NRK Meny
Normal

Siem vil nekte de siktede amatørfotball

Norges Fotballforbund reagerer voldsomt på at to av de siktede spillerne i kampfiksingssaken er aktive i 4.-divisjon.

De siktede spillerene i kampfiksings-saken er uønsket på norske fotball-baner så lenge saken er under etterforskning.

NFF vil nekte spillere i kampfiksingssaken å spille fotball.

– Opplysningene som kom fra politiet i dag har ikke har vært kjent før. Jeg er overrasket hvis klubber vil ha spillere som er så langt inne i grøtfatet som dette, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem til NRK.no.

Siem

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, oppfordrer klubber til å ikke bruke spillere som er siktet i kampfiksingssaken.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Uttalelsen kommer etter at NRK får bekreftet at to av spillerne som er siktet i kampfiksingssaken er en del av 4.-divisjonsklubben Rilindja. Det synes Siem lite om.

– Vi vil være i direkte dialog med de aktuelle klubbene. Nå er saken kommet til et nytt nivå. Vi i forbundet bestemmer ingenting. Det skjer først hvis det kommer en dom, men vi har hele vært klare på hva vi synes i saken, sier Siem.

NFF har siden kampfiksingssaken i fjor sommer anbefalt både Follo og Asker å ikke bruke de siktede spillerne. Nå er spillerne borte fra klubbene, men noen har funnet seg nye klubber.

Vil bruke spillerne

Tidligere Vålerenga-spiller David Brocken trener nå 4. divisjonsklubben Rilindja, som to av de siktede spillerne er en del av.

– Jeg har ikke hørt noe fra Siem, sier Brocken til NRK.no.

– Dette er en vanskelig sak, og vi ønsker ikke å gjøre noe feil. NFF har sagt at vi kan bruke spillerne, men fraråder oss å bruke dem. Vi har spurt om vi gjør noe feil ved å benytte dem, men forbundet sier det er greit, sier Brocken.

Politiet holdt i dag pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo hvor de la fram bevis i kampfikssingssaken. Tolv personer er siktet.

Politiet om kamfiksingssaken

Den tidligere belgiske backen sier laget har stor nytte av de to tidligere spillerne fra henholdsvis Follo og Asker.

– De har stor verdi for laget mitt og akkurat nå velger vi å bruke dem. Jeg har ikke snakket med dem om kampfiksingssaken. Akkurat nå er de ikke dømt og de er bare vanlige spillere på laget mitt, sier Brocken.

– Vi vil bare ha fokus på fotballen. Jeg har ikke hørt noe fra Siem, men hvis han ringer, så skal jeg ta telefonen, sier den gamle backen, som spilte i Vålerenga mens Siem var direktør i klubben.

Kritiserer forbundet

Advokat Ole Petter Drevland representerer én av spillerne på 4. divisjonslaget. Han kritiserer NFFs oppfordring til å ikke bruke spillerne.

– Dette er ganske uheldig, mildt sagt. For det første er det snakk om et lavt nivå i 4. divisjon. Muligheten til gambling og betting er mer eller mindre ikke til stede, sier Drevland til NRK.no.

– Det jeg reagerer mest på er at NFF legger press på klubbene om å nekte bruk av spillerne. Det hadde vært ryddigere om de hadde sagt at de vil iverksette sanksjoner i forhold til regelverket de har til rådighet, for da hadde vi hatt mulighet til å imøtekomme dette, sier Drevland.

Østsiden-Follo

Kampen mellom Østsiden og Follo fant sted den 24. juni, og skal være det første tilfellet av kampfiksing. Her scorer Østsiden kampens siste mål og sørger for 4-3-seier.

Foto: Knut Stenseth

Drevland mener det er trist at spillerne kan miste alle muligheter til å spille fotball uten å være dømt.

– For min klient har NFFs opptreden fått store konsekvenser. Han spilte på et høyt nivå, og nå er han «spedalsk». Ingen vil ta i han. Han har vært så heldig at en 4. divisjonsklubb mener han er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Nå kan han også miste den muligheten, sier Drevland.

Nye detaljer i saken

Politiadvokat Ragnvald Brekke og politiinspektør Gro Smogeli informerte partene og pressen om nye bevis i kampfiksingssaken under politiets pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo i dag.

Brekke sier til NRK at han ikke vil ta stilling til at de siktede spillerne fortsatt er aktive.

– Det er et arbeidsgiverforhold som vi legger oss opp i. Det må fotballklubben se på selv hva de gjør med spillerne sine, sier Brekke til NRK.no.

På pressekonferansen i dag fortalte politiet i detalj om hva som ble sagt i et hemmelig lydopptak etter de mistenkelige kampene 24. juni i fjor:

En Follo-spiller sier han ble tilbudt å være med på kampfiksing med flere andre personer. Han bekrefter eget mottak av penger og navngir andre fotballspillere som har mottatt penger.

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo