Siem vil nekte de siktede amatørfotball

Norges Fotballforbund reagerer voldsomt på at to av de siktede spillerne i kampfiksingssaken er aktive i 4.-divisjon.

De siktede spillerene i kampfiksings-saken er uønsket på norske fotball-baner så lenge saken er under etterforskning.

NFF vil nekte spillere i kampfiksingssaken å spille fotball.

– Opplysningene som kom fra politiet i dag har ikke har vært kjent før. Jeg er overrasket hvis klubber vil ha spillere som er så langt inne i grøtfatet som dette, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem til NRK.no.

Siem

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, oppfordrer klubber til å ikke bruke spillere som er siktet i kampfiksingssaken.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Uttalelsen kommer etter at NRK får bekreftet at to av spillerne som er siktet i kampfiksingssaken er en del av 4.-divisjonsklubben Rilindja. Det synes Siem lite om.

– Vi vil være i direkte dialog med de aktuelle klubbene. Nå er saken kommet til et nytt nivå. Vi i forbundet bestemmer ingenting. Det skjer først hvis det kommer en dom, men vi har hele vært klare på hva vi synes i saken, sier Siem.

NFF har siden kampfiksingssaken i fjor sommer anbefalt både Follo og Asker å ikke bruke de siktede spillerne. Nå er spillerne borte fra klubbene, men noen har funnet seg nye klubber.

Vil bruke spillerne

Tidligere Vålerenga-spiller David Brocken trener nå 4. divisjonsklubben Rilindja, som to av de siktede spillerne er en del av.

– Jeg har ikke hørt noe fra Siem, sier Brocken til NRK.no.

– Dette er en vanskelig sak, og vi ønsker ikke å gjøre noe feil. NFF har sagt at vi kan bruke spillerne, men fraråder oss å bruke dem. Vi har spurt om vi gjør noe feil ved å benytte dem, men forbundet sier det er greit, sier Brocken.

Politiet holdt i dag pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo hvor de la fram bevis i kampfikssingssaken. Tolv personer er siktet.

Politiet om kamfiksingssaken

Den tidligere belgiske backen sier laget har stor nytte av de to tidligere spillerne fra henholdsvis Follo og Asker.

– De har stor verdi for laget mitt og akkurat nå velger vi å bruke dem. Jeg har ikke snakket med dem om kampfiksingssaken. Akkurat nå er de ikke dømt og de er bare vanlige spillere på laget mitt, sier Brocken.

– Vi vil bare ha fokus på fotballen. Jeg har ikke hørt noe fra Siem, men hvis han ringer, så skal jeg ta telefonen, sier den gamle backen, som spilte i Vålerenga mens Siem var direktør i klubben.

Kritiserer forbundet

Advokat Ole Petter Drevland representerer én av spillerne på 4. divisjonslaget. Han kritiserer NFFs oppfordring til å ikke bruke spillerne.

– Dette er ganske uheldig, mildt sagt. For det første er det snakk om et lavt nivå i 4. divisjon. Muligheten til gambling og betting er mer eller mindre ikke til stede, sier Drevland til NRK.no.

– Det jeg reagerer mest på er at NFF legger press på klubbene om å nekte bruk av spillerne. Det hadde vært ryddigere om de hadde sagt at de vil iverksette sanksjoner i forhold til regelverket de har til rådighet, for da hadde vi hatt mulighet til å imøtekomme dette, sier Drevland.

Østsiden-Follo

Kampen mellom Østsiden og Follo fant sted den 24. juni, og skal være det første tilfellet av kampfiksing. Her scorer Østsiden kampens siste mål og sørger for 4-3-seier.

Foto: Knut Stenseth

Drevland mener det er trist at spillerne kan miste alle muligheter til å spille fotball uten å være dømt.

– For min klient har NFFs opptreden fått store konsekvenser. Han spilte på et høyt nivå, og nå er han «spedalsk». Ingen vil ta i han. Han har vært så heldig at en 4. divisjonsklubb mener han er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Nå kan han også miste den muligheten, sier Drevland.

Nye detaljer i saken

Politiadvokat Ragnvald Brekke og politiinspektør Gro Smogeli informerte partene og pressen om nye bevis i kampfiksingssaken under politiets pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo i dag.

Brekke sier til NRK at han ikke vil ta stilling til at de siktede spillerne fortsatt er aktive.

– Det er et arbeidsgiverforhold som vi legger oss opp i. Det må fotballklubben se på selv hva de gjør med spillerne sine, sier Brekke til NRK.no.

På pressekonferansen i dag fortalte politiet i detalj om hva som ble sagt i et hemmelig lydopptak etter de mistenkelige kampene 24. juni i fjor:

En Follo-spiller sier han ble tilbudt å være med på kampfiksing med flere andre personer. Han bekrefter eget mottak av penger og navngir andre fotballspillere som har mottatt penger.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal