NRK Meny
Normal

Vil vaksinere OL-utøverne

Alle de OL-aktuelle skal vaksineres mot svineinfluensa før lekene i Vancouver.

Vaksinering
Foto: Roald, Berit, Berit Roald, Foto: Berit Roald / SCANPIX

- Så snart vaksinen er klar, vil vi gå ut med en kampanje for å få flest mulig til å vaksinere seg - aller helst tidlig på høsten, sier landslagslege Ola Rønsen.

Nettradio: Legene tar ingen sjanser

Han og de andre legene som jobber med OL-troppen, tar ingen sjanser. Hvis noen av utøverne blir smittet, kan det bli skjebnesvangert.

- Et tilfelle av svineinfluensa tar vanligvis en ti dagers tid. Det kan skape store vanskeligheter hvis det skjer i OL-oppkjøringen eller under selve OL, sier Rønsen til NRK.

Skøyteløper Håvard Bøkko er én av dem som skal vaksineres i høst. Det er han glad for.

- Jeg gjør det jeg kan for å unngå smitte - unngår unødig håndhilsing, vasker hendene ofte, og er generelt mer forsiktig enn vanlig, sier han.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal