser onsdag til Paris, der han skal vere med i French Open, som tek til neste helg.

Dramatisk runde mot Kyrgios

Han tok seg til tredje runde i ATP-turneringa, etter det som vart ein svært dramatisk kamp. Tredje sett mot Nick Kyrgios enda med at australiaren kaste ein stol ut på tennisbana, før han til slutt forlèt bana i sinne.

– Dette er det verste og mest usportslege eg har sett nokon sinne på ei tennisbane, seier mora til Ruud, Lele Cathrine Ruud, som følte kampen ifrå tribunen i Roma.

Kyrgios er rekna som ein ekte showmann og er mellom annan kjend for å forlate bana midt i ein kamp, serve som ein nybegynnar, prate høglydt til både seg sjølv og dommaren.

– Eg prøvde ikkje berre å halde fokus på meg sjølv gjennom heile kampen. Eg visste at humøret hans er som ei berg- og dalbane. Han har eit veldig høgt topnivå, men kan også gi bort enkle poeng og slag, sa Ruud etterpå.

– Mot slutten fekk eg med meg at det rabla for han, og han fekk som fortent ved å bli diskvalifisert. Han kan berre takke seg sjølv, sa han.

Og i kampen mot nordmannen fekk vi sjå ein tydleg både høglydt og kranglete 24-åring. I tredje runde auka temperamentet berre meir og meir.

Plutseleg kastar australiaren tennisracketen sin i bakken, for deretter å ta tak i ein stol på sidelinja og kaste den ut på bana, medan han kjefta og small.

Kyrgios

DISKA: Nick Kyrgios vart diskvalifisert etter at han kasta ein stol ut på bana.

Foto: Andreas Solaro / AFP

Dommaren gav han først ei åtvaring tidleg i kampen, før han etter fleire nye rundar med kjefting på dommaren fekk poengstraff. Det er då det klikka for australiaren, og han kastar ein stol ut på bana.

Til slutt blir det gamestraff. Ein ekstra dommar vart tilkalla og det enda med at 24-åringen vart diskvalifisert.

Noko som er sjeldan kost i tennis.

– Kasta bort talentet sitt

– Det vart så dramatisk som vi hadde spådd på førehand. Det var litt overraskande, eller kanskje ikkje. Han er jo heilt ustabil. Men vi tar sigeren vi, seier pappa Christian Ruud til NRK etter kampen.

Han snakka med sonen rett etter kampen og seier at Casper ikkje er veldig imponert over måten australiaren oppfører seg på.

– Han er jo ein veldig god tennisspelar. Han har jo ein serv som er heilt latterleg bra, fortel pappa Ruud.

Han legg til at dei visste at Kyrgios ofte ikkje syner så stor interesse når det blir spelt på grus.

– Men når han tok tie-break'ein, så vart han tent og verkeleg ville vinne kampen, så det var kanskje difor han klikka heilt når han vart broten tilbake.

Nesten perfekt spelt

Den australske spelaren var rett nok sportsleg nok til at han gjekk bort og takka Ruud og dommaren for kampen, før han med bagen på skuldra gjekk ifrå bana.

Tennisproffen Casper Ruud

DRAMATIKK: Ruud vann kampen etter at den brått tok ei dramatisk endring.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I det første settet var Ruud suveren mot Kyrgios. I andre sett enda det 6–6. Australiaren vann 7–5 på tie-break.

Tredje runde vart derimot altså langt meir dramatisk.

– Kyrgios greidde å psyke ut Ruud i andre settet, men i tredje sett klarte Ruud og bryte tilbake. Og det seier mykje om kor god han har blitt, seier Eurosport sin tennisekspert, Christer Francke.

– Eg synst eigentleg Casper spelte veldig bra heile kampen. Nesten perfekt spelt av Casper, seier Christian om sonen sin innsats.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal