Derfor vil han ikke bli kalt Dracula

Marco Antonio Rodríguez skal dømme Tyskland mot Brasil. Dommeren som ikke så at Luis Suarez bet Giorgio Chiellini har bedt om å få fjernet kallenavnet «Chiquidrácula.»

Marco Antonia Rodríguez/Dracula

Marco Antonio Rodríguez er ikke spesielt fornøyd med å bli sammenlignet med den legendariske vampyren Dracula, her i Christopher Lees skikkelse.

Foto: AFP/NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Marco Antonio Rodríguez fra Mexico City går under kallenavnet «Chiquidrácula» (Lille-Dracula) på grunn av sin nogenlunde likhet med greven fra Transylvania.

Kallenavnet fikk han på grunn av en TV-serie fra Mexico som fremstiller en ung grev Dracula. Likheten kommer nok delvis på grunn av Rodriguez skarpe trekk og håret som er gredd bakover.

Dommeren er ikke veldig forøyd med å bli oppkalt etter en vampyr, og har ved flere anledninger bedt om å bli kalt «Chiquimarco» i stedet for «Chiquidrácula».

Grunnen er åpenbar nok.

Protestantisk prest

– Jeg prøver å være i kirken så mye jeg kan. Når jeg ikke jobber som dommer, er jeg i kirken, sa Rodríguez til Noticiacristiania.com.

Han har tidligere vært gymlærer og er også professor i idrett, men jobber nå som protestantisk prest ved siden av toppdommerstillingen.

Det er meksikanerens kristne tro som får han til å ta avstand fra kallenavnet «Chiquidrácula». Rodríguez vil ikke sammenlignes med Dracula, siden Dracula i hans øyne er en demon, skriver den uruguayanske avisa Ovación Mundial.

Kortglad

Rodríguez fikk kritikk etter kampen mellom Uruguay og Italia. I sin offisielle forklaring sa Rodríguez at han ikke fikk det med seg fordi ballen var et annet sted på banen.

Suarez hadde sannsynligvis fått rødt kort om dommeren hadde sett det. Rodríguez fikk likevel anledning til å dra fram det røde da han viste ut Claudio Marchisio.

Og det var langt fra første gang Rodríguez sendte en spiller tidlig i dusjen. Meksikaneren har et rykte på seg for å være streng, og det ryktet må sies å være svært berettiget.

Før VM hadde Rodríguez dømt 79 landskamper. På den tiden delte han ut smått utrolige 51 røde kort, soleklart mest av alle dommerne i VM. I tillegg delte han ut 350 gule kort og pekte på straffemerket 29 ganger.

Men av og til kan det også bli for mye av det gode. I 2012 ble han utestengt i fem kamper for å ha vist to gule kort samtidig i en kamp mellom Santos og Tigres. Du kan se klippet her (ekstern lenke). Også i denne kampen levde Rodríguez opptil sitt strenge rykte, og delte ut 3 røde og seks gule kort.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal