Derfor vil han ikke bli kalt Dracula

Marco Antonio Rodríguez skal dømme Tyskland mot Brasil. Dommeren som ikke så at Luis Suarez bet Giorgio Chiellini har bedt om å få fjernet kallenavnet «Chiquidrácula.»

Marco Antonia Rodríguez/Dracula

Marco Antonio Rodríguez er ikke spesielt fornøyd med å bli sammenlignet med den legendariske vampyren Dracula, her i Christopher Lees skikkelse.

Foto: AFP/NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Marco Antonio Rodríguez fra Mexico City går under kallenavnet «Chiquidrácula» (Lille-Dracula) på grunn av sin nogenlunde likhet med greven fra Transylvania.

Kallenavnet fikk han på grunn av en TV-serie fra Mexico som fremstiller en ung grev Dracula. Likheten kommer nok delvis på grunn av Rodriguez skarpe trekk og håret som er gredd bakover.

Dommeren er ikke veldig forøyd med å bli oppkalt etter en vampyr, og har ved flere anledninger bedt om å bli kalt «Chiquimarco» i stedet for «Chiquidrácula».

Grunnen er åpenbar nok.

Protestantisk prest

– Jeg prøver å være i kirken så mye jeg kan. Når jeg ikke jobber som dommer, er jeg i kirken, sa Rodríguez til Noticiacristiania.com.

Han har tidligere vært gymlærer og er også professor i idrett, men jobber nå som protestantisk prest ved siden av toppdommerstillingen.

Det er meksikanerens kristne tro som får han til å ta avstand fra kallenavnet «Chiquidrácula». Rodríguez vil ikke sammenlignes med Dracula, siden Dracula i hans øyne er en demon, skriver den uruguayanske avisa Ovación Mundial.

Kortglad

Rodríguez fikk kritikk etter kampen mellom Uruguay og Italia. I sin offisielle forklaring sa Rodríguez at han ikke fikk det med seg fordi ballen var et annet sted på banen.

Suarez hadde sannsynligvis fått rødt kort om dommeren hadde sett det. Rodríguez fikk likevel anledning til å dra fram det røde da han viste ut Claudio Marchisio.

Og det var langt fra første gang Rodríguez sendte en spiller tidlig i dusjen. Meksikaneren har et rykte på seg for å være streng, og det ryktet må sies å være svært berettiget.

Før VM hadde Rodríguez dømt 79 landskamper. På den tiden delte han ut smått utrolige 51 røde kort, soleklart mest av alle dommerne i VM. I tillegg delte han ut 350 gule kort og pekte på straffemerket 29 ganger.

Men av og til kan det også bli for mye av det gode. I 2012 ble han utestengt i fem kamper for å ha vist to gule kort samtidig i en kamp mellom Santos og Tigres. Du kan se klippet her (ekstern lenke). Også i denne kampen levde Rodríguez opptil sitt strenge rykte, og delte ut 3 røde og seks gule kort.

Siste nytt

 • Hovland tapte terreng

  Viktor Hovland kom skjevt ut på lørdagens PGA-runde i California og slet med å finne igjen godfølelsen fra superrunden dagen før. Med 71 slag falt han på lista.

  Før alle har spilt ferdig er Hovland på delt 30.-plass, ned åtte plasser.

  IspKCTVuqhY
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Berge-straffe sjokkerte Liverpool

  Sander Berge scora på straffe og gav Sheffield United leiinga mot Liverpool på Anfield.

  Men Roberto Firminio utlikna like før pause, og Diogo Jota sette inn 2-1 midt i andre omgang.

  Berge spela heile kampen og fekk eit gult kort på slutten.

  (Video med løyve frå TV 2)

 • Brann framleis i trøbbel

  Heller ikkje i heimekampen mot Stabæk makta Brann å vinne. Det enda 1-1, etter at Oliver Edvardsen gav Stabøk leiinga, og Kristoffer Barmen utlikna.

  Det er sjuande kampen på rad utan siger for Brann, som ligg på plassen rett over kvalikplassen.

  I august slo Brann Stabæk 2-0 borte, den einaste sigeren sidan Kåre Ingebrugtsen overtok som trenar.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal