Ville jubelscener da Liverpool slo City

Jubelbruset var øredøvende på Anfield da Liverpool slo ligaleder Manchester City og påførte laget sesongens første serietap.

Liverpool

JUBELSCENER: Liverpool sikret seier over Liverpool på hjemmebane.

Foto: Oli Scarff / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

LIverpool ledet på det meste 4-1, men City kom sterkt tilbake i sluttminuttene og reduserte til 4-3 i en svært spennende kamp. Men til tross for et vanvittig press fra bortelaget, greide Liverpool å sikre seieren denne gangen.

Kampen i Liverpool ble til tider et fyrverkeri av en kamp mellom to lag med svært gode offensive kvaliteter.

Til slutt ble Liverpools fantastiske annenomgang for mye, også for Manchester City som før kampen søndag var uten tap i Premier League etter 22 kamper.

Dermed fortsetter Manchester-lagets dårlige statistikk på Anfield. Man må helt tilbake til 2003 for å finne en kamp der City-laget slo Liverpool borte.

– Gratulerer til Liverpool med seieren. Kampen var i våre hender på 1-1, men våre avslutninger var ikke bra nok og plutselig var det 4-1, sa City-manager Pep Guardiola etter kampen, ifølge BBC.

Mohamed Salah

Mohamed Salah satte inn Liverpools scoring etter 68 minutter.

Foto: Oli Scarff / AFP

Keepertabbe

Alex Oxlade-Chamberlain ga vertene ledelsen etter ni minutter etter en meget god enkeltmannsprestasjon.

Jürgen Klopp valgte å starte med Loris Karius i mål, og uttalte før kampen at keeperplassen er hans om han kom seg gjennom kampen på en god måte.

Keeperdiskusjonen i Liverpool er nok imidlertid ikke omme med det første, for etter 40 minutter dundret Leroy Sané ballen mot Karius' nærmeste hjørne.

Den tyske burvokteren maktet ikke å holde skuddet ute i det som må karakteriseres som en keepertabbe.

– Ja, det kom naturligvis i det hjørnet han sto. Du viste meg det. Folk finner alltid håret i suppen, og Loris (Karius) vet det, sa Klopp etter kampen om sin landsmanns innsats på 1-1-scoringen.

Eksplosjon etter pause

Lagene gikk til pause på 1-1, men like før timen var passert eksploderte både Liverpool-laget og Anfield-publikummet.

Roberto Firmino ble spilt gjennom av Oxlade Chamberlain, og i duell med John Stones var brasilianeren sterkest. I duell med Ederson i City-målet valgte Firmino elegant å chippe ballen over sin landsmann og i mål.

Publikum hadde så vidt rukket å sette seg da Sadio Mané dundret ballen i tverrliggeren, men kun sekunder senere lyktes det for senegaleseren.

Han fikk ballen på rundt seksten meter og svarte med å måke den opp i krysset med venstrefoten.

Det komplette marerittet ble et faktum for City-laget da Ederson etter 67 minutter sendte et utspill rett i beina på Mohamed Salah.

Egypteren takket for muligheten og sendte ballen i en bue over den brasilianske målvakten.

Sadio Mane, left, celebrates with Liverpool's Andrew Robertson

Sadio Mane (til venstre) feirer sammen med Andrew Robertson etter at Manes hadde satt inn Liverpools tredje mål.

Foto: Dave Thompson / AP

City kom tilbake

Bernardo Silva skapte en viss spenning i kampen med sin 2-4-scoring etter 84 minutter og Ilkay Gündogan satte igjen fyr på kampen med sin 3-4-scoring på overtid.

Liverpool holdt imidlertid unna i de siste sekundene og sikret tre poeng.

Manchester City, som nå har tapt sin første Premier League-kamp i en ellers eventyrlig sesong, topper Premier League med 62 poeng.

Liverpool klatrer til tredjeplass med 47 poeng

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Siste nytt

 • Dette er Beijings OL-slagord

  «Saman for ei delt framtid» blir mottoet til vinter-OL i Beijing neste år. Det vart lansert i den kinesiske hovudstaden fredag.

  Ifølgje den lokale organisasjonskomiteen vart frasen vald frå eit utval på 79 forslag frå det mest kjende universitetet i Kina.

  – Ikkje berre omfamnar det konseptet om å dele, men det speglar òg situasjonen i verda med ein global pandemi og ambisjonar alle land har om å komme saman for ei betre framtid, seier seremonidirektør Chen Ning.

  Opningsseremonien blir 4. februar. Beijing blir første vertsbyen som arrangerer leikane både sommar og vinter. I 2008 hadde den kinesiske hovudstaden ansvaret for sommar-OL.

  Motto for Beijing-OL
  Foto: Tingshu Wang / Reuters
 • Meir rulleski for Northug

  Petter Northug held fram med å gå på rulleski på svenske vegar. Søndag stiller han til start på det ni mil lange rennet i Värmland.

  I slutten av august hamna Northug på 42.-plass i Alliansloppet i Trollhättan. Då gjorde han unna 48 kilometer, og rennet vart vunne av heimehåpet Max Novak.

  Søndag prøver Northug seg på nytt i Värmland. Det melder det svenske nyheitsbyrået TT.

  Førre månad gjekk Northug òg to andre rulleskirenn. Han gjorde comeback i ein lagkonkurranse i Blink-festivalen 8. august, og snautt to veker seinare kom han på 65.-plass i ein konkurranse i Toppidrettsveka. Novak dominerte begge gonger.

  Northug la opp som langrennsløpar i 2018.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brettforbundet: Markering aktuelt

  Ola Keul i Brettforbundet seier det er aktuelt å markere menneskerettssituasjonen i Kina i Beijing-OL. IOC godtek ikkje det i konkurranse og seremoniar.

  Den siste tida har skipresident Erik Røste og idrettspresident Berit Kjøll teke avstand frå menneskerettsbrota i arrangørlandet Kina. Vinterleikane er 140 dagar unna.

  Torsdag presenterte norsk idrett et nytt strategidokument som skal veilede hele norsk idrett i internasjonale spørsmål, blant annet om menneskerettigheter.

  Det var forslaget frå Brettforbundet på tinget tidlegare i år som førte fram til dokumentet. Presidenten i forbundet, Ola Keul, seier til NTB at ein kan få sjå utøvarar markere seg, ikkje berre sportsleg, i Kina.

  – Det er aktuelt. Landslaget har for eksempel møtt Amnesty for å få informasjon om menneskerettssituasjonen i Kina og moglege markeringar. Vi trur mest på krafta i felles markeringar på tvers av idrettar og vil samarbeide med andre, skriv Keul i ein e-post.

  OL i Beijing
  Foto: Nicolas Asfouri / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal