– Temperaturen kan bli høy

Rosenborg og Molde har i samarbeid med politiet lagt en strategi for å holde supporterklubbene Kjernen og Tornekrattet fra hverandre i forkant av søndagens storkamp på Aker stadion.

Molde-Rosenborg

Rosenborgsupporterne i Kjernen kan å lage liv på tribunen. Nå vil politiet passe på at de ikke barker sammen med Moldesupporterne før søndagens eliteseriekamp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde leder serien ni poeng foran Rosenborg, og skal trønderne ha sjanse til å ta seriegullet, må laget vinne på søndag.

– Vi har hatt et møte hvor vi har snakket om hvilke utfordringer som kan oppstå, sier sikkerhetssjef i Rosenborg, Arne Engtrø, til NRK.

Han sier det er naturlig at temperaturen er høy rundt en så viktig kamp.

– Bør holdes adskilt før kampen

Tornekrattet på sportspub

Tornekrattet og Kjernen har hver sine faste vannhull i forkant av oppgjørene mellom Molde og Rosenborg.

Foto: Åge André Breivik

Han sier de ønsker å skille supporterne i Kjernen og Tornekrattet fra hverandre.

– De er jo vanligvis litt tente foran slike kamper, og da bør de ikke komme sammen i særlig grad, i hvert fall ikke før kampen, sier Engtrø.

Det er politiet i Molde som tar ansvar for å holde grupperingene adskilt.

– Hvis politiet gjør det de skal, vil dette gå helt utmerket, tror sikkerhetssjefen.

– Kan lett ta fyr

Rosenborgsupporterne pleier å holde til på en fast pub i Molde sentrum, og det er på turen derfra til stadion det kan oppstå bråk.

– Når de passerer stedet hvor Tornekratter holder til, har det lett for å ta fyr, sier Engtrø.

Han mener Norge generelt har lite supporterbråk, sammenliknet med for eksempel Sverige, og tror det skyldes god dialog med grupperingene.

– Men det krever et kontinuerlig arbeid. At det er bra i dag, betyr ikke at det er bra i morgen.

Sikkerhetssjef i Rosenborg, Arne Engtrø, har sammen med Molde FK og politiet i Molde lagt en strategi på å holde supporterklubbene Tornekrattet og Kjernen fra hverandre i forkant av storkampen på Aker stadion søndag kveld.

Siste nytt

 • Neymar ute med lårskade

  Fotballstjernen Neymar blir ikke å se på banen før etter landslagspausen i november, skriver NTB. PSG-trener Thomas Tuchel bekrefter at Neymar er uaktuell for spill som følge av skaden han pådro seg i mesterligamøtet med Istanbul Basaksehir.

  Neymar
  Foto: Ozan Kose / AP
 • Haaland hyller Zlatan

  Erling Braut Haaland (20) sliter med å forstå hvordan Zlatan Ibrahimovic (39) fortsatt herjer på øverste nivå. 18 mål på 26 kamper sier sitt. Mannen som nesten er dobbelt så gammel som Haaland, er igjen blitt en helt sentral spiller på San Siro. – Det er galskap. Zlatan er 39 år gammel, og han er så bra som dette, sier Haaland til ESPN.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal