Hopp til innhold

Glem rike sjeiker og landslag: Kåre vil ta «en Eggen»

LERKENDAL/OSLO (NRK): Kåre Ingebrigtsen (49) ønsker å fortsette suksessen som Rosenborg-trener i ti år til, og han hevder ingenting kan lokke ham bort.

Ingebrigtsen

GULLBRØLET: Slik har Rosenborg-supporterne blitt vant til å se Kåre Ingebrigtsen denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Selnæs

VIKTIG: Ole Selnæs har storspilt for gulljagende Rosenborg denne sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Etter at trenerlegenden Nils Arne Eggen forsvant ut fra Lerkendal i 2002 har klubben, inkludert vikariatet til Eggen i 2010, hatt 11 trenerskifter.

Men med Kåre Ingebrigtsen har klubben søkt tilbake til røttene.

Og under ledelse av mannen som bruker Eggen som rådgiver, har det snudd i Trondheim dette året:

  • Rosenborg ligger på toppen av tabellen og er i semifinale i cupen.
  • Trønderne er klar for europaligaen.
  • Klubben blitt et trekkplaster på Lerkendal igjen med nesten 18.000 i snitt.
  • Rosenborg scorer klart mest og slipper inn klart færrest mål.

Ville forsvare seg til seier

Kåre Ingebrigtsen tror mange trenere har følt presset det har vært å ta over etter Eggens eventyrlige karriere med Rosenborg, både i mesterligaen og her hjemme.

– Jeg tror en del har blitt litt redde for at man må vinne. I stedet for å angripe og risikere å bli nummer to, tre eller fire i eliteserien, har man blitt veldig forsiktig og forsøkt å forsvare seg til titler. Det er vanskelig og kjedelig, sier Ingebrigtsen, som selv har vunnet tilbake Lerkendal-publikummet med å være offensiv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eggen

RØRT: Det er snart 13 år siden Nils Arne Eggen og Bent Skammelsrud sendte stafett-pinnen videre etter Lyon-kampen (1-1) på Lerkendal.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Og resultatene har han oppnådd med Eggen-fotball. Og nå har han ambisjon om å bli en ny Nils Arne Eggen det neste tiåret.

– Jeg heller nok klart mest til å være i Trondheim så lenge jeg får lov til å være her. Jeg får nok beskjed når jeg ikke gjør det godt nok her, og da må jeg definitivt slutte, sier han, og forteller at det ikke er noen andre grunner enn manglende resultater som gjør at han vil forlate Trondheim.

Han vil aller helst bare bli. Lenge.

Får ros av Eggen selv

– Jeg har ingen ambisjoner om landslag eller Premier League. Jeg har det fantastisk bra i Rosenborg. Hvis jeg får være i ti år så må jeg ha gjort det brukbart.

– Så hvis en rik sjeik eller Yngve Hallén slår på tråden, så får han nei til svar?

– Det gjør han, sier Ingebrigtsen tydelig og klart.

Når NRK setter seg ned med Eggen og Ingebrigtsen for å måle 2015-utgaven av RBK mot Eggens tidligere gullmannskap, smiler trenerlegenden godt. De to møtes ukentlig for å diskutere trenerens arbeid med laget.

– Jeg må si at jeg er veldig glad for vi har fått en hovedtrener med en stab som i stand til … og nå skal du høre hva jeg har å si; som tar med seg det beste som har vært tidligere, men er i stand til å fornye det til å bli enda bedre.

– Den satt tenker jeg, sier Eggen, først alvorlig, får han bryter ut i latter.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal