Johnsrud Sundby vil ikke ha skiskyttere på laget

Martin Johnsrud Sundby er skeptisk til å ha skiskyttere med på VM-stafetten. Han mener Sjur Røthe er sterkere, og sår samtidig tvil rundt utholdenheten til skiskytterne.

Video -Skiskytterne har ikke kapasitet nok til å gå stafett i ski-VM

– Problemet i en slik type stafett er at det kan gå ganske rolig i seks-syv kilometer på en 3. etappe - og så kan det komme et sinnsykt rykk, og akkurat der er jeg litt bekymret for hva skiskytterne besitter av kapasitet, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK - før han legger til:

– Og der VET jeg at langrennsløperne er sterkere.

Typisk Martin

Dermed taler Sundby mange midt imot, deriblant NRKs skiskytterekspert Ola Lunde. Han sa nylig at Norges medaljesjanser på VM-stafetten blir kraftig svekket om en skiskytter ikke går, og står fast ved det.

- Hvis Martin mener dette, bør han se på Lars Bergers stafett-etappe i OL. Han dro i 10 kilometer, men da sviktet Odd-Bjørn Hjelmeset totalt. Men det er vel litt typisk Martin å være litt kjepphøy, han har vel ikke prestert så veldig mye i sin karriere, sier Lunde.

 • Er Sundby helt på viddene, eller har han et poeng? Si din mening rundt VM-uttaket nederst i artikkelen!

Hegle Svendsen er klar

Hvem som skal gå den 3. stafettetappen under VM på ski fredag 4. mars skaper stor debatt blant NRK.nos lesere, og NRK vet at det også innad i skimiljøet er et mye omtalt tema.

Emil Hegle Svendsen, som har vært raskest av samtlige skiskyttere i sporet denne sesongen, sa tirsdag til NRK at han ønsker å gå - og la heller ikke skjul på at han mener han har bevist at han er god nok.

Avstemning: Gi din stemme her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Røthe er best

Nå lanserer imidlertid Johnsrud Sundby langrennskollegaen Sjur Røthe fra Voss som den beste kandidaten.

– Hvis jeg skulle satt pengene mine på noen, blir det Sjur Røthe. For meg har det ærlig talt ingen ting å hvem som går den etappen, så lenge det er bestemann. Og jeg tror bestemann er Sjur Røthe.

Odd-Bjørn Hjelmeset

Odd-Bjørn Hjelmeset

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

Også Odd-Bjørn Hjelmeset, som i beste fall kan komme med som en reserve på en av de to klassiske etappene på VM-stafetten, mener Røthe kan være det rette valget.

– Jeg får si Sjur Røthe for å legge litt press på ham, flirer Hjelmeset, før han fortsetter:

– Jeg tror han kan være en bra mann. Jeg sier ikke at han er bedre enn skiskytterne, men de har jo et VM de også. Vi får se, sier 39-åringen.

Røthe er klar

Når Sjur Røthe får høre at andre i langrennsmiljøet som vet hva en stafett i et stort mesterskap handler om faktisk lanserer ham som en VM-kandidat, blir han selvsagt smigret.

Sjur Røthe

Sjur Røthe.

Foto: Sandberg, Fredrik / Scanpix

Og - vossingen er klar for utfordringen.

– Jeg har veldig lyst til å gå den etappen. Det hadde vært spennende.

– Først må jeg komme med i VM-troppen, så får jeg vise at jeg er god nok til 3. etappe. Det er stas at de (Sundby og Hjelmeset) legger litt press på meg, det er bare positivt, sier Røthe.

– Må ha Røkke-fly

Skiskytterekspert Ola Lunde mener Lars Berger, som sliter med skade i kneet og har dessuten har sagt nei til ski-VM, ville vært det beste valget på 3. etappe. Når det ikke blir ham, tror han det blir en langrennsløper.

– Per Arne Botnan (skiskytternes landslagssjef, journ. anm.) har sagt klart fra om at en skiskytter som går stafetten i Kollen (fredag 4. mars) skal være på start i Khanty-Mansjyisk lørdag morgen. Da må privatflyet til Kjell Inge Røkke tas i bruk og det må skaffes landingstillatelse i Sibir. Det lar seg neppe gjøre, så for meg virker det klart at det blir en langrennsløper på 3. etappe, sier han.

Det norske stafettlaget er så godt som klart om man ser bort fra 3. etappe. Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby går de to klassiske etappene, Petter Northug går den siste.

Siste nytt

 • Brann kan presentere trener lørdag

  Både VG og BA melder lørdag formiddag at Kåre Ingebrigtsen er i ferd med å bli Branns nye trener.

  Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, er ordknapp når NRK ringer han.

  – Vi begynner å lande på noe. Vi er midt inne i en prosess. Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte at Kåre Ingebrigtsen er aktuell.

  Etter det NRK erfarer kan en ny Brann-trener bli presentert allerede senere lørdag.

  Kåre Ingbrigtsen
  Foto: Linda Bjørgan / NRK
 • Sesongen over for Zuccarello

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wilds tapte mot Vancouver Canucks natt til lørdag.

  Dermed er nordmannens lag ute av NHL-sluttspillet etter å ha tapt best av fem-serien 3-1. Nordmannen fikk en assist i 5-4-tapet til Wilds.

  Zuccarello
  Foto: Jerome Miron
 • Lyon knuste Ronaldos mesterligadrøm

  Cristiano Ronaldos mesterligareise stoppet allerede i åttedelsfinalen. Etter 2-2 mellom Juventus og Lyon over to kamper, gikk det franske laget ti kvartfinale på bortemålsregelen. For Lyon er dette ett steg vekk fra økonomisk krise.

  Memphis Depay scoret returoppgjørets første mål etter bare 12 minutter. Men mot slutten av første omgang fikk Ronaldo blod på tann. Først scoret han like før pause, deretter satte han mål nummer to etter en time.

  Det holdt likevel ikke. Lyon er klare for kvartfinale, mens Juventus' reise stoppet i åttedelsfinalen.

  Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal