Hopp til innhold

Har gransket hockey - nå står andre idretter for tur

Kemnernes dypdykk i ishockeyklubbene har vist et tydelig behov for å granske også flere idretter. Det synes generalsekretæren i idrettsforbundet er helt greit.

Sparta Vålerenga

Hockeyklubbene har de siste månedene fått et bokettersyn av kemneren. Her er Vålerengas Anders Hilt Jørgensen og Spartas Jonas Solberg Andersen i duell i en kamp sist vinter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Astri Marija Rosenqvist

Kemner Astri Marija Rosenqvist i Oslo sier det er naturlig å sjekke situasjonen også i andre norske idrettsklubber.

Foto: Christian Grotnes / NRK

Inge Andersen

Generalsekretær Inge Andersen i idrettsforbundet synes det er flott om kemneren går inn og sjekker norske idrettslag.

Foto: Karlsen, Anette / Scanpix
– Når vi først ser at det gjøres en del feil innen noen idretter, så er det naturlig å tenke at det skjer også i andre idretter. Da er det viktig at vi går ut og gir informasjon og veiledning, sier Oslo-kemner Astri-Marija Rosenqvist til NRK.

I disse dager avsluttes et omfattende og koordinert bokettersyn av samtlige eliteserieklubber i ishockey. Foreløpig vil ikke kemneren kommentere hva de har funnet, men hun regner med at det vil dukke opp feil.

– Har vært betydelig bedring

Ettersom kemnerne ikke bare er ute etter å straffe klubbene for feil de har begått, men også veilede slik at klubbene lærer av eventuelle feil, så ser ishockeypresidenten mye positivt ved kemnernes kontroll, kom det frem torsdag.

Også generalsekretær Inge Andersen i idrettsforbundet synes det er fint om kemneren sjekker flere idrettslag.

– Vi i norsk idrett skal følge de samme spillereglene som gjelder for resten av samfunnet. Vi har som et overordnet mål at idrettsøkonomien skal være så ren og åpen som overhodet mulig, og at myndighetene følger norsk idrett er bare flott, sier Andersen.

Han ønsker ikke å spekulere i hvor mye feil som fakisk gjøres på skatte- og avgiftssiden i norske idrettslag. Derimot tror han mye har bedret seg når det gjelder økonomistyring i idrettslagene de siste årene.

– Det har vært en betydelig bedring på dette området, og det ser jeg der jeg har jobbet som generalsekretær i ni år. I særforbundene og i idrettskretsene er det altoverskyggende en særdeles god økonomistyring. De få gangene det dukker opp tilfeller, så går vi inn og hjelper og støtter. Det er sjeldnere og sjeldnere at vi må rykke ut med tydelige, kompetansemessige tiltak, sier han.

Ønskes velkommen

En annen som ønsker kemneren velkommen inn i idretten, er håndballpresident Karl Arne Johannessen.

– Jeg opplever at hovedintensjonen er å avdekke om det foreligger feil og om ting kan gjøres bedre. Det er klart vi er interesserte i det. En slik gjennomgang synes vi er positivt, sier han.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal