NRK Meny

Vil kvitte seg med hoppforsinkelsene

FALUN (NRK): Utsatte renn er fortsatt et stort problem for hoppsporten. Det vil påtroppende sjef for hoppkomiteen i FIS, Mika Kojonkoski, gjøre noe med.

Mika Kojonkoski

Mika Kojonkoski var norsk landslagstrener i mange år. Nå er han ny sjef for hoppkomiteen i FIS.

Foto: Dag Robert Johansen / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Hvis det står i TV-programmet at det skal begynne skihopp klokka seks, så bør det begynne klokka seks, sier Mika Kojonkoski.

Kojonkoski tar over ansvaret for hoppkomiteen i FIS i juni, og han har allerede identifisert to temaer som står høyt på prioriteringslisten. Den ene er de mye omtalte hoppdressene, men enda viktigere synes han det er med de stadige forsinkelsene. Onsdagens kvalifisering i VM i Falun ble utsatt, og det er ikke første gang hoppsporten sliter med vinden.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen liker tankene Mika Kojonkoski har om hoppsportens videre utvikling.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er alltid er problem at det blir forsinkelser. Når folk har satt seg i sofaen og satt av tid til å se skihopp, så vil de se det. De vil ikke se stadige utsettelser.

Vil ha flere vindnett

Sportssjefen for det norske laget, Clas Brede Bråthen er glad for initiativet fra Norges gamle trener.

– Det er ikke overraskende, siden jeg har jobbet med ham i mange år, men det er gledelig at han har det fokuset. Det kommersielle perspektivet er viktig. Vi driver i underholdningsbransjen og vi driver for publikummet vårt, poengeterer han.

I Falun har det blitt satt opp et vindnett på den ene siden av hoppbakkene, og det er et eksempel til etterfølgelse mener Bråthen.

– Det er en ekstremt utsatt bakke i forhold til naturen rundt, men vindnettet er helt perfekt. At man gjør sånne grep er det viktigste. Det er ikke så mye man kan gjøre på utstyrssiden for å kunne hoppe i mer vind tror jeg, sier sportssjefen.

Bør bli lettere å forstå

Finnen er heller ikke overbevist om at reglene for vindkompensasjon fungerer optimalt.

– Det virker som om det er litt forvirrende for normale folk, men som trener liker jeg det veldig godt. Konkurransene er mer rettferdige nå, men kanskje bør det være lettere å forstå for tv-seerne, tror Kojonkoski.

Clas Brede Bråthen tror imidlertid at reglene er forståelig nok for folk flest.

– Jeg liker også de nye grepene de gjør med å holde på sluttresultatet. Det er ikke så mange ganger i løpet av et år hvor det sportsinteresserte publikummet i Tyskland sitter og holder pusten så lenge som de gjorde under lagkonkurransen og den individuelle konkurransen. Det kan hoppsporten by på, og det er jeg glad for, avslutter han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund