Vil ikke friskmelde United: – Litt tidlig å trekke konklusjoner

MANCHESTER/OSLO (NRK): Manchester United fikk en drømmestart på Premier League-sesongen, men NRKs ekspert vil ikke friskmelde United ennå.

Premier League - Manchester United v Chelsea

JUBEL: Manchester United hadde mye å feire på Old Trafford søndag.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Det er litt tidlig å dra konklusjoner etter en kamp. De må nok prestere et par kamper til før vi kan se et mønster, sier NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Etter søndagens seier var negativiteten snudd for Solskjærs menn. Flere britiske fotballkommentatorer tok fram store ord om nordmannens lag.

– Det så ut som de hadde en plan, et samhold og et system, skriver BBCs ekspert Phil Neville.

– En seier som friskmelder United, skrev NRKs fotballskribent Thore Haugstad etter seieren.

Skjønsberg mener det er vanskelig å få en bedre start enn hva Solskjær gjorde med 4-0 seieren over Chelsea i sesongåpningen, og han tror seieren kan gi arbeidsro.

– De var effektive og gode i perioder, så det må være deilig for Solskjær å få en slik start. Det gir en buffer hvis det skulle komme noen vanskelige kamper.

Solskjær

GOD START: Solskjær klapper mot publikum etter søndagens kamp.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Det er bare én kamp

Det var stor spenning knyttet til seriepremieren etter en sterk sesongoppkjøring, hvor United vant fem av seks kamper, og et overgangsvindu hvor Solskjær ble stilt flere kritiske spørsmål som følge av manglende spillerkjøp.

BBC-journalist Simon Stone mener i likhet med Skjønsberg at det er litt tidlig å felle en dom.

– Det er bare én kamp og det betyr ikke all verden. Om Solskjær taper de neste fem, kommer ikke denne til å redde ham, men det dreier seg om selvtilliten til spillerne, sier Stone til NRK.

Med slutten av forrige sesong ferskt i minne, hvor Solskjær avsluttet med tap for nedrykksklare Cardiff og plukket åtte poeng på de siste ni serierundene og slet med å finne veien til nettmaskene, var det viktig med et godt resultat søndag.

– Solskjær tar United tilbake slik de skal være og slik de skal spille. De kommer aldri til å gjenopplive Alex Fergusons år, men noen av prinsippene var definitivt der, sier sjefskribenten for fotball i den britiske avisen The Times, Henry Winter til NRK.

– Seieren gir noe å jobbe med

I kommentaren «En seier som friskmelder United», skriver Haugstad følgende:

– United slapp til 18 skudd. Det er urealistisk å fortsette slik uten å slippe inn mange mål.

Nå venter Wolverhampton i neste serierunde for United.

– Hvis de hadde fått ett poeng fra de første to kampene, så hadde negativiteten som har vært rundt klubben før sesongen, blitt bygd opp. Da United reiste på sommertur til Australia, føltes alt negativt. Nå gir resultatet alle noe å jobbe ut fra, sier Simon Stone.

Premier League - Manchester United v Chelsea

SCORET: Anthony Martial svarte kritikerne da han havnet på scoringslisten i storseieren.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Siste nytt

 • Ruud røk i kvalifiseringen

  Casper Ruud fikk det altfor tøft i kvalifiseringsfinalen til ATP500-turneringen i Basel. Tyske Peter Gojowczyk vant 1-6, 1-6 i de to settene. 21-åringen var med andre ord sjanseløs og kampen var over på en drøy time.

  Tennis: Casper Ruud mot Roger Federer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hovland slo tilbake

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i Sør-Korea med nok en runde på 69 slag (-3), etter en svak dag med to over par lørdag. Dermed endte han totalt sju under par, og ble nummer 31. Amerikanske Justin Thomas vant, 20 under par.

  TGXsL4jtxvU
  Foto: JONATHAN FERREY / AFP
 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal