Hopp til innhold

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

– I dag ble det rotterace fra start til slutt. Man er ikke vant til sekundstrid og det ble psykisk jobbing hele veien, sier Nilsen.

Nilsen var på forhånd en av Norges største medaljefavoritter i VM. Hun tok Norges første gull i mesterskapet, som startet på Lillehammer torsdag.

– Jeg går for gull i dag, også, sa hun før tirsdagens 15 km fri teknikk.

Nilsen åpnet relativt forsiktig, og la seg fire-fem sekunder bak de raskeste i sporet. Etter hvert skrudde hun opp tempoet, og ved passering på 6,3 kilometer hadde hun overtatt ledelsen.

Les også : Skarstein rakk ikke starten i VM: – Dette skjer ikke ofte

VM snøsport for parautøvere

Nilsen med sølvmedaljen etter tirsdagens 15 km fri teknikk.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Den som slår meg, fortjener det

Ved neste passeringspunkt hadde hun økt ledelsen ytterligere, og det begynte så smått å lukte gull av løpet til Nilsen.

– Jeg tenkte at jeg var sikret halvveis i sisterunden. Jeg pleier å ha sterke avslutninger, men på sisterunde stivnet jeg totalt. Jeg slet med å stå på beina på slutten. Den som slår meg, fortjener det. All hyllest til henne, kommenterer hun overfor NRK.

For ved 10 km var ledelsen nesten skrumpet bort, og det utviklet seg etter hvert til en sekundstrid om VM-gullet mellom henne og ukrainske Ludmila Liasjenko, som da var 2,2 sekunder bak Nilsen.

Ved 13,9 km økte Nilsen forspranget til snaue 3,9 sekunder. Men greide hun å holde på ledelsen inn til mål?

VM i snøsport for parautøvere 2022 langrenn

Det ble en tøff og jevn 15 km i VM tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Likevel fornøyd med sølv

Det holdt akkurat ikke. Hun ble slått med 2,8 sekunder av Liasjenko, som altså sikret VM-gullet, mens Nilsen denne gangen måtte ta til takke med sølvet.

– Det var tungt og nervepirrende fra start til slutt. Jeg var nok litt tung i kroppen i dag, og kjente meg veldig stiv i høyrebeinet fra første runde. Høyrefoten har en tendens til å stivne, for den tar jobben fra venstrefoten, forklarer hun.

Hun legger likevel til:

– Jeg er veldig fornøyd med sølv og bare to sekunder bak førsteplassen. Det er gøy å se at man ikke vinner med ett minutt hver gang.

– Jeg hadde vært litt skremt om hun slo meg med halvt eller helt minutt. Men nå ser jeg at det er mulig å slå henne senere, sier sølvmedaljevinneren.

Nå ser hun frem mot lørdagens sprint. Hennes favorittdistanse.

– Da skal ingen slå meg, erklærer hun.

Sportsnyheter

Kaos utenfor finalestadion – Liverpool krever gransking

Trengsel, lange køer og kaos utenfor stadion som skal holde mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid førte til at kampen ble utsatt.

Siste nytt

 • Fransk kanal: 68 arrestert i forbindelse med bråket utenfor Champions League-finalen

  Den franske TV-kanalen RMC Sport melder at 68 personer er arrestert etter bråket utenfor Champions League-finalen lørdag kveld. Dette gjelder både bråket utenfor selve arenaen, men også på de to supporterarrangementene andre steder i Paris, skriver VG.

  Det oppsto trengsel og kaos utenfor kamparenaen Stade de France før finalen mellom Liverpool og Real Madrid, som førte til at kampen ble utsatt med en drøy halvtime.

 • Hovland falt flere plasser i Texas

  Golfproffen Viktor Hovland falt mange plasser i PGA-turneringen i Texas etter en runde tre slag over par lørdag.

  Nordmannen er tre slag under par totalt, men er nede på 24.-plass på listene foreløpig. Alle er ikke ferdig med tredje runde ennå.

  Nordmannen fikk en elendig start med dobbelt bogey på første hull, før det ble birdie på neste. Bogey på hull fire og birdie på hull sju gjorde at han var ett slag over par etter de første ni.

  Det gikk ikke veldig mye bedre på de ni siste. Bogey på hull 14 og 17 og ellers par ble beholdningen. Hovland er dermed fire slag bak spillerne som er blant topp 10 foreløpig. (NTB)

 • Ruud hentet seg inn etter kollaps – videre i French Open

  Casper Ruud tok seg til 3. runde i French Open i 2019, 2020 og 2021, men har aldri tatt seg lenger. Men mot italienske Lorenzo Sonego var tredje runde-spøkelset over og Ruud tangerte sitt beste resultat i en Grand Slam-turnering ved å ta seg til 4. runde med 6-2, 6-7, 1-6, 6-4, 6-3.

  Og Ruud fikk en drømmestart og hadde få problemer med italieneren i første sett. Etter en jevn start viste nordmannen hvorfor han er blant verdens aller beste tennisspillere og vant settet 6–2.

  Men i andre sett fikk Ruud det tyngre og Sonego tok han hele veien til tie break. Der var italieneren sterkest og utlignet i sett.

  Det satt tydelig en støkk i Ruud for i tredje sett var Sonego i en egen klasse. Italieneren spilte ball i hatt med Snarøya-gutten og vant settet på overlegent vis 6–1.

  I fjerde og potensielt avgjørende sett skjerpet Ruud seg og kriget seg tilbake i kampen. Lettelsen var tydelig da Ruud sikret settet og et femte sett.

  Det hjalp på selvtilliten og i femte sett var Ruud igjen førende og Sonego klarte ikke sjokkere lenger. Snarøya-gutten var unormalt høylytt og jublet vilt ved hvert poeng da han sikret seieren 6-3.

  I neste runde møter han polske Hubert Hurkacz, som slo David Goffin (7–5, 6–2,6–1) lørdag.

  Nordmannens beste prestasjon i en Grand Slam-turnering til nå er 4. runde fra Australian Open i 2021.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste