NRK Meny
Normal

Så glad ble «Tutta» da Europa tok ledelsen

Suzann Pettersen (32) og de andre europeiske jentene har sikret seg en fem poengs ledelse på USA før siste dag av Solheim Cup.

Pettersen jubler i Solheim Cup

Pettersen jublet ellevilt da lagvenninne Carlota Ciganda senket en birdie-putt på det 18. hullet og økte den europeiske ledelsen fra 4 til 5 poeng.

Foto: Chris Graythen / Afp

Et europeisk lag har aldri før vunnet Solheim Cup på amerikansk jord, men ved Colorado Golf Club er det nettopp det som er i ferd med å skje.

I lørdagens four-ball-øvelse tok europeerne fire poeng av fire mulige, og er plutselig oppe i en solid fem poengs ledelse før siste dag.

Europa leder 10,5 - 5,5. Aldri før har ledelsen vært større før siste dag.

– Det kritiske søndag er at amerikanerne kommer til å fyre på alt de har. De kommer til å være revansjsugne som søren. Det blir viktig å gå ut og gjøre jobben og ikke forvente at de andre skal gjøre den for deg, sa Tutta til NTB via kommunikasjonsansvarlig Tom Gundersen i Norges Golfforbund etter lørdagens runde.

«Tutta» tapte

Riktignok var Tutta blant de to europeiske parene som tapte på lørdag. Sammen med spanske Beatriz Recari tapte hun den siste kampen i runde tre mot Michelle Wie og Brittany Lang.

Amerikanerne sikret seieren da de fikk to hulls ledelse med kun ett igjen å spille.

Pettersen favoritt

Søndag skal det spilles 12 singlematcher, altså rene en-mot-en-kamper. Der trenger de europeiske kvinnene bare 3,5 poeng av 12 mulige for å sikre den historiske seieren. Aldri før har Europa vunnet Solheim Cup to år på rad.

Pettersens motstander i singlekampen er Lizette Salas, som er ranket som nummer 17 i verden. «Tutta» er ranket som nummer tre.

– Jeg bryr meg ikke om hvem jeg spiller mot. Nå har vi tatt ned så mange at vi har fått alle til å begynne å grine, sa Tutta.

Den norske verdenstreeren deltar for sjuende gang. To ganger har hun vært med på å vinne.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
Eliteserien: Tromsø - Odd og semifinale cupen
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm