NRK Meny
Normal

Vil vise fram Thorkildsen

Andreas Thorkildsens hovedsponsor vil vise fram sin største stjerne i Kina.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen sikter mot nye triumfer

Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Etter planen skulle egentlig Florø være hans første stevne i år, men hans nye, kinesiske sponsor ville det annerledes.

–Min nye sponsor, Li Ning, var interessert i at jeg gjorde et stevne i Shanghai og satte spyd på programmet der. Dermed drar jeg dit og løfter spydet for første gang der den 23. mai, sier Andreas Thorkildsen til NRK.

Spydstjernen sesongåpner dermed en uke tidligere enn planlagt. Hans kinesiske sponsor har kun to friidrettsprofiler i stallen - det norske spydesset og stavdronningen Jelena Isinbajeva. Da sistnevnte valgte å ta en pause fra idretten på ubestemt tid ville sponsoren sikre seg sin andre stjerne til et stevne på kinesisk jord.

Les: Kommer stavdronningen tilbake?

Thorkildsen åpner dermed sesongen 23. mai - fortsetter i Florø den 29. og videre til Bislett 4. juni.

–Det er interessant for meg å starte med konkurranser og komme i gang, og jeg tror at det kan gjøre meg bedre rustet til Bislett Games. Det er greit å ha et par stevner på å justere det som eventuelt måtte justeres, avsluttet Thorkildsen.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal