NRK Meny
Normal

Siem vil nekte de siktede amatørfotball

Norges Fotballforbund reagerer voldsomt på at to av de siktede spillerne i kampfiksingssaken er aktive i 4.-divisjon.

De siktede spillerene i kampfiksings-saken er uønsket på norske fotball-baner så lenge saken er under etterforskning.

NFF vil nekte spillere i kampfiksingssaken å spille fotball.

– Opplysningene som kom fra politiet i dag har ikke har vært kjent før. Jeg er overrasket hvis klubber vil ha spillere som er så langt inne i grøtfatet som dette, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem til NRK.no.

Siem

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, oppfordrer klubber til å ikke bruke spillere som er siktet i kampfiksingssaken.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Uttalelsen kommer etter at NRK får bekreftet at to av spillerne som er siktet i kampfiksingssaken er en del av 4.-divisjonsklubben Rilindja. Det synes Siem lite om.

– Vi vil være i direkte dialog med de aktuelle klubbene. Nå er saken kommet til et nytt nivå. Vi i forbundet bestemmer ingenting. Det skjer først hvis det kommer en dom, men vi har hele vært klare på hva vi synes i saken, sier Siem.

NFF har siden kampfiksingssaken i fjor sommer anbefalt både Follo og Asker å ikke bruke de siktede spillerne. Nå er spillerne borte fra klubbene, men noen har funnet seg nye klubber.

Vil bruke spillerne

Tidligere Vålerenga-spiller David Brocken trener nå 4. divisjonsklubben Rilindja, som to av de siktede spillerne er en del av.

– Jeg har ikke hørt noe fra Siem, sier Brocken til NRK.no.

– Dette er en vanskelig sak, og vi ønsker ikke å gjøre noe feil. NFF har sagt at vi kan bruke spillerne, men fraråder oss å bruke dem. Vi har spurt om vi gjør noe feil ved å benytte dem, men forbundet sier det er greit, sier Brocken.

Politiet holdt i dag pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo hvor de la fram bevis i kampfikssingssaken. Tolv personer er siktet.

Politiet om kamfiksingssaken

Den tidligere belgiske backen sier laget har stor nytte av de to tidligere spillerne fra henholdsvis Follo og Asker.

– De har stor verdi for laget mitt og akkurat nå velger vi å bruke dem. Jeg har ikke snakket med dem om kampfiksingssaken. Akkurat nå er de ikke dømt og de er bare vanlige spillere på laget mitt, sier Brocken.

– Vi vil bare ha fokus på fotballen. Jeg har ikke hørt noe fra Siem, men hvis han ringer, så skal jeg ta telefonen, sier den gamle backen, som spilte i Vålerenga mens Siem var direktør i klubben.

Kritiserer forbundet

Advokat Ole Petter Drevland representerer én av spillerne på 4. divisjonslaget. Han kritiserer NFFs oppfordring til å ikke bruke spillerne.

– Dette er ganske uheldig, mildt sagt. For det første er det snakk om et lavt nivå i 4. divisjon. Muligheten til gambling og betting er mer eller mindre ikke til stede, sier Drevland til NRK.no.

– Det jeg reagerer mest på er at NFF legger press på klubbene om å nekte bruk av spillerne. Det hadde vært ryddigere om de hadde sagt at de vil iverksette sanksjoner i forhold til regelverket de har til rådighet, for da hadde vi hatt mulighet til å imøtekomme dette, sier Drevland.

Østsiden-Follo

Kampen mellom Østsiden og Follo fant sted den 24. juni, og skal være det første tilfellet av kampfiksing. Her scorer Østsiden kampens siste mål og sørger for 4-3-seier.

Foto: Knut Stenseth

Drevland mener det er trist at spillerne kan miste alle muligheter til å spille fotball uten å være dømt.

– For min klient har NFFs opptreden fått store konsekvenser. Han spilte på et høyt nivå, og nå er han «spedalsk». Ingen vil ta i han. Han har vært så heldig at en 4. divisjonsklubb mener han er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Nå kan han også miste den muligheten, sier Drevland.

Nye detaljer i saken

Politiadvokat Ragnvald Brekke og politiinspektør Gro Smogeli informerte partene og pressen om nye bevis i kampfiksingssaken under politiets pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo i dag.

Brekke sier til NRK at han ikke vil ta stilling til at de siktede spillerne fortsatt er aktive.

– Det er et arbeidsgiverforhold som vi legger oss opp i. Det må fotballklubben se på selv hva de gjør med spillerne sine, sier Brekke til NRK.no.

På pressekonferansen i dag fortalte politiet i detalj om hva som ble sagt i et hemmelig lydopptak etter de mistenkelige kampene 24. juni i fjor:

En Follo-spiller sier han ble tilbudt å være med på kampfiksing med flere andre personer. Han bekrefter eget mottak av penger og navngir andre fotballspillere som har mottatt penger.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport