NRK Meny
Normal

Vil straffe ryttere etter toglinje-kaoset

Det franske jernbanebaneselskapet SNFC har kontaktet politiet etter at flere, inkludert Alexander Kristoff, krysset jernbanelinjen under Paris-Roubaix rett foran et høyhastighetstog.

Paris-Roubaix

DRAMATISK: Det var nære på for flere syklister da høyhastighetstoget kom (foto: TV 2).

De har nå klaget til franske påtalemyndigheter og håper at politiet vil se nærmere på saken.

– Millioner av TV-seere så denne uansvarlige handlingen direkte. Det kunne endt svært tragisk, heter det i en uttalelse fra jernbaneselskapet.

France Cycling Paris Roubaix

INNBLANDET: Kristoff var en av rytterne som tok sjansen på å sykle over jernbaneskinnen.

Foto: Michel Spingler / Ap

Hendelsen fant sted på Wallers-overgangen i Nord-Frankrike med knapt 100 kilometer igjen av løpet, og det kunne fort gått veldig galt da flere av sykkelrytterne tok seg over en jernbaneskinne sekunder før toget kom i Paris-Roubaix.

Flere ryttere fikk bommen i hodet og det oppsto fullstendig kaos.

Krysset linjen sekunder før toget kom

Enkelte ryttere krysset toglinjen bare sju sekunder før lyntoget kom susende. Alexander Kristoff, som endte på 10. plass i rittet , var en av rytterne som tok sjansen på å sykle over toglinjen.

– Det var litt på kanten. Jeg var litt langt bak, så jeg krøp under bommen. Jeg sjekket at det var klart, og toget var fortsatt et godt stykke unna, sa Kristoff til TV 2 etter rittet.

Etter dramatikken, som splittet hovedfeltet, ventet de som hadde krysset toglinjen på de som hadde ventet på toget.

– Kunne truffet hovedfeltet

De franske TGV-togene kan oppnå svært høy hastighet. Høyeste trafikkhastighet er 320 km/t, men det er uklart hvilken fart toget som passerte rytterne hadde.

– Flere ryttere krysset bevisst en lukket sikkerhetsbarriere, heter det i en uttalelse fra togselskapet, som annonserer at de vil klage inn sikkerhetsforseelsen til de franske påtalemyndigetene og håper at politiet vil se nærmere på saken.

– Noen sekunder senere kjørte en TGV på denne linjen og kunne ha truffet hovedfeltet, kommenterer de.

Forsvarte rytterne

Jurypresident Guy Dobbalaere forsvarte derimot rytterne etter løpet.

– Det var ikke mulig for rytterne i front å stoppe på en trygg måte. Hovedfeltet var ti meter unna da bommen begynte å bli senket. I teorien skal de som passerer bommen bli kastet ut av løpet, men denne gangen ville det vært urettferdig, sa han.

Les også: Fra én halv til 35 millioner på fem år

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal