Hopp til innhold

Vilde Nilsen cruiset inn til nytt VM-gull: – Jeg har jobbet hardt mentalt

Vilde Nilsen sikret sitt andre gull i VM, da hun spurtet inn til seier på lørdagens klassiske sprint.

VM snøsport for parautøvere

JUBEL: Det ble nok et gull til Vilde Nilsen under VM i snøsport lørdag.

– Det smakte nesten bedre enn det gjorde på 10 km. Det var virkelig deilig å dra det i land, og en lykkerus jeg ikke har kjent på lenge, sier en strålende fornøyd gullvinner til NRK.

Nilsen skaffet seg etter hvert en solid luke til konkurrentene, og kom inn på oppløpet i ensom majestet.

– Det var fantastisk å bare kunne cruise inn til seier, det var veldig gøy.

Sølvet gikk til amerikanske Sydney Peterson, mens Nilsens argeste rival i VM, Ljudmila Liasjenko måtte nøye seg med bronsen.

Slo rivalen

– Jeg tror hun åpnet for hardt i bakken, og jeg visste at hvis jeg ledet på toppen, var det ingen som kunne ta meg, sier Nilsen om sin ukrainske rival.

Konkurrenten mener hun uansett var sjanseløs.

– Det er umulig å slå Vilde i klassisk. Jeg bruker én stav, mens Vilde bruker begge. Det gir henne en stor fordel, svarer Liasjenko.

Gullet er 21-åringens andre i VM i snøsport for parautøvere, og den tredje medaljen totalt.

21-åringen fra Tromsø tok tidligere i mesterskapet et knusende overlegent gull på åpningsdistansen 10 kilometer klassisk.

I tillegg ble det sølvmedalje på 15 km fri, etter en intens sekundstrid med Liasjenko.

VM snøsport for parautøvere

GULL: Vilde Nilsen med sitt andre gull i VM i snøsport.

Foto: Geir Olsen / NTB

Fikk revansje etter sølvet

Lørdagens gullmedalje blir en fin revansj for sølvet på 15 km fri, som Nilsen innrømmer at har irritert henne litt.

– Jeg sov ekstremt dårlig natta etter sølvet, men jeg klarte å omstille og jeg har jobbet hardt mentalt de siste dagene.

To gull og ett sølv er fasit før søndagens stafett, og det er Nilsen godt fornøyd med.

– Det er fantastisk og jeg er veldig lettet over at det ble to gull. Jeg viste det var mulig med tre gull, men jeg er mer enn fornøyd med dette.

Også Nilsens trener Magnus Evenby var godt fornøyd med gullet, selv om han nærmest forventet at Nilsen skulle ta seieren.

– Det er vel ikke lov å si, men jeg var ganske sikker på at det kom til å gå bra i dag.

46-åring til finale på herrenes sprint

Nilsen viste seg tidlig som en favoritt på distansen, og i semifinalen var det ingen som var i nærheten av den norske utøveren.

Hun tok raskt igjen konkurrentene, og gikk deretter i ensom majestet inn til mål.

VM snøsport for parautøvere

OVERRASKET: 46 år gamle Kjartan Haugen

Foto: Geir Olsen / NTB

Det var flere nordmenn som klarte å ta seg til semifinaler i sine respektive klasser, men kun sensasjonsmannen Kjartan Haugen og Nilsen klarte å ta seg helt til finalen.

46 år gamle Haugen overrasket stort, og viste at det fremdeles bor mye i han. I finalen ble det for tøft, og nordmannen ble til slutt sjettemann.

Birgit Skarstein ble nummer fem i sitt semifinaleheat, mens Thomas Oxaal var uheldig og havnet langt bak i sitt heat etter et sammenstøt med en av konkurrentenes ledsager.

– Jeg var sikker på at jeg skulle falle, men jeg gikk rett og slett ikke fort nok etter det, oppsummerer Oxaal.

Siste nytt

  • Uno-X-signering ble europamester – norsk nedtur i Nederland

    Det danske supertalentet Henrik Pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med Uno-X. Fredag tok han EM-gull på landeveien i Nederland.

    Pedersen kom alene til mål på U23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske Emmen. Sølvvinner Ivan Romeo ble slått med 25 sekunder.

    Den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget ColoQuick. Foran neste sesong går veien videre til norske Uno-X.

    Pedersen har signert en fireårskontrakt med laget som ledes av Jens Haugland. I 2024 og 2025 skal han i utgangspunktet sykle som en del av utviklingslaget til Uno-X, før han flyttes opp på profflaget fra 2026.

    Pedersen har tidligere denne sesongen markert seg blant annet i ungdommens utgave av Giro d'Italia.

    For de norske rytterne ble fredagens 136,5 kilometer EM-fellesstart i Emmen en stor nedtur. Per Strand Hagenes var på forhånd pekt på som en rytter med gode sjanser, men slik gikk det ikke.

    Trym Brennsæter ble best av de norske på 50.-plass. Han ble slått av Pedersen med drøye minuttet. De øvrige nordmennene endte enda lenger ned på listene. (NTB)

    Tour de France 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Krisestart for Tutta og Europa i Solheim Cup: – Hun har fått noe å tenke på

    Suzann «Tutta» Pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge Solheim Cup-duellen mot USA fredag. Europa ligger under 0-4.

    Den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. Der slår spillerne annenhver gang på samme ball.

    Europa-kaptein Pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. Da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene.

    – Tutta har fått noe ekstra å tenke på. Det var ikke planen å være fire poeng ned, sa Discovery-kommentator Andreas Torp.

    Særlig overraskende var det at britiske Charley Hull og danske Emily Kristine Pedersen fikk kjempetrøbbel mot amerikanerne Ally Ewing og Cheyenne Knight. Hull og Pedersen fikk aldri spillet til å stemme, og duellen var avgjort i amerikansk favør allerede etter 14 hull.

    – En fryktelig svak prestasjon av Charlie Hull og Emily Pedersen. Det er ingen tvil om at én av dem, kanskje begge to, skal settes på benken til ettermiddagens runde, sa Torp under Discoverys sending.

    Fredag ettermiddag fortsetter duellen i Spania med fire fourballkamper. Der slår de fire spillerne i hver kamp på hver sin ball, og den beste ballen fra hvert av kontinentet er tellende på de 18 hullene. (NTB)

    Spain Solheim Cup Golf
    Foto: Bernat Armangue / AP
  • Forbundstopp åpner for endringer når Bjervig slutter: – Vi har helt sikkert et forbedringspotensial

    Norges Skiforbund må starte jakten på Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef. Rollen kan bli løst annerledes i framtiden.

    Det forteller langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad i et intervju med NTB om Bjervigs kommende avgang og veien videre.

    – Nå må vi sette oss ned og se litt på kravspesifikasjonene. Hva slags person er det vi skal ha? Hva skal rollen være, og skal det gjøres noen endringer i oppgavene en ny langrennssjef skal løse?

    Bjervig-nyheten sprakk i VG torsdag kveld. Han gikk selv ut med saken og oppga manglende sult som forklaring. Flere langrennseksperter mener han har hatt for mange oppgaver siden han inntok sjefsrollen i 2018.

    – Espen har definitivt hatt regien på den organiseringen vi har hatt til nå. Vi ansetter og eventuelt avslutter forholdet til en langrennssjef, og så er det langrennssjefen som organiserer sitt lag, påpeker Skogstad.

    Ski-topper
    Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste